Tonal dressing: Πώς θα συνδυάσεις σωστά τα όμοια χρώματα στα ρούχα

Παίζεις στο ίδιο χρώμα σε διαφορετικό τόνο. 

Το στιλ είναι απαιτητικό κεφάλαιο. Η αλήθεια είναι ότι για να βρεις το στιλ σου και να μπορέσεις τελικά να κάνεις «κτήμα» σου αυτό που σου ταιριάζει θέλει εξερεύνηση και εξάσκηση. Εδώ είμαστε και εμείς για να σε βοηθήσουμε να βρεις αυτά που ενδεχομένως μπορούν να σου ταιριάζουν, αλλά και για να σου δίνουμε ιδέες. Για παράδειγμα, αυτή τη φορά θα σου αναφέρουμε το tonal dressing. Ουσιαστικά, είναι όταν επιλέγεις να ντυθείς σε ένα χρώμα και να χτίσεις ένα μονόχρωμο outfit, που συνίσταται από διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Και εδώ χρειάζεται μαεστρία. Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά tips για να ξεκινήσεις να κάνεις τους κατάλληλους συνδυασμούς. 

Fall inspo! Τα basic items είναι η «Νο1» τάση του φετινού φθινοπώρου

Mπλε τόνοι

Το μπλε είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για να ξεκινήσεις να εξερευνάς αυτό το στιλ. Το κλειδί εδώ είναι να προσέξεις την αντίθεση ανοιχτού και σκούρου. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα σκούρο τζιν βεβαιώσου ότι το πουκάμισο που θα επιλέξεις είναι πιο ανοιχτόχρωμο. Όταν βάλεις και το τελευταίο κομμάτι ρούχου ή αξεσουάρ, όπως παπούτσια ή σακάκια, μπορείς να σκεφτείς αν θα είναι όλα σε μία all in μονόχρωμη απόχρωση είτε θα συνδυάσεις δύο αποχρώσεις που αλληλοσυμπληρώνονται.

 

Πράσινοι τόνοι

Οι γήινες αποχρώσεις είναι μια άλλη «πίστα», από το λαδί μέχρι το σκούρο πράσινο. Μπορείς να επιλέξεις το ίδιο χρώμα σε διαφορετικούς τόνους ή ακόμα και να ξεκινήσεις με ένα ρούχο camo που ταιριάζει με όλα. Αν πιστεύεις ότι το να φοράς πράσινα ρούχα, είναι υπερβολικό, βάλε και μερικά χακί κομμάτια. Είναι αρκετά κοντά χρωματικά και ταιριάζει με το πράσινο, ωστόσο είναι αρκετά διαφορετικό για να μην αισθάνεσαι μονόχρωμος.

Η ιστορία και η μεγαλοπρέπεια του λευκού πουκάμισου

Καφέ τόνοι

Το καφέ ανήκει και αυτό στην οικογένεια των γήινων αποχρώσεων. Συμπλήρωσε το κύριο χρώμα του outfit σου προσθέτοντας βάθος με τόνους αντίθεσης, μοτίβα και λεπτομέρειες. Case in point: Ένα χακί κοστούμι ταιριάζει με σκούρα καφέ παπούτσια. Μπορείς να επιλέξεις για πουκάμισό σου ένα πιο ανοιχτό χρώμα (κρεμ, ιβουάρ, μπεζ), με μικρή στάμπα ή λεπτομέρειες, καθώς θα προσθέσει οπτικό ενδιαφέρον χωρίς να υπερισχύσει της εμφάνισής σου.

Λευκοί τόνοι

Το να φοράς μια ολόλευκη εμφάνιση είναι μία «σοβαρή δήλωση». Δεδομένου ότι το να νιώθεις άνετα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το να δοκιμάσεις κάτι νέο, μπορείς να έχεις ως βάση αγαπημένα σου ρούχα: T-shirts, πουκάμισα με κουμπιά, τζιν. Μπορείς να ακολουθήσεις τους ίδιους κανόνες σχετικά με την αντίθεση των αποχρώσεων στο λευκό, πιο έντονο, λιγότερο έντονο. Αν θέλεις την ίδια απόχρωση λευκού, βάλε ένα αξεσουάρ με διαφορετικό χρώμα που να κάνει αντίθεση για να δώσεις έτσι έμφαση στην εικόνα σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved