Η ιστορία του ανδρικού μαγιό είναι πιο σημαντική απ' ότι νομίζεις

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα ρούχα του άνδρα για το καλοκαίρι. Για κάθε καλοκαίρι.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο το μαγιό έγινε υποχρεωτικό μετά από ένα κυβερνητικό μέτρο, όταν ακόμη οι άνθρωποι κολυμπούσαν γυμνοί ή έστω με το εσώρουχο τους.

Ακούγεται περίεργο έτσι δεν είναι; Μία μόδα μπορεί τελικά να δημιουργηθεί ακόμη κι από το ίδιο το Κράτος.

 

 

Από την άλλη ένας άλλος σημαντικός εφευρέτης του μαγιό ήταν όλη εκείνη η κουλτούρα του surf στην Αμερική την δεκαετία του 1950 και του 1960.

Η αλήθεια είναι πως παλαιότερα οι άνθρωποι δεν έμπαιναν στο νερό για να καλυμπήσουν για την διασκέδαση τους παρά μόνο για να σώσουν κάποιον από βέβαιο πνιγμό. Έτσι δεν χρειαζόταν να φοράει κανείς μαγιό. Μετά ήρθαν εκείνα τα παράξενα παντελόνια (που τώρα θυμίζουν τα ψαράδικα που κάποτε ήταν στη μόδα) που έμοιαζαν να είναι βγαλμένα από κάποιο βικτοριανό εφιάλτη.

 

 

Οι άντρες συνήθιζαν να κολυμπάνε για την διασκέδαση τους μετά το 1920 αλλά οι νόμοι έλεγαν πως το μαγιό δεν έπρεπε να είναι πιο κοντό από 4 ίντσες πάνω από τον αστράγαλο.

 

 

Μετά ήρθαν οι μόδες του 1960 όπου μπορούσες να βρεις κοντό μαγιό ακόμη κι από κοτλέ ύφασμα...αυτό κι αν ακούγεται τραγελαφικό...φαντάσου τον εαυτό σου με κοτλέ μαγιό, θα γελάγανε και οι πέτρες τώρα. Κι όμως τότε ήταν κάτι το απόλυτα πρωτοποριακό για τον άνδρα.

 

 

Εδώ είναι που μπαίνει ο James Bond με τα πολύ κοντά και στενά του μαγιό, όπως επίσης και όλοι εκείνοι οι νέοι σερφάδες με το χτένισμα και τις σανίδες τους.

 

 

Ποιος δεν θυμάται το Goldfinger με τον Sean Connery να μοστράρει τη νέα μόδα στα κοντά και στενά μαγιό για τον άνδρα;

Οπότε τώρα την επόμενη φορά που θα πας προς την παραλία να έχεις το νου σου πως αυτό το μικρό σορτσάκι που φοράς και δεν του δίνεις και πολύ βάση (έλα μωρέ ένα μαγιό είναι...) έχει στις πλάτες του μία ολόκληρη ιστορία που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και να σεβαστούμε.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα πιο διάσημα ανδρικά μαγιό του κινηματογράφου:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved