Tag Heuer Monaco Titan: Ένας οιωνός πρωταθλήματος για τον Max Verstappen

Η νίκη του στο φημισμένο circuit, εκτός από προβάδισμα τίτλου, του άφησε κι ένα άκρως ποθητό και συλλεκτικό ρολόι. 

Η Tag Heuer συνηθίζει να λανσάρει επετειακά και συλλεκτικά μοντέλα τις ημέρες του εμβληματικού αγώνα που διεξάγεται στους δρόμους του πριγκιπάτου. Άλλωστε το πιο διάσημο ρολόι της έχει δανειστεί το όνομά του από τον αγώνα και έχει γίνει αποκτήσει status must have ανάμεσα στους λάτρεις της αυτοκίνησης. 

 

 

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τον Ολλανδό καθώς η νίκη του του έδωσε αέρα 5 πόντων από τον νυν πρωταθλητή Lewis Hamilton. Ήταν όμως και για την Tag ένα καλό τριήμερο αφού είδε το νέο της Monaco Titan στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου καθώς  εγκαινιάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συνεργασία της ελβετικής ωρολογοποιίας με τον Max Verstappen.

Στον καρπό του Ιπτάμενο Ολλανδού είδαμε την ανανεωμένη εκδοχή του ρολογιού ορόσημου για τον χώρο των αγώνων από το 1969. Οπτικά ξεχωρίζει από το εφέ της αμμοβολής το οποίο του αφαιρεί όλα τα περιττά φτιασίδια αναδεικνύοντας τις διαχρονικές γραμμές του μέσα από την απλότητα.  

 

 

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιο special edition ενός τόσο χαρακτηριστικού ρολογιού το οποίο είναι special από μόνο του. Η συγκεκριμένη έκδοση αριθμεί μόλις 500 κομμάτια και είναι μια απόπειρα να έρθει πιο κοντά στο σήμερα το ιστορικό ρολόι. Φυσικά η μεγάλη καινοτομία είναι το υλικό κατασκευής της κάσας, τιτάνιο grade 2, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό σαν υλικό. Η ακατέργαστη, αμμοβολισμένη επιφάνειά του δίνει μια ιδέα πατίνας και ενός ρολογιού εργαλείου που αδιαφορεί για την επιτηδευμένη εμφάνιση.  

Στο καντράν έχει επιλεχθεί το μοτίβο “panda” δηλαδή με μαύρο φόντο στα χρονόμετρα στις θέσεις 9 και 3 και κόκκινες λεπτομέρειες, οι οποίες όχι τυχαία υπενθυμίζουν το μηχανοκίνητο παρελθόν του χρονογράφου. 

Ασυνήθιστο είναι το λουράκι του, παρά το ότι είναι ένα κλασικό από δέρμα αλιγάτορα. Η ματ επιφάνειά του και το σκούρο ανθρακί, αλλά όχι μαύρο, χρώμα θυμίζει επίτηδες τα σημάδια που αφήνουν τα ελαστικά των μονοθεσίων στη γραμμή της αφετηρίας κατά την εκκίνηση. 

 

 

Το Monaco ήταν το πρώτο ρολόι της εταιρίας με αυτόματο μηχανισμό, μια καινοτομία που συνεχίζει να τονίζει και το συλλεκτικό Titan με το πίσω μέρος της κάσας να είναι διάφανο και τον μηχανισμό σε κοινή θέα. 

Ως συλλεκτική έκδοση, το Monaco Titan Limited edition διατίθεται μόνο online και από τις boutique της Tag Heuer. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved