Όταν ο James Bond κάπνισε πούρα

Ο πράκτορας που ξέρει να ζει τη ζωή του δεν θα μπορούσε να υστερεί όταν έρχεται η ώρα του καπνίσματος.

Το ότι ο λογοτεχνικός James Bond έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με τον κινηματογραφικό είναι γνωστό. Στην προσπάθεια των παραγωγών να δώσουν περισσότερο κοσμοπολίτικο glam στον Βρετανό πράκτορα, ορισμένες από τις εμμονές του Ian Fleming δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους στη μεγάλη οθόνη. Πιο χαρακτηριστικό είναι το αγαπημένο ποτό του 007, το bourbon που δεν κρίθηκε αρκετά φινετσάτο για τον κινηματογραφικό Bond και θάφτηκε κάτω από αμέτρητα martini και φιάλες σαμπάνιας. Κάτι παρόμοιο συνέβη και τις καπνιστικές προτιμήσεις του.

 

 

Ο λογοτεχνικός Bond ήταν μανιώδης καπνιστής, αγόραζε το δικό του χαρμάνι από βαλκανικά καπνά και του έφτιαχναν τα τσιγάρα επιτόπου, στο αγαπημένο του καπνοπωλείο στην οδό Grosvenor. Τα πούρα για τον Ian Fleming δεν είχαν καμία φινέτσα, μάλιστα συνήθιζε να βάζει στα δάχτυλα των villains, όπως του Emilio Largo στο Thunderball. Αλλά η βιομηχανία του θεάματος είχε άλλα σχέδια.

Ο πρώτος κινηματογραφικός Bond με πούρο δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Roger Moore. Στο Live and Let Die παράτησε για πάντα τα τσιγάρα και μπήκε στον κόσμο των Montecristo. Το πρώτο του πούρο ήταν ένα Especial No.1, ένα αρκετά εντυπωσιακό ντεμπούτο με βάση το μέγεθος.      

 

 

Με τα χρόνια ωρίμασε και στην πιο μεστή του ταινία ως Bond, στο The Man With the Golden Gun, ένα σαφέστατα πιο διακριτικό Montecristo No.3 βρήκε τον δρόμο για δύο τουλάχιστον σκηνές της ταινίας.

Τα 90s έκαναν τα πούρα πολύ πιο δημοφιλή και έπαψαν να είναι αξεσουάρ αντρών μεγαλύτερης ηλικίας κάτι που συνέπεσε με το ότι ο Pierce Brosnan ήταν ο πρώτος Bond που κατάφερε να πάει στην Κούβα και μάλιστα σε δύο ταινίες, στο Golden Eye και στο Die Another Day. Στην τελευταία ο Bond θα προδώσει όλες του τις μέχρι τότε γνωστές στο κοινό προτιμήσεις και θα υποκύψει στη δροσερή γοητεία ενός Mojito. Στην προσπάθειά του να κάνει blend in στο νησί της επανάστασης θα φροντίσει να ανάψει κι ένα churchill από την Romeo y Julieta ολοκληρώνοντας το προφίλ του τουρίστα στην Καραϊβική, ίσως η πρώτη φορά που ένας Bond δεν κραυγάζει με αυθάδεια την πραγματική του ταυτότητα. 

 

    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved