pexels Η ιστορία του military παντελονιού τιμάει την εναλλακτική πλευρά του άντρα

Ξεκίνησε από τα πεδία των μαχών και κατέληξε στις πιο διάσημες πασαρέλες.

Ο βασικός λόγος που τα cargo ή αλλιώς military παντελόνια είναι τόσο διάσημα πλέον μάλλον οφείλεται στο ό,τι είναι τρομερά βολικά, συνδυάζοντας άνεση και χρηστικότητα. Η πρώτη εμφάνιση του στρατιωτικού παντελονιού με τις τσέπες στα πλάγια των ποδιών ουσιαστικά έγινε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και φορέθηκε από τον Βρετανικό Στρατό. Ο λόγος που εφευρέθηκε ήταν γιατί διέθετε πολλές τσέπες έτσι οι στρατιώτες μπορούσαν να κουβαλάνε σφαίρες και τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες πάνω τους. Η δεύτερη εμφάνιση των cargo έγινε στον Δεύτερο Παγκόσμιο και τα φορούσαν οι Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές που έπεφταν στην Ευρώπη.

 

 
 

Μάλιστα από ένα ημερολόγιο ενός Γερμανού αξιωματικού βρίσκουμε και την πρώτη αναφορά στα στρατιωτικά αυτά παντελόνια:

«Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές - διάβολοι με φαρδιά παντελόνια - απέχουν λιγότερο από 100 μέτρα από τη γραμμή του φυλακίου μου», έγραψε. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα. αναδύονται από το πουθενά και ποτέ δεν ξέρουμε πότε και πώς θα χτυπήσουν στη συνέχεια. Φαίνεται ότι οι μαυρόκαρδοι διάβολοι είναι παντού». Τα «φαρδιά παντελόνια» είναι φυσικά τα λεγόμενα cargo pants με τις πολλές τσέπες.

 

 
 

Ποιος είπε ότι το καρό είναι μόνο για την άνοιξη;

Από τότε ο Αμερικάνικος στρατός υιοθέτησε το συγκεκριμένο ένδυμα και δεν το έβγαλε ποτέ ξανά από τις στολές της. Μάλιστα πολλοί στρατοί του κόσμου πλέον, όπως επίσης και ο Ελληνικός, φοράει cargo παντελόνια. Στην μόδα όμως τα βλέπουμε να αναδύονται πρώτη φορά την δεκαετία του ’90. Μέχρι τότε τα χρησιμοποιούσε μόνο ο στρατός. Τα cargo pants είναι τα SUV των παντελονιών, πάνε με όλα και είναι απόλυτα χρηστικά, κουβαλάνε πάνω τους όλα τα μικροπράγματα σου, την ίδια στιγμή όμως είναι στυλάτα.

 

JCUCE4PAUBFNHEHLN5DO52QBNM

 

Πλέον όλοι τα φοράνε. Από άντρες αλλά και γυναίκες. Μπορείς να τα δεις με πολλά στυλ μιας και συνδυάζονται το ίδιο εύκολα για κάποιο πιο επίσημο event αλλά και μία απλή βόλτα στην πόλη. Και όλα αυτά τελικά τα χρωστάμε σε κάποιον ράφτη του Βρετανικού στρατού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved