Τελικά o κορονοϊός απειλεί τον ανδρισμό μας;

Η είδηση ότι το μόριο ενός άνδρα έχασε μερικούς κρίσιμους πόντους από τη στύση του έκανε τον γύρο του κόσμου και ψάχνουμε να δούμε αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η πανδημία με την οποία μάθαμε να ζούμε τα δυο τελευταία χρόνια είχε ένα μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, όμως δυστυχώς οι απώλειες ζωών δεν είναι και η μοναδική επίπτωση της παρουσίας του κορωνοϊού στη ζωή μας. Η νέα και άγνωστη αυτή ασθένεια μόλις που έχει αρχίσει να αποκαλύπτει τις πιο μεσοπρόθεσμες συνέπειές τις και ακόμα δεν γνωρίζουμε την έκταση και τη βαρύτητα των μακροπρόθεσμων.

Όλοι ξέρουμε κάποιον που έχασε την όσφρηση ή/και τη γεύση του για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα με την ανάκτηση και των πέντε αισθήσεων να μην είναι και τόσο γρήγορη και απλή διαδικασία. Αλλά αυτές τις μέρες ο ανδρικός πληθυσμός (έμμεσα και ο γυναικείος) έμμεσα βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν νέο μεγάλο κίνδυνο, οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της ασθένειας COVID19 απειλεί το πέος μας.

Η στυτική δυσλειτουργία η οποία εμφανίστηκε στους άνδρες που ανάρρωναν από την COVID19 δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αρχικά. Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο σε μια κατάσταση που με το ζόρι παίρνεις τα πόδια σου και νομίζεις ότι πέρασε φορτηγό από πάνω σου να έχεις και μια κάποια δυσκολία στην στύση. Το θέμα είναι πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό, αλλά και κάτι νέο που μάθαμε τις προάλλες, ότι ακόμα κι αν έχουμε στύση, αυτή μπορεί να μην είναι και τόσο «ένδοξη».

 

 

Η αρχή έγινε στο podcast του Slate, How to Do It με έναν 30χρονο άνδρα να υποστηρίζει ότι πέρασε κορονοϊό το περασμένο καλοκαίρι. Αρχικά αντιμετώπισε προβλήματα στύσης τα οποία σταδιακά υποχώρησαν, όμως όχι στην πρότερη κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πέος του ήταν λίγο πάνω από τον μέσο όρο και COVID19 του μείωσε τη στύση του κατά 3,5 περίπου εκατοστά και από τότε δεν έχει επανέλθει.

Σύμφωνα με τους ουρολόγους αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Το Covid Dick όπως το αποκαλούν στην Αμερική έχει να κάνει την περιορισμένη ικανότητα των κυττάρων να αιματώσουν το μόριο τη στιγμή που πρέπει. Είναι ακριβώς ο ίδιος μηχανισμός που προκαλεί τη στυτική δυσλειτουργία μόνο που σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί ως ένα σημείο και κρατάει περισσότερο. 

 

 

Στα καλά νέα αυτή της κατάστασης είναι ότι δεν πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση καθώς τα κύτταρα είτε «θεραπεύονται» είτε αντικαθίστανται με νέα υγιή. Το ακριβές χρονικό διάστημα που απαιτείται για την πλήρη αποθεραπεία και την πλήρη επάνοδο του ανδρισμού δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Από τη μία κάθε οργανισμός έχει τους δικούς του ρυθμούς και από την άλλη το Covid Dick είναι μια σχετικά σπάνια παρενέργεια του κορονοϊού. 

Από την πλευρά τους οι ουρολόγοι υποστηρίζουν ότι η αποθεραπεία μπορεί να επιταχυνθεί. Από τα κλασικά χάπια που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στύσης, μέχρι «ασκήσεις ερεθισμού», είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους για να επανέλθει ο μόριό μας στις παλιές του δόξες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved