To Q Timex GMT είναι ένα προσιτό και κοσμοπολίτικο ρολόι

Με χαμηλή τιμή και ακόμα πιο ψαρωτική εμφάνιση σε σχέση με το απλό Q Timex, ο τέταρτος δείκτης στο καντράν του είναι μια αφορμή για ταξίδια.

Το Q της Timex δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να χαρακτηριστεί ως το Rolex του φτωχού και αυτό δεν το οφείλει μόνο στην “Pepsi” στεφάνη του. Το hype που δημιούργησε η άφιξή του μας έμαθε ότι τα 70s δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα 50s και τα 60s στο εμπόριο νοσταλγίας. Κάτι που οδήγησε σε μια ανέλπιστη εμπορική επιτυχία που έφερε μαζί με την άμεση εξάντληση των πρώτων σειρών και μια βραχυχρόνια μαύρη αγορά. Ευτυχώς η Timex δεν ακολούθησε τους Ελβετούς στην κεφαλαιοποίηση του hype της και γέμισε γρήγορα την αγορά και πάλι, εμπλουτίζοντας την γκάμα με πλήθος χρωματικών συνδυασμών.  

 

 

Αυτή τη φορα η αμερικάνικη ωρολογοποιία πέρασε στην επόμενη πίστα και έδωσε στο Q το κατάλληλο lifting που θα το καταστήσει και πάλι επίκαιρο. Τα GMT ρολόγια έχουν τη φήμη των πιο αχρείαστων ρολογιών. Εκτός από τα καταδυτικά που κανείς δεν φτάνει στα εκατοντάδες μέτρα που αντέχουν και τους χρονογράφους που κανείς δεν τους χρησιμοποιεί καθώς γυρίζει στο Le Mans, τα ρολόγια πολλαπλών ζωνών ώρας είναι μάλλον δύσχρηστα στην εποχή των smartphones. Όμως στην εποχή της πανδημίας και του δραματικού περιορισμού των ταξιδιών, τα GMT ρολόγια απέκτησαν τον χαρακτήρα του novelty και του αξεσουάρ που θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε με το άνοιγμα των αιθέρων.

 

 

Άρα το Q Timex GMT έρχεται πάνω στην ώρα με όλα όσα αγαπήσαμε στο απλό Q, συν τον έξτρα φετίχ δείκτη. Οι διαστάσεις του παραμένουν σχετικά ίδιες με 38 mm διάμετρο κάσας και ελάχιστα παχύτερη ίσα για να χωρέσει ο λίγο μεγαλύτερος ελβετικός μηχανισμός της Ronda. To καντράν του είναι λιτότερο, χάνοντας την ένδειξη ημέρας διατηρώντας μόνο την ημερομηνία. Κατά τα λοιπά το κουρμπαριστό ακρυλικό κρύσταλλο παραμένει, όπως και η δίχρωμη περιστρεφόμενη στεφάνη. 

Η τιμή του αναμένεται να έχει μια αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με το απλό Q, άρα θα είναι κάπου λίγο πάνω από 200€ παραμένοντας μια τιμιότατη επιλογή για όποιον θέλει ένα στυλάτο ρολόι με χαρακτήρα χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ίσως με ένα τέτοιο GMT να μένουν περισσότερα διαθέσιμα χρήματα για ταξίδια ώστε να αξιοποιηθεί ο έξτρα κόκκινος δείκτης.    

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved