Πώς θα εξαφανίσεις τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο

Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά με τις παρακάτω βήμα-βήμα συμβουλές.

Αρχικά πριν ξεκινήσεις, έχε στο νου σου πως το αυτοκίνητο θα πρέπει να βρίσκεται για ώρα σε σκιερό μέρος, για να μπορέσεις να εφαρμόσεις τις εργασίες με μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Προφανώς δεν έχεις φόβο αν θες να το κάνεις χειμώνα. Αν ωστόσο η γρατζουνιά έτυχε να γίνει το καλοκαίρι, θα χρειαστείς να το αφήσεις για τρεις τουλάχιστον ώρες πριν ξεκινήσεις.

removal

Πρώτα θα καθαρίσεις την γρατζουνιά

Για να μπορέσεις να προσδιορίσεις για τι είδους γρατζουνιά μιλάμε. Αν είναι πολύ βαθιά θέλει φανοποιείο. Τις περισσότερες φορές ωστόσο, οι γρατζουνιές είναι περιπτώσεις από κάποιο άλλο όχημα που ενώ πέρασε μας άφησε το…χρώμα του. Αρχικά λοιπόν πέρασε το με σαπούνι και ψέκασε με νερό.

Μάρκαρε την περιοχή σου

Με μία κολλητική ταινία θα καλύψεις το πάνω και το κάτω μέρος από την γρατζουνιά. Έτσι θα μπορείς να γνωρίζεις που βρίσκεται χωρίς να ψάχνεις κάθε φορά.

Ώρα για τρίψιμο

Για κάθε γρατζουνιά υπάρχει και το ανάλογο γυαλόχαρτο. Αν η γρατζουνιά είναι τέτοια που την πιάνει το νύχι, θα χρησιμοποιήσεις το γυαλόχαρτο νούμερο 3.000 (ναι, έτσι θα το ζητήσεις). Αν είναι πιο ρηχή, χρειάζεσαι γυαλόχαρτο νούμερο 5.000. Θα ψεκάσεις με νερό και σαπούνι και την γρατζουνιά και το ίδιο το γυαλόχαρτο και στη συνέχεια, θα τυλίξεις μέσα στο γυαλόχαρτο ένα σφουγγαράκι ώστε να μειώνει την πίεση ενώ κάνεις την λείανση.

Η διαδικασία

Τρίβεις πάντα από πάνω προς τα κάτω για περίπου 20-25 δευτερόλεπτα. Σκούπισε με ένα πανί την περιοχή να δεις αν έχει φύγει η γρατζουνιά. Αν όχι, επαναλαμβάνεις την διαδικασία. Αν υπάρχει σημείο που η γρατζουνιά είναι πιο βαθιά, αφαιρείς το σφουγγάρι και τρίβεις απαλά με το γυαλόχαρτο. Όταν φύγει τελείως, θα παρατηρήσεις ότι το σημείο έχει γίνει θολό σε σχέση με το υπόλοιπο χρώμα. Μην ανησυχείς. Εδώ θα χρησιμοποιήσεις για λίγα δευτερόλεπτα το γυαλόχαρτο 5.000 τρίβοντας απαλά την περιοχή.

Το βερνίκωμα

Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε βερνίκι αλλά αυτό που είναι κατάλληλο για γρατζουνιές. Αφού ψεκάσεις άλλη μία φορά την περιοχή και την στεγνώσεις, πρόσθεσε το βερνίκι σε ένα πανί. Εδώ θέλεις κυκλικές κινήσεις και μέτρια πίεση μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η θολούρα. Σκούπισε στη συνέχεια την περιοχή με ένα μαλακό πανί.

Το φινισάρισμα

Για να ξαναδείχνει όμορφο και λαμπερό, χρειάζεται και ένα καλό κέρωμα. Κερί ειδικό για αυτοκίνητα. Το εφαρμόζεις με μία κυκλική κίνηση και το αφήνεις να στεγνώσει. Μετά με ένα άλλο καθαρό πανί, σκουπίζεις την περιοχή. Και έτοιμος!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved