Netflix Πέντε φορές που το σεξ γίνεται εφιάλτης

Όχι δεν είναι πάντα απόλαυση και υπάρχουν πέντε πράγματα που το κάνουν να μοιάζει με Κόλαση.

Σεξ. Το έχουμε ταυτίσει με την απόλαυση και την ηδονή. Είναι όμως πάντα έτσι; Μήπως υπάρχουν στιγμές που το σεξ γίνεται καταστροφικό και μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία; Ρητορικό το ερώτημα. Υπάρχουν πέντε καταστάσεις που κάνουν το σεξ να φαίνεται με εφιάλτη και πρόκειται για τις παρακάτω.

 

 

Άγχος απόδοσης

Πολλές φορές αγχωνόμαστε για την απόδοσή μας και μάλιστα σε σημείο που δεν απολαμβάνουμε την ίδια την πράξη. Το άγχος στο σεξ είναι σύνηθες σε άνδρες και γυναίκες και μάλιστα όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο μάς επηρεάζει.

Προσδοκίες

Βομβαρδιζόμαστε από εικόνες καθημερινά. Τα ΜΜΕ και ο κοινωνικός περίγυρος διαμορφώνουν τις απόψεις μας και το σεξ δεν μπορεί να λείπει από την εξίσωση. Σε κάποιους ανθρώπους δημιουργείται η εικόνα μίας υγιούς απόλαυσης ενώ για άλλους η εικόνα γύρω από τις σχέσεις γίνεται πολύπλοκη. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, οπότε μην αφήνεις προσδοκίες να σου χαλάσουν την αληθινή εικόνα.

 

 

Προβληματική σχέση

Καμία σχέση δεν είναι ιδανική. Υπάρχουν τριβές, διαφωνίες και τσακωμοί. Μάλιστα τσακωμοί που δεν σχετίζονται επιφανειακά με το σεξ, όπως τα οικονομικά, μπορούν να καταστρέψουν το σεξ. Κουβαλάμε τα προβλήματα στο κρεβάτι κι αυτό είναι ξεκάθαρο.

Τα τρόφιμα που είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σου στον αγώνα του σεξ

Έλλειψη αυτοεκτίμησης

Με το πέρασμα του χρόνου έρχεται η φθορά. Όχι μόνο στο σώμα αλλά και στις σχέσεις. Η αύξηση του βάρους, η απώλεια μαλλιών και η κακή διατροφή είναι σημάδια που κάνουν έναν άνθρωπο να μην αισθάνεται ελκυστικός. Αυτή η χαμηλή αυτοεκτίμηση για την εικόνα του σώματός μας μεταφέρεται στο σεξ, καθώς τέτοια συναισθήματα δημιουργούν εμπόδια στην οικειότητα και στην πρωτοβουλία.

 

 

Στρες

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι σκληροί και απαιτητικοί. Ανησυχίες για τα χρήματα, άγχος για τη δουλειά και ένα κάρο προβλήματα που μας ακολουθούν καθημερινά. Ένα βουνό που θέλουμε ν’ ανεβούμε αλλά δυσκολευόμαστε. Το άγχος και η κούραση είναι ανασταλτικοί παράγοντες για ένα καλό σεξ και οφείλουμε να το ελαττώσουμε. Όχι το σεξ. Το άγχος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved