To Timex World Timer 1972 Reissue είναι μια χρονοκάψουλα στον καρπό

Φέρνει κάτι από την ανεπιτήδευτη φινέτσα των Roger Moore και Michael Caine 

Πλέον το όνομα της Timex έχει γίνει συνώνυμο με τη δεκαετία του ‘70 με όλα αυτά τα reissues που βγάζει το ένα πίσω από το άλλο από τη χρυσή δεκαετία των quartz ρολογιών. Τελευταίο επεισόδιο στο saga αυτό είναι το Timex World Timer 1972 και είναι ίσως το πιο 70s από όλα όσα έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα.

Αν είσαι του GMT περισσότερο, υπάρχει και αυτό το Timex

Η κάσα σε σχήμα βαρελιού ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική καμπύλη και το τετραγωνισμένο σχήμα σε μια κομψά ογκώδη σιλουέτα που αποπνέει έντονη vintage macho διάθεση. Στο ίδιο κλίμα είναι και το ασπρόμαυρο καντράν σε στυλ tuxedo με την τραπεζοειδή ένδειξη ημερομηνίας να υπογραμμίζει το πόσο σοβαρά έχει πάρει το θέμα reissue η αμερικάνικη εταιρεία. Η φετιχιστική πινελιά του ρολογιού όμως είναι η στεφάνη του.

 

 

Με εγκοπές που κάνουν εύκολη την περιστροφή της, δίνει μια διαφορετική διάσταση στις περιστρεφόμενες στεφάνες που παίζουν σχεδόν αποκλειστικά στο δίπολο, GMT ή καταδυτικές. Περιμετρικά της στεφάνης υπάρχουν τα ονόματα 12 μεγάλων πόλεων του κόσμου στα γαλλικά, για μια επιπλέον κοσμοπολίτικη νότα, ώστε να μπορεί αυτός που το φοράει να κρατάει τον χρόνο του σε διάφορες ζώνες ώρας. 

To πιο 70s ρολόι της Timex μέχρι να παρουσιαστεί το World Timer 1972

Η τιμή του είναι η κλασική τίμια πρόταση της Timex, κάτω από τα 200€. Με αυτά τα χρήματα αγοράζει κάποιος ένα ρολόι καθημερινής χρήσης, με δερμάτινο λουράκι, αντοχή 50μ στο νερό και έντονο στυλ που δεν νιώθει μειονεκτικά, ακόμα και σε επίσημες περιστάσεις. Λόγω της έντονα νοσταλγικής του διάθεσης, το Timex World Timer 1972, σχεδόν δεν προσέχει κανείς τη λειτουργία παγκόσμιας ώρας και τελικά είναι ένα πολύ οικονομικό dress watch με έντονο χαρακτήρα.     



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved