To Longines Legend Diver δεν είναι ακόμα ένα χοντροκομμένο καταδυτικό ρολόι

Ποιος είπε ότι ένα καταδυτικό ρολόι δεν μπορεί να δανειστεί από την κομψότητα των dress watches;

Τι να είναι άραγε αυτό που επηρεάζει περισσότερο τον σχεδιασμό ενός ρολογιού; Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις σε κράματα, μηχανισμούς και μηχανικές λύσεις; Ή μήπως η μόδα και οι τάσεις της είναι πιο ισχυρές; Σε ό,τι αφορά την κατηγορία των καταδυτικών ρολογιών είναι μάλλον δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ των δύο αυτών τάσεων. 

Η εξέλιξη της τεχνολογίας θεωρητικά λύνει τα χέρια των σχεδιαστών, αλλά όχι και οι αγοραστές. Σήμερα είναι πιο εύκολος από ποτέ ο σχεδιασμός ενός ρολογιού που μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα σε βάθος 300 μέτρων με τις ενδείξεις του να είναι εμφανείς στο πηχτό σκοτάδι χωρίς αυτό να απαιτεί μια ογκώδη κατασκευή στην κάσα, ούτε τεράστιες γραμματοσειρές. Η συνήθεια όμως είναι μεγάλο βάσανο και οι άγραφοι νόμοι της ωρολογοποιίας δεν ταυτίζονται πάντα με την τεχνολογική εξέλιξη. Η Longines όμως έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η ιστορία δεν έχει γραμμική πορεία και μέσα από τη σειρά Heritage μας εξηγεί ότι δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα.

 

 

Με ρίζες στη δεκαετία του ‘50 και τη χρυσή εποχή του μεγάλης έκρηξης των καταδυτικών ρολογιών, το Legend Diver της Longines δανείζεται στοιχεία από το Skin Diver εκείνης της εποχής «κρύβοντας» κάτω από το κομψό του σχήμα όλη την τεχνολογία που χρειάζεται για να έχει τον τίτλο του καταδυτικού ρολογιού

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση είναι φυσικά η απουσία της κλασικής περιστρεφόμενης στεφάνης. Το κρύσταλλο από ζαφείρι εκτείνεται μέχρι τα όρια της κάσας με μια ιδιαίτερη καμπύλη στο χείλος της. Αντί αυτής υπάρχουν ενδείξεις για τα λεπτά στις θέσεις 3,6 και 9 με τα 15, 30 και 45 να πλαισιώνουν την ένδειξη της ώρας. Αλλά αυτές οι ενδείξεις δεν είναι ακίνητες. Ουσιαστικά είναι μια εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη η οποία ελέγχεται από την βιδωτή χαραγμένη κορώνα που βρίσκεται στη θέση 2 και γι’αυτό έχει δύο κορώνες το Longines Legend Diver, με αυτή στη θέση 4 να έχει τον κλασικό ρόλο της ρύθμισης της ώρας.

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα έντονα σημάδια ανά 5 λεπτά και φυσικά οι ευανάγνωστες ενδείξεις ανά λεπτό. Το αποτέλεσμα είναι μια κάσα διαμέτρου 42 mm και πάχους 12,7mm με πολύ «λεπτή» και «ελαφριά» αίσθηση στο μάτι και τον καρπό. Η βιδωτή πλάτη της κάσας και η χρήση φλάντζας αντί για o ring επιτρέπει σοβαρές καταδυτικές δυνατότητες στο Legend Diver παίζοντας στην ίδια κατηγορία των premium καταδυτικών των 300 μέτρων. 

Η επιτυχία του έχει αναγκάσει την Longines να εμπλουτίσει τη γκάμα με μια αρκετά μεγάλη ποικιλία σε διαθέσιμους χρωματισμούς. Από το κλασικό μαύρο μονόχρωμο, μέχρι τα έντονα ντεγκραντέ χρώματα σίγουρα υπάρχει ένα Legend Diver για όλους, ακόμα και για εκείνη, ειδικά τώρα που βγαίνει και σε διάμετρο 36mm. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved