Πώς τα περιττά κιλά επηρεάζουν τη σεξουαλική σου ζωή

Προτιμάς το φαγητό ε;

Το αυξημένο σωματικό βάρος σε δυσκολεύει παντού στην καθημερινή σου ζωή. Από το ανέβασμα μιας σκάλας που φαίνεται Γολγοθάς μέχρι τα προβλήματα υγείας που αυτό συνεπάγεται. Όμως τι ακριβώς συμβαίνει με το σεξ; Ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι, υπάρχει άμεση συνάρτηση μεταξύ αυξημένου σωματικού βάρους και μείωσης των σεξουαλικών επιδόσεων. Ακόμα υπάρχουν μελέτες που συσχετίζουν τη μείωση της σεξουαλικής διάθεσης με συνέπειες τύπου ντόμινο σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική σου ζωή.

Η βασικότερη συνέπεια που σχετίζεται με σεξουαλική σου διάθεση είναι η πτώση στα επίπεδα της τεστοστερόνης. Τα επίπεδα της βασικής ορμόνης που σχετίζεται με την επιθυμία για σεξ συμπιέζονται όσο ανεβαίνει το σωματικό βάρος με άμεσο αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της libido.

 

 

Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω σε μια υγιή σεξουαλική ζωή και τη έλλειψη αυτοπεποίθησης την καταστρέφει. Το αυξημένο σωματικό βάρος προκαλεί δυσφορία και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Από την άλλη, ένα υγιές και σφριγηλό σώμα εμπνέει στον κάτοχό του έναν αέρα βεβαιότητας και αυτοπεποίθησης.

Η παχυσαρκία δεν συνδέεται μόνο με τη μείωση της διάθεσης, αλλά και με τη στυτική δυσλειτουργία. Η  κόπωση της καρδιάς και ο διαβήτης είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της στύσης και η αύξηση του βάρους πυροδοτεί και τις δύο αιτίες που προκαλούν προβλήματα στη στύση.

Η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος, λόγω αυξημένου βάρους, ακόμα κι αν καταφέρει να προκαλέσει στύση, μπορεί να έχει πρόωρο τέλος. Η περιορισμένη οξυγόνωση των γεννητικών οργάνων μπορεί να ανακόψει την πορεία προς τον οργασμό.

 

 

Το ανατομικό είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας, ακόμα κι όλα τα υπόλοιπα πάνε καλά. Η φυσική σου κατάσταση, άμεσα συνδεδεμένη με το βάρος σου μπορεί να βάλει φραγμούς στη φαντασία. Η κόπωση έρχεται πιο γρήγορα, οι εναλλαγές στάσεων περιορίζονται και κάποιες στάσεις καθίστανται αδύνατες στην πραγματοποίησή τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved