Bell & Ross GMT: Το απόλυτο ταξιδιωτικό ρολόι

Οι δύο ζώνες ώρες σε ένα τυπικό GMT ρολόι είναι ο κανόνας, τι γίνεται όμως προστίθεται και μία τρίτη;

Το ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να πάμε ούτε δύο χιλιόμετρα από το σπίτι μας, δεν έχει μειώσει καθόλου την τάση για ολοένα και περισσότερα GMT ρολόγια. Μάλλον το αντίθετο ισχύει και βλέπουμε συνεχώς νέες εκδόσεις ταξιδιωτικών ρολογιών με τις χαρακτηριστικές δίχρωμες στεφάνες. Το ακόμα καλύτερο, καθώς ετοιμαζόμαστε να ταξιδέψουμε και πάλι, είναι πως η τάση προσφέρει επιλογές για όλα τα βαλάντια, από την Timex μέχρι τη Rolex, όλοι μπορούν να βρουν το δικό τους GMT για τον καρπό τους.

Η Bell & Ross προσφέρει έναν μέσο όρο μεταξύ των δύο άκρων τιμής με το νέο BR 03-93 GMT. H γαλλική φίρμα είχε ήδη στη γκάμα της ένα GMT ρολόι, αν και χωρίς τη χαρακτηριστική περιστρεφόμενη στεφάνη. Αυτό το είχε πετύχει με την άλλη σχολή των GMT ρολογιών που επιτρέπουν την εύκολη ανάγνωση μιας δεύτερης ζώνης ώρας με τη χρήση ενός τέταρτου δείκτη στο καντράν. Με το BR 03-93 η Bell & Ross κράτησε τον τέταρτο δείκτη, σε κόκκινο χρώμα αυτή τη φορά, και πρόσθεσε μια περιστρεφόμενη στεφάνη στην χαρακτηριστική τετράγωνη κάσα της επιτρέποντας την ανάγνωση τριών συνολικά ζωνών ώρας.

Η δίχρωμη στεφάνη, η οποία περιστρέφεται και προς της φορά του ρολογιού και αντίστροφα, είναι σε χρωματικό συνδυασμό “Coke”, δηλαδή μαυροκόκκινη επιτρέποντας την εύκολη αναγνώριση μεταξύ ημέρας και νύχτας. Γύρω από αυτή οι τέσσερις γωνίες της κάσας με τις βίδες συνεχίζουν να θυμίζουν αεροπορικά όργανα, μια δέσμευση που έχει γίνει παράδοση για τη γαλλική ωρολογοποιία. 

 

 

Η τετράγωνη κάσα είναι στα 42 επί 42 χιλιοστά και έχει σατινέ φινίρισμα τονίζοντας ακόμα περισσότερο τον GMT χαρακτήρα της στεφάνης. Μέσα του φιλοξενεί τον ανανεωμένο αυτόματο μηχανισμό BR-CAL.303 με 42 ώρες αυτονομία και την ελβετική καταγωγή.

Το καντράν παραμένει κι αυτό πιστό στην αεροπορική τεχνοτροπία. Μεγάλα ευανάγνωστα στοιχεία και ογκώδεις, αλλά καλαίσθητοι, δείκτες επιτρέπουν την άμεση ανάγνωση με μια φευγαλέα ματιά. Ακόμα και σε σκοτεινές συνθήκες η ανάγνωση με την άκρη του ματιού είναι εφικτή. Η Super-Luminova επίστρωση στους αριθμούς και τους δείκτες εγγυώνται γι’αυτό.

Το μαύρο δερμάτινο λουράκι δίνει ένα μικρό τόνο επισημότητας για να μην χρειαστεί να πάρει ο ταξιδιώτης κάτοχός του και δεύτερο ρολόι μεταξύ των τριών διαφορετικών ωρών. Το εισιτήριο που απαιτεί το Bell & Ross BR 03-93 είναι στα 3.800€ και μπορούμε να πούμε ότι οι Γάλλοι τετραγώνισαν για ακόμα μία φορά τον κύκλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved