To Q Timex Falcon Eye δεν είναι τόσο ρετρό όσο νομίζεις

Η τάση με τα reissues ρολογιών από τα ‘70s συνεχίζεται και αυτή τη φορά η Timex δεν αντιγράφει απλά τον εαυτό της.

Η σειρά των Q της Timex την τελευταία διετία είναι η προσιτή λύση για κάποιον που θέλει ένα αξιόπιστο ρολόι με στυλ και χαρακτήρα που να μπορεί να κοιτάει στα μάτια χωρίς κόμπλεξ οποιοδήποτε ελβετικό ρολόι. Δεν είναι πολλά εκείνα τα ρολόγια με μηχανισμό quartz που νιώθουν τόσο περήφανα γι’αυτόν για να έχουν ένα μεγάλο Q  στο καντράν και τη λέξη quartz από κάτω, όμως αυτή η σειρά της Timex το μοστράρει με μεγάλη χαρά και οι λόγοι είναι ιστορικοί.

 

 

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 οι μηχανισμοί χαλαζία ήταν μια επανάσταση αντίστοιχη με αυτή του iPod και όλοι οι κατασκευαστές ρολογιών ήθελαν να το διαφημίσουν όσο μπορούν. Έτσι το Q της Timex ως reissue εκείνης της εποχής έπρεπε να συνεχίσει σε αυτά τα αισθητικά χνάρια. 

 

 

Τα πρώτα της σειράς άντλησαν έμπνευση από την αισθητική των καταδυτικών ρολογιών της εποχής και για τη δεύτερη φουρνιά, η Timex έκανε raise στην εικόνα τους. Η σειρά Falcon Eye έχει χάσει την οποιαδήποτε επίφαση χρηστικότητας που έχουν τα «καταδυτικά» Q και τα ενίσχυσε ως dress watches. 

Το μπρασελέ ήταν ήδη σε στυλ mesh, όμως τώρα πήγε σε εντελώς vintage μορφή με το πλέγμα να είναι πιο πυκνό και πιο «δικτυωτό». Η περιστρεφόμενη στεφάνη δεν υπάρχει πια και το καντράν ανέλαβε να κλέψει την παράσταση. Τα εκκεντρικά χρώματα ήταν ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ρολογιών εκείνης της εποχής, αλλά όχι με αυτή την τεχνοτροπία. 

 

 

Σε μια κίνηση που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, η Timex έχει φέρει τις vintage αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου σε μια σύγχρονη ιριδίζουσα εφαρμογή. Τα σημάδια στις θέσεις των ωρών είναι επίσης ένα παιχνίδι χρόνου που δεν μπορείς να με βεβαιότητα αν τα έχεις ξαναδεί σε κάποιο ρολόι 50 ετών ή είναι η επιτομή της σύγχρονης ωρολογοποιίας.  

Με 38 χιλιοστά διάμετρο κάσας δεν χάνει την ευκαιρία να θυμίσει πως οι διάμετροι των 43+ είναι μόνο μια παροδική μόδα και οι ενδείξεις ημερομηνίας και ημέρας υπογραμμίζουν τον utilitarian χαρακτήρα ενός καθημερινού ρολογιού. Το ότι τα κάνει όλα αυτά με μια τιμή κάτω από 200€ σημαίνει ότι θα εξαντληθεί κι αυτό όπως οι πρώτες παρτίδες του Q πριν από μερικά χρόνια. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved