Single ή Σε Σχέση: Ποιος Περνάει Καλύτερα στα 30 του;

Η δεκαετία που όλα αλλάζουν. 

Τα τριάντα είναι η ηλικία που οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουν να κάνουν «ταμείο». Δεν είσαι πια το παιδί των 20 που περιδιαβαίνει από πάρτι σε πάρτι, αλλά ούτε και ο πενηντάρης με δύο παιδιά στο πίσω κάθισμα (πάντα με ζώνη). Είσαι σε εκείνη τη golden δεκαετία που η ενέργεια υπάρχει άφθονη ακόμη, έχεις πάρει σπουδαίες διδαχές από τα λάθη σου, και πλέον η διασκέδαση παίρνει άλλο νόημα. Το αιώνιο debate όμως παραμένει: είναι καλύτερα να είσαι single ή σε σχέση; Για πάμε να δούμε. 

Single Life: Η ελευθερία του «ό,τι γουστάρω κάνω»

Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα. Το να είσαι single στα 30 σου σημαίνει ότι:

  • Βγαίνεις όταν θες, με όποιον/α θες.
  • Κλείνεις εισιτήριο για Βερολίνο τελευταία στιγμή χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν.
  • Αράζεις καναπέ και επιλέγεις μόνο εσύ στο Netflix ποια σειρά θα δεις. Δεν υπάρχει debate για το αν θα δείτε true crime ή μια γλυκανάλατη ρομαντική κομεντί.
  • Μπαίνεις στο NeBet casino online για τα αγαπημένα σου παιχνίδια, χωρίς μουρμούρα και ατάκες «πάλι μέσα θα κάτσουμε;». 

Είναι η φάση που μπορείς να εξελίξεις τον εαυτό σου, να επενδύσεις στο career σου, να δοκιμάσεις νέα χόμπι (από kickboxing μέχρι μαθήματα μαγειρικής τύπου master chef) και να γνωρίσεις άτομα χαλαρά. 

Φυσικά, το single life έχει και την νταρκίλα του. Μερικές φορές η μοναξιά σε χτυπάει… κατακούτελα, ειδικά όταν όλοι γύρω σου αρχίζουν να παντρεύονται ή να κάνουν παιδιά. Κι εκεί αναρωτιέσαι αν είσαι ο τελευταίος (των Μοϊκανών) καλεσμένος χωρίς plus one σε γάμο.

Σε Σχέση: «Έχω βρει το ταίρι μου»

Από την άλλη, το να είσαι σε σχέση στα 30 σου κερδίζεις τα παρακάτω:

  • Υπάρχει πάντα κάποιος να μοιραστείς τις μικρές χαρές, τις μεγάλες χαρές, τις γκρίνιες και τα παράπονα.
  • Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα έχεις παρέα την Κυριακή το βράδυ που είναι μια από τις πιο sad χρονικές στιγμές της ύπαρξής μας.
  • Μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου μέσα από το interaction σου με τον άλλο.

Το «μαζί» φέρνει ασφάλεια. Είναι ωραίο να έχεις έναν άνθρωπο να κάνεις πλάνα για ταξίδια, να μαγειρεύετε τις Κυριακές τα μεσημέρια ακούγοντας μουσική ή απλά να αράζεις με τις πιτζάμες σπίτι. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: το sex στη μεγάλη σχέση, όταν υπάρχει χημεία, μάλλον είναι καλύτερο από το one night stand. Μπορεί και όχι. 

Ένα μεγάλο όμως, φυσικά καραδοκεί κάπου εδώ. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά, υποχωρήσεις. Θυσιάζεις κομμάτια ελευθερίας, κάνεις συμβιβασμούς και μερικές φορές η ρουτίνα είναι απάλευτη. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί 30ρηδες, ενώ είναι σε σχέση, ονειρεύονται φευγαλέα στα πεταχτά λίγο την ελευθερία του single life.

Ποιος περνάει καλύτερα τελικά;

Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση δεν είναι εύκολη και ούτε απόλυτη. Η διασκέδαση στα 30s δεν εξαρτάται τόσο από το αν είσαι single ή σε σχέση, αλλά από το πώς ζεις τη φάση που βρίσκεσαι.

  • Ένας single μπορεί να περνάει τέλεια με παρέες, ταξίδια και νέες εμπειρίες, αλλά να ζηλεύει την ασφάλεια μιας σχέσης.
  • Από την άλλη, ένας που είναι σε σχέση μπορεί να απολαμβάνει την αγάπη και τη σταθερότητα, αλλά να νιώθει ότι έχασε την «έξαψη» της περιπέτειας και της αμαρτίας. 

Ουσιαστικά, το μυστικό είναι να είσαι καλή στη φάση σου και με την πάρτη σου. Είσαι single; Ζήσ’ το στο φουλ, χωρίς τύψεις. Είσαι σε σχέση; Επένδυσε σε αυτό και φρόντισε να κρατήσεις ζωντανό το φαν με τον έτερο ήμισυ.

Στα 30s δεν χωράει μιζέρια

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα 30s δεν είναι ηλικία για γκρίνιες. Είτε μόνος είτε με σύντροφο, το μυστικό είναι να μη συγκρίνεις συνεχώς τη ζωή σου με των άλλων στο instagram. Αν κάτι σε ικανοποιεί, ε, τότε αυτό είναι που μετράει.

Ίσως η πιο σοφή ατάκα είναι αυτή που λένε οι φίλοι στην παρέα: «Στο τέλος της μέρας, σημασία έχει να περνάς καλά, με όποιον κι αν είσαι,  ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος είσαι εσύ».

Τελικό συμπέρασμα: Δεν υπάρχει νικητής. Η διασκέδαση στα 30s είναι καθαρά θέμα στάσης ζωής. Ελευθερία ή δέσμευση, όλα παίζουν το τραπέζι. Το μόνο που δεν παίζει; Να αφήσεις τη δεκαετία αυτή να φύγει χωρίς να τη ζήσεις στο έπακρο.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved