Αυτά είναι τα πιο διαχρονικά tips για το αντρικό ντύσιμο

Οι μόδες έρχονται και παρέρχονται, αυτό που μένει είναι μόνο το στυλ.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά το ντύσιμο ενός άντρα είναι ο τρόπος να πει πράγματα για τον εαυτό του χωρίς να πει κουβέντα. Τα ρούχα που φοράς μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά και το σύνολό τους που έχεις στην ντουλάπα είναι μια διεισδυτική ματιά στον ψυχισμό σου αλλά και στο ποιος είσαι τελικά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μια γυναίκα προσέχει πάρα πολύ το ρολόι σου και τα παπούτσια σου στις πρώτες στιγμές της γνωριμίας σας. Λίγο αργότερα θα θελήσει να κάνει μια αναγνωριστική στη ντουλάπα σας και τότε θα γνωρίζει πολύ περισσότερα για σένα από όσα νόμιζες ότι της έχεις πει.

Υπάρχουν δεκάδες άλλοι λόγοι για να πάρεις στα σοβαρά την γκαρνταρόμπα σου αλλά αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να πάρεις πόντους στην αξιολόγησή της είναι να τη στήσεις σύμφωνα με τις επιταγές του κλασικού και του διαχρονικού. Τα tips που αναφέρονται στη συνέχεια θα σου δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις για να σου βγει πιο εύκολα.

Ξεκινώντας με κάποια αυτονόητα, ή και όχι τόσο αυτονόητα για πολλούς άντρες, ας μιλήσουμε για μεγέθη. Είναι ίσως το μεγαλύτερο στυλιστικό λάθος που κάνει ένας άντρας και το πιο εύκολο να αποφευχθεί. Ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν τα ψώνια σαν αγγαρεία έχουν την κακή συνήθεια να αγοράζουν ρούχα χωρίς να τα δοκιμάζουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φοράνε ρούχα σε τόσο λάθος νούμερο που όσο καλά κι αν είναι, τελικά μοιάζουν τσουβάλια. Δώσε λίγο παραπάνω χρόνο, δοκίμασε, πρόβαρε στον καθρέφτη και αν χρειαστεί άλλαξέ τα ή κάνει τις απαραίτητες μικροδιορθώσεις.

Όλοι θα ήθελαν να έχουν πολλά και καλά ρούχα, όμως αυτό σπάνια είναι δυνατόν. Όταν το budget σου σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό και πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στην ποιότητα και την ποσότητα, διάλεξε με κλειστά μάτια το πρώτο. Μπορεί να έχεις λιγότερα κομμάτια στην ντουλάπα σου, αλλά θα έχεις κομμάτια που πραγματικά σου αρέσουν. Θα τα χαρείς περισσότερο και σίγουρα δεν θα μετανιώσεις για την αγορά τους. Τα φτηνά ρούχα κάνουν μακροπρόθεσμα κακό στην τσέπη σου, αφού χρειάζονται συχνότερα αντικατάσταση και από περιβαλλοντικής πλευράς δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Η ποιότητα δεν είναι κάτι που αναγράφεται στο ταμπελάκι της τιμής. Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τα «σημάδια» που καθιστούν ένα ρούχο ποιοτικό. Οι καλές ραφές, οι πρώτες ύλες και το αν είναι χειροποίητο ένα ρούχο είναι τα πρώτα που πρέπει να ψάχνεις στο κυνήγι της ποιότητας. Πιάσε, παρατήρησε και μύρισε ένα ρούχο πριν καν το δοκιμάσεις για να αποφύγεις υπερεκτιμημένα ρούχα που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από ένα λογότυπο.

Η μακροζωία ενός ρούχου δεν εξασφαλίζεται μόνο από την ποιότητά του. Για να αποδώσει η επένδυσή σου θα πρέπει να τη φροντίσεις κιόλας. Δώσε προσοχή τον καθαρισμό των ρούχων σου και ειδικά στο γυάλισμα των παπουτσιών. Είναι μια διαδικασία που όχι μόνο θα παρατείνει για πολύ τη ζωή τους, αλλά θα τους δώσει και μια υπέροχη πατίνα στο πέρασμα του χρόνου. Ένα εφέ που δεν μπορεί να το αγοράσει κανένα βαρύ πορτοφόλι, παρά μόνο το μεράκι.

Πριν αγοράσεις ο,τιδήποτε σου γυαλίσει στο μάτι σκέψου αν έχεις πρώτα στην ντουλάπα σου τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει να έχει. Δηλαδή πριν πάρεις ένα φανταχτερό πουκάμισο θυμήσου πως πας από γαλάζια oxford και πριν το μοντέρνο blazer αν έχεις ήδη ένα κλασικό navy. Η έλλειψη των βασικών κομματιών που πρέπει να έχεις σε οδηγεί πολλές φορές σε περιττές αγορές αφού υποσυνείδητα προσπαθείς να τις καλύψεις με άχρηστα πράγματα που θα βάλεις ελάχιστες φορές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved