O Al Capone είχε όλο τον κόσμο στον καρπό του χεριού του

Όλοι ζήλεψαν το Rolex Prince του. Μέχρι και ο Winston Churchill. 

Την στιγμή που ο Tom Hardy ετοιμάζεται να υποδυθεί τον Al Capone στις τελευταίες του ημέρες στην φυλακή ενώ πάσχει από σίφυλη, καλούμαστε να αποδεχθούμε μία αλήθεια. Ότι ο Al είχε στυλ. Για την ακρίβεια τόσο σπουδαίο, που κατάφερε να γίνει ο ίδιος celebrity, να περάσει στην ποπ κουλτούρα και μέχρι σήμερα να αποτελεί έμπνευση για μία σειρά από ψυχαγωγικό υλικό.

 

 

Ο Al Capone δεν ξεχώριζε μόνο για τα κοστούμια και τα πετράδια στις γραβάτες. Τα ρολόγια ήταν ηη μεγάλη του αγάπη και ένα συγκεκριμένο ήταν που δεν το αποχωριζόταν ποτέ. Το Prince της Rolex. Ήταν ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής των εξόδων του, παρότι είχε στα κλαμπ του μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Nat King Cole, ο Louis Armstrong και ο Cab Calloway. Ακόμη και ο Winston Churchill είχε ζηλέψει το ρολόι και φρόντισε να αγοράσει ένα από την Prince σειρά ποζάροντας για φωτογραφίες με πούρο και ένα tommy gun στο χέρι.

 20200514 Capone 03

Η αλήθεια είναι πως, άθελά του, ο Capone πέτυχε και το timing. Στην κυριολεξία. Τα ρολόγια χειρός είχαν μόλις ξεκινήσει να γίνονται της μόδας το 1920 και η επιλογή του για το Prince δεν ήταν τυχαία. Ήταν ειδική παραγγελία από την Illinois Watch Company, που εκτός από το χρυσό λουράκι των 14 καρατίων, είχε 72 διαμάντια πάνω σε πλατινένια επιφάνεια και άλλα 23 που σχεδίαζαν τα αρχικά του ονόματός του.

Ένας τυχερός το αγόρασε για 84.000 ευρώ σε δημοπρασία. Και μπράβο του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved