Μερικά ιστορικά δεδομένα για το πιο διάσημο ανδρικό ρούχο.

Ένα πόδι τη φορά. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρετε για τα ανδρικά παντελόνια, σωστά; Φυσικά και όχι. Υπάρχουν πολλά να μάθετε για το στυλ που χρησιμοποιείτε για να καλύψετε τα πόδια σας που μπορεί να βελτιώσει την γκαρνταρόμπα σας και να σας κάνει να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα. Στο ίδιο πνεύμα, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με 4 δεδομένα που πιθανώς δεν γνωρίζατε για την ιστορία των ανδρικών παντελονιών.

 

 

Τα παντελόνια στην αρχή ήταν μέσα αποθήκευσης

Όταν αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1870, τα τζιν κατασκευάζονταν συχνά γιατί ήταν βολικό να αποθηκεύεις πράγματα. Γιατί; Επειδή οι άντρες ήθελαν συχνά το τζιν τους να κρατάει τα προϊόντα καπνού τους, και διάφορα άλλα εργαλεία που τους ήταν χρήσιμα για την καθημερινότητα στη δουλειά. Οπότε η πρώτη χρήση των παντελονιών ήταν απόλυτα συνυφασμένη με τη δουλειά.

 

 
 

Αυτές τις μέρες, τα ανδρικά παντελόνια δεν χρειάζονται όλο αυτό το επιπλέον ύφασμα - στην πραγματικότητα, πλέον τα παντελόνια είναι στυλιστικά σύμβολα για όλους.

Τα παντελόνια φοριόντουσαν πριν από αιώνες

Τα ανδρικά παντελόνια δεν είναι καινούργια. Η ιδέα των ανδρών να φορούν γιγάντια ρούχα ή toga μπορεί να ήταν αποδεκτό κάποια στιγμή, αλλά τα παντελόνια υπήρχαν για περισσότερο από όσο φαντάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι.

 

 
 

Στην πραγματικότητα, κάποια μορφή παντελονιού υπήρχε από την αρχαιότητα, και τα παντελόνια υπήρχαν σίγουρα γύρω από τον Μεσαίωνα και την Εποχή της Αναγέννησης. Μπορεί να τα βρείτε με τη μορφή «βράκας», φυσικά, αλλά το γεγονός είναι ότι η ιστορία των ανδρικών παντελονιών εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τον 19ο αιώνα.

Τα παντελόνια είναι το γνήσιο σύμβολο του ανδρισμού

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τύποι παντελονιού. Οι περισσότεροι άντρες τείνουν να πιστεύουν ότι τα παντελόνια είναι το ίδιο σχέδιο. Αλλά ακόμα και στον κόσμο των παντελονιών, ένα μπατζάκι μπορεί να ανοίξει προς την τσέπη (μια «ανάποδη πιέτα») ή προς το φερμουάρ (μια «πιέτα προς τα εμπρός»). Σήμερα, τα «ανάποδα» σχέδια είναι πιο παραδοσιακά λόγω της καθαρής, σφιχτής όψης που προσφέρουν, κοιτάζοντας το άνοιγμα των παντελονιών θα λέγαμε πως το όλο πράγμα έχει εξελιχθεί προς το καλύτερο.

 

 
 

Τα παντελόνια δεν πήγαιναν πάντα με τις κάλτσες

Οι κάλτσες είναι λιγότερο σημαντικές σήμερα από ό,τι ήταν στους προηγούμενους αιώνες. Μετά τη Γαλλική επανάσταση, τα κοντά παντελόνια που ονομάζονταν «pantaloons» έγιναν το γενικό στυλ. Αν ήθελες να καλύψεις τους αστραγάλους σου, θα έπρεπε να φορέσεις κάτι που μπορεί να ανέβει πολύ πιο μακριά από τις σημερινές κάλτσες. Ακόμα κι αν είστε λάτρης των καλτσών, θα παρατηρήσετε πόσο εύκολο είναι για τις κάλτσες σας να καλύπτονται από μοντέρνα παντελόνια—και πόσο vintage είναι να φοράτε μεγάλες κάλτσες με σορτς.

Τα σημερινά ανδρικά παντελόνια είναι κομψά και μοντέρνα, αλλά η ιστορία των ανδρικών παντελονιών πηγαίνει πολύ πιο πίσω από ό,τι φαντάζεστε. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο διαχρονικό από ένα καλό παντελόνι.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved