Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μας αν το πρωινό σεξ γινόταν υποχρεωτικό;

Ένας συντάκτης υπερθεματίζει σχετικά έχοντας στο πλευρό του την επιστήμη.

Συμβαίνει τόσο ξαφνικά που σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις. Ξυπνάς δίπλα της από την αφύπνιση που έχει βάλει στο κινητό της. Μία σαπίλα ήχος που ταιριάζει με το πρωινό ξύπνημα και έχει ως στόχο να σου θυμίσει ότι πρέπει να ετοιμαστείς για την δουλειά. Όμως είσαι εκεί, ανάσκελα στο κρεβάτι και παρότι εύχεσαι να είχες πεθάνει από την μιζέρια που νιώθεις, ο πιστός σου φίλος εκεί κάτω παραμένει ετοιμοπόλεμος. Είναι σαν να έχει σηκωθεί από τις 6, να έχει πάει για τρέξιμο, να έχει φάει γερό πρωινό και να έχει τις διπλάσιες δυνάμεις από σένα. Σε σημείο που αναρωτιέσαι «μα καλά, δικό του εγκέφαλο έχει;».

Και τελικά χωρίς να το καταλάβεις, έχεις εκπληρώσει ένα από τα ζόρικα ταμπού των ημερών μας: το πρωινό σεξ.

 

fhytr

 


Τόσο μα τόσο παρεξηγημένο

Θα το έχεις παρατηρήσει και από συζητήσεις ανά καιρούς με φίλες και φίλους. Δεν το γουστάρουν. Δεν τους αρέσει. Και έχει και μία λογική. Ο άλλος ξυπνάει με την τσίμπλα στο μάτι, δεν έχει πιει ακόμα καφέ, κατουριέται σε σημείο που μπορεί να πνίξει ένα διαμέρισμα και μόνο στη σκέψη ότι ίσως δεν ανταποκριθεί στο σεξ, τον κάνει και το ξανασκέφτεται. Με τις γυναίκες το έργο γίνεται χειρότερο. Ειδικά όταν η άλλη δεν έχει σηκωθεί να πλυθεί και να ετοιμαστεί, αφού η πλειοψηφία των γυναικών έχει την άποψη πως κάθε πρωί που ξυπνούν, δείχνουν κάπως έτσι.

gremlins 2 GIF

 

Τον έχουμε χάσει τον πόλεμο αυτόν και δεν πρόκειται να τις πείσουμε ποτέ ότι είναι μια χαρά και χωρίς τα μέικ-απ. Αντιδρούν, σπρώχνουν, γκρινιάζουν και απαντούν με κάτι του τύπου «τώρα βρήκες μωρέ;». Συνήθως θα σε σπρώξει, θα σου πει ότι θα αργήσει στη δουλειά και αν το πιέσεις και πολύ το θέμα, παίζει να φας και κανένα μπινελίκι βαρύ και πρωϊνιάτικο. Σου λέει η άλλη, «Aν δεν έχω κάνει μπάνιο, δεν έχω πλύνει δόντια, δεν έχω φάει δύο αβγοφέτες και δεν εχω πιει 1 δεξαμενή καφέ, εγώ σεξ δεν κάνω. Το διάολό μου, σεξ είναι, δεν πας για meeting.  Και η ζωή συνεχίζεται σε μία κοινωνία που το πρωινό και το σεξ δεν πάνε μαζί.

Μήπως όμως πάνε;

 

slivr

 

Τα λέει και η επιστήμη

Αυτό που ο φίλος σου νιώθει ετοιμοπόλεμος δεν είναι τυχαίο, ούτε κάποιο οπτιμιστικό συναίσθημα. Νιώθει ετοιμοπόλεμος γιατί ΕΙΝΑΙ ετοιμοπόλεμος. Το πρωί που ξυπνάμε να επίπεδα οιστρογόνου και τεστοστερόνης είναι στα ύψη. Που σημαίνει ότι όσο πιο ψηλά τα επίπεδα, τόσο μεγαλύτερη και η διάθεση να μην σηκωθείς από το κρεβάτι για να βγάλεις τα μάτια σου μαζί της.

Να πούμε και αυτό; Εκτός του ότι ο οργανισμός απελευθερώνει κλασσικά τις ενδορφίνες που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, ειδικά το πρωινό σεξ είναι ευεργετικό για τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου σου. Που σημαίνει ότι δεν χάνεις την μπάλα, σηκώνεσαι με όρεξη και….με λιγότερο στρες. Ναι φίλοι μου. Ξυπνάς γεμάτος άγχος, σκέφτεσαι πώς θα το αντιμετωπίσεις και η λύση βρίσκεται ακριβώς δίπλα σου. Στα στήθη της δικιάς σου που είναι έτοιμα να δεχτούν αγάπη και φροντίδα. Χώρια ότι υπάρχει και επίσημη έρευνα ότι το πρωινό σεξ ρίχνει θεαματικά τα επίπεδα του άγχους.

Και εμείς γκρινιάζουμε; Σοβαρά;

 

Animated GIF

 

Σκέψου πόσο καλύτερη θα γινόταν η μέρα σου

Και όχι μόνο η δική σου. Ειδικότερα, προσπάθησε να φανταστείς έναν κόσμο όπου ΟΛΟΙ θα έκαναν σεξ το πρωί πριν ξεκινήσουν για την δουλειά. Ο μπαρίστα στο καφέ θα ήταν ευγενικός. Δεν θα πλακωνόσουν με οδηγούς, θα αγαπιόσασταν.

-Φίλε είσαι κορυφαίος!
-Όχι, ΕΣΥ είσαι κορυφαίος!
-Όοοχι, ΕΣΥ!

Οι προϊστάμενοί σου δεν θα γκρίνιαζαν. Οι συνάδελφοι θα ήταν ευγενικοί. Θα είχαν όλοι όρεξη και ακόμη και αν υπήρχαν δυσκολίες μέσα στην ημέρα, θα έβλεπες πως οι μίζερες φάτσες θα ήταν κατά πολύ μειωμένες. Μέχρι το μεσημεροαπόγευμα που η δουλειά θα είχε τελειώσει, το σεξ θα είχε κάνει την δουλίτσα του και οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ μας θα ήταν υπέροχες. Χωρίς καβγάδες και μούτρα. Κάθε φορά που βλέπεις την ξινή της εταιρείας στη δουλειά και λες «Καλά αυτή δεν κάνει σεξ σίγουρα», ΜΑΝΤΕΨΕ, έχεις πέσει μέσα. Δεν κάνει. Και η ζωή της και κατά επέκταση η δική σου, θα ήταν πολύ καλύτερη αν έκανε.

go meryl streep GIF

 

Κάντε μία προσπάθεια παιδιά. Πορνό-πορνό. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved