H εποχή που απενοχοποιήθηκε το γυαλί μυωπίας

Πώς από το geek περάσε απέναντι στα πιο cool αντρικά αξεσουάρ.

Την πρώτη φορά που φόρεσα γυαλιά, πρέπει να ήταν στην Α’ ή στη Β΄ Γυμνασίου. Ο οφθαλμίατρος μου είπε ότι η μυωπία που απέκτησα (0,75) ήταν από το απότομο ύψος που είχα πάρει και από έναν υπολογιστή Αmstrad 6128 - τω καιρώ εκείνο. Μού σύστησε, λάθος, είπε στη μάνα μου, να φοράω τα γυαλιά για να βλέπω καλά στον πίνακα, στην τηλεόραση και (κλασσικά) στον υπολογιστή. Τότε μου φάνηκε βουνό. Σχεδόν 30 χρόνια μετά, παραδόξως με την ίδια μυωπία, νιώθω σχεδόν ευλογημένος που φοράω γυαλιά. Και για το προφανές (να βλέπω καθαρά) αλλά και για λόγους στυλ.

ryan reynolds

 

Στην πορεία του χρόνου, τα γυαλιά έπαψαν να είναι εργαλεία για τη βελτίωση της όρασης και έχουν εξελιχθεί σε αξεσουάρ. Κι είναι θεωρώ τα μόνα, μαζί με τις κάλτσες, που ο άντρας μπορεί να «παίξει» με τα χρώματα και να μην κινδυνεύει να γίνει «παγώνι». Αρκεί να κάθονται καλά στο πρόσωπο του. Το «καλά» είναι να δένουν με τα φρύδια του και να μην κάνουν το στρογγυλό, στρογγυλότερο ή το πλατύ, πλατύτερο. Να σου δημιουργούν γωνίες. Αυτά είναι τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα γυαλί μυωπίας, το οποίο, όταν το φορέσεις και το συνηθίσεις, θα το παντρευτείς.

Με τη διαφορά ότι το γυαλί, μόλις το βαρεθείς, μπορείς να το αλλάξεις. Ή ακόμη καλύτερα να έχεις 2-3 ή 13 (που λέει ο λόγος) ζευγάρια για να τα φοράς όπως και όποτε νιώθεις ότι ταιριάζουν καλύτερα με το υπόλοιπο στιλ σου. Προσωπικά, επειδή έχω εγκαταλείψει τα πολλά-πολλά χρώματα εδώ και καιρό, έπειτα από αμέτρητα χρόνια με έναν μπλε κοκάλινο σκελετό, πήγα σε έναν μαύρο μισό μεταλλικό, μισό κοκάλινο. Ουδείς ωστόσο θα σε κατηγορήσει αν φορέσεις έντονο χρώμα στα γυαλιά. Είπαμε, γυαλιά και κάλτσες, είναι τα μοναδικά «παιχνίδια» του άνδρα στο ντύσιμο του.

64f5e85b0e9635cd118a38af67f16808

 

Στα υπόλοιπα, οφείλει να είναι δωρικός. Με δυο λόγια, ο «γυαλάκιας» του σχολείου, όχι απλά εξελίχτηκε σε…προνομιούχο αλλά με το ελάχιστο δυνατό γούστο, μπορεί και να σου βγει από τη γωνία στη μάχη του στυλ. Γιατί πέρα από το ότι σε κάνει περισσότερο σοφιστικέ, το γυαλί μπορεί να σου αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που κοιτάς αλλά και αυτόν που σε κοιτάνε. Οι γυναίκες εννοείται. 

Αν μέχρι σήμερα ένιωθες άσχημα για τα γυαλιά σου, κάνε ένα update με ένα από τα 9 παρακάτω. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved