Γιατί σε ενοχλεί τόσο που η πρώην μιλάει ακόμα με τους φίλους σου

Μια συντάκτρια αναλύει τις πραγματικές αιτίες που σε κάνουν έξαλλο ξανά και ξανά.

Οι σχέσεις στην εποχή μας είναι από τα δυσκολότερα tasks, ίσως με διαφορά το πιο δύσκολο. Αν ανήκεις στο club των δεσμευμένων και νιώθεις πως έχεις βρει το άλλο σου μισό, εξακολουθείς να έχεις λόγους για να διαβάσεις αυτό το κείμενο. Πίστεψέ με, κανείς δεν σου εγγυάται πως σε 6 μήνες από σήμερα θα έχεις το ίδιο relationship status, ακόμη κι αν εσύ με την καλή σου είστε ακόμη «στα μέλια».

 

 

Αν πάλι χώρισες πρόσφατα, οριστικά και αμετάκλητα, έχεις κάθε λόγο να γιορτάσεις την επιστροφή σου στην εργένικη ζωή. Αυτό συνήθως συνεπάγεται  με καθημερινό άραγμα με τους κολλητούς, πίτσες, μπίρες και βαθμολόγηση των «ωραίων γυναικών» του Instagram - δεν θα το σχολιάσω το τελευταίο όσο και αν ισχύει.

Τι γίνεται όμως όταν η πρώην «εισβάλει» ξανά στη ζωή σου και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο; Κακά τα ψέματα, όλα τα γνήσια αρσενικά ανεβάζετε πίεση μόλις διαπιστώσετε ότι η άλλοτε αγαπημένη σας διατηρεί επαφή με τους φίλους σας. Αντιδράσεις στα social, μηνύματα σε εφαρμογές, ανταλλαγή αστείων post και τα συναφή, σε βγάζουν από τα ρούχα σου και μεταξύ μας, πλέον το συμμερίζομαι απόλυτα.

 

 

Ο εγωισμός λειτουργεί αμυντικά και σε πρώτη φάση το παίζεις εντελώς αδιάφορος, δεν ρωτάς καν τους φίλους σου τι μπορεί να συζητάνε και δείχνεις απόλυτα ζεν. Μέσα σου όμως κρύβεις μικρές (ή μεγάλες) εκρήξεις θυμού αφού δεν νοείται το «κοριτσάκι» σου να στέλνει μηνύματα σε άλλους άντρες αντί για εσένα, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι οι φίλοι σου. Είναι αυτή η πραγματική αιτία που «βράζεις στο ζουμί σου» ή μήπως τελικά κρύβεται κάτι άλλο από πίσω;

 

Αιτία nο.1: Δεν αντέχεις να σε αγνοεί προτιμώντας τους φίλους σου

Ναι, αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όσο πιο γρήγορα την παραδεχθείς τόσο το καλύτερο για εσένα. Κάπου εδώ οφείλω να σου υπενθυμίσω ότι εσύ φρόντισες η καλή σου να έχει άψογη σχέση με το crew, οπότε γιατί ζητάς τα ρέστα τώρα που χωρίσατε; Εντάξει, μπορεί να το κάνει και επίτηδες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

 

Αιτία nο.2: Μήπως οι κολλητοί βάζουν μια γυναίκα πάνω από τη φιλία σας;

Η φιλία μεταξύ αντρών είναι πάνω απ’ όλα και όλες. Όλοι το ξέρουν αυτό, ειδικά εμείς οι γυναίκες. Είναι φυσικό επόμενο λοιπόν να νιώθεις χαμένος όταν βλέπεις τον κολλητό σου να μιλάει μαζί της στο Whatsapp και να μην σου μεταφέρει κιόλας τι λένε, ασχέτως αν δεν τρέχει τίποτα και δεν θέλει να δώσει στόχο χωρίς λόγο. Πάρε βαθιά ανάσα και σκέψου πως ίσως απλά εκτιμά την φιλία μαζί της (και με τις φίλες της) ωστόσο δεν την βάζει σε καμία περίπτωση πάνω από εσένα.

 

 

Αιτία nο.3: Παραδέξου το, τρέφεις ακόμα συναισθήματα για εκείνη

Δεν θα το παραδεχτείς ποτέ, πόσο μάλλον στους κολλητούς σου που θα αρχίσουν αμέσως την κουβέντα περί χωρισμού. Σε καταλαβαίνω, είναι σκληρό να νιώθεις «δεύτερος» σε μια αντικειμενικά άνιση μάχη, οφείλεις όμως να σταθείς στο ύψος σου. Και αν όντως επιθυμείς επανασύνδεση, μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια και παρ' την τηλέφωνο. Αλλιώς κάτσε σπίτι, στη γωνιά σου και πνίξου στις σκέψεις σου.

 

Αιτία no.4: Και αν το κάνει για να σου «μπει στο μάτι»;

Πολύ πιθανό σενάριο, αναμφίβολα εμπνευσμένο από την καθημερινότητα των πρώην ζευγαριών. Εκείνη βρήκε τον no1 τρόπο για να σε προσεγγίσει (υποχθόνια μεν), ταυτόχρονα να σου σπάσει τα νεύρα και να σε γεμίσει με ένα σωρό αμφιβολίες. Είμαι σίγουρη πως αυτή τη στιγμή η πρώην θα πίνει χαρούμενη το ποτάκι της ενώ εσύ εξακολουθείς να κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα. Βέβαια δεν ξέρει πως αν το παρακάνει βρίσκεται ένα βήμα πριν την απομυθοποίηση.

 

 

Ross and Rachel Behaving not as Adults


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved