Μία ματιά στο ηρωικό τζιπ του στρατηγού George Patton

Έρχεται στον χώρο σου ετοιμοπόλεμο και με πολυβόλο Browning για όποιον σου σπάει τα νεύρα.

Σε περίπτωση που δεν γνώριζες τον στρατηγό George S. Patton, καλό είναι να σε ενημερώσουμε. Είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο άνθρωπος που οδήγησε το Γ’ Σώμα Στρατού των ΗΠΑ στην καρδιά των Ναζί, που βρέθηκε και ο ίδιος στα έμπροσθεν της μάχης κερδίζοντας αιματηρές νίκες και η αφορμή που ο Rudolf Hess, το δεξί χέρι του Hitler, γύρισε και έκανε την δήλωση «δεν θα κερδηθεί ο πόλεμος όσο ζει ο Patton».

 

 

Παρότι είναι μία αμφισβητούμενη προσωπικότητα όσον αφορά τον τρόπο που χειρίστηκε τις μάχες και την άνευ όρων αφοσίωσή του στο σκοπό -που του στοίχισε την ζωή χιλιάδων στρατιωτών- ο Patton έγινε θρύλος και αντί για περήφανο άλογο όπως ο Ναπολέων προτίμησε το ιστορικό του jeep. Ένα Dodge WC57V το οποίο διαθέτει αυτή τη στιγμή το Αμερικανικό Μουσείο Πολεμικής Ιστορίας, το οποίο έχει το ακριβώς ίδιο στήσιμο με εκείνο του μεγάλου στρατάρχη.

 Διάβασε εδώ τις μεγάλες ταινίες που πρέπει να δεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι έτοιμο να βγει προς πώληση μέσω δημοπρασίας και ο τυχερός φαίνεται πως πρέπει να ξεθάψει και την παραλλαγή από το υπόγειο και να την φορέσει. Σε καλή μεριά!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved