Η αμήχανη στιγμή που σου στέλνει μήνυμα η πρώην του φίλου σου

Τον άλλαξε πολύ τον κόσμο τελικά η πανδημία...

Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω σε πολλούς τομείς της ζωής μας, ένας από τους οποίους είναι και αυτός των ερωτικών και ό, τι αυτό συνεπάγεται. Θα μου πεις σιγά το σπουδαίο την ίδια στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλειές, αλλά λέω να μη βαρύνω τόσο πολύ την ατμόσφαιρα, καθότι ο σκοπός της στήλης αυτής είναι καθαρά… ερωτικός!

Ένας χρόνος καραντίνας, αποστάσεων και γενικότερης αποξένωσης. Ένας χρόνος που οι singles ανά τον κόσμο περνούν αρκετά δύσκολα, μιας και όχι μόνο δεν έχουν την πολυτέλεια της συντροφικότητας, που τόσο μας έχει λείψει, αλλά δεν βλέπουν και σύντομα φως στο τούνελ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την άνθιση των dating apps, και γενικότερα του φλερτ μέσω διαδικτύου, καθώς αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία, να κάνεις διάλογο με κάποιον που δεν ανήκει στο στενό οικογενειακό σου περιβάλλον.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι, που προτιμούν πιο πατροπαράδοτες μεθόδους, οι οποίες ακούνε στο όνομα «πρώην». Προφανώς και μεγάλη μερίδα των σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων εκεί έξω, έκαναν το δικό τους προσωπικό πισωγύρισμα, παραμέρισαν τις διαφορές που είχαν προκαλέσει τον χωρισμό στο παρελθόν, και σκέφτηκαν: «Δε βαριέσαι, τουλάχιστον θα κάνω σεξ»!

 

 

Αυτοί είναι η μία κατηγορία, αλλά υπάρχει και η άλλη. Για την ακρίβεια εκείνοι που το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, και δεν αρκέστηκαν μόνο στους πρώην. Και για να γίνω πιο σαφείς εκείνοι που έστειλαν σε παλιές γνωριμίες, σε ξαδέρφια φίλων ή πρώην συναδέλφους με τη δικαιολογία «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα τύχει…». Ε στο ίδιο mood, εσύ πρόσφατα δέχτηκες μήνυμα από την πρώην του φίλου σου, και για πρώτη φορά στη ζωή σου, αισθάνεσαι απροστάτευτος και… τρομοκρατημένος.

Αν υποθέσουμε ότι οι άντρες είστε όπως οι γυναίκες, «Πρώην φίλης δεν αγγίζουμε» η θέση σου είναι πολύ δύσκολη, ιδίως αν εσένα η γυναίκα αυτή σου αρέσει. Δεδομένης όμως της κατάστασης, θα πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά κάποιες κόκκινες γραμμές, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη σημασία από όσο πίστευες.

 

 

Αφενός μπορεί η κοπέλα να βαριέται γενικά λόγω της κατάστασης, και απλά να θέλει κουβέντα, κάτι το οποίο δεν είναι κατακριτέο αν αναλογιστεί κανείς ότι και οι σχέσεις σας όσο ήταν κοπέλα του φίλου σου ήταν άριστες. Βέβαια υπάρχει περίπτωση το πράγμα να ξεφύγει και εκεί είναι που θα πρέπει να το χειριστείς… αριστοτεχνικά.

Η μία πιθανότητα λοιπόν είναι όντως να θέλει μόνο κουβέντα, η άλλη να θέλει και συνάντηση. Σε κάθε περίπτωση εσύ θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου 14 ώστε να εντοπίσεις τα… κρυφά μηνύματα που πάντα κρύβουν τα λόγια των γυναικών. Θέλει να μιλήσει; Θέλει ένα απλό σεξ με κάποιον που εμπιστεύεται και συμπαθεί ή… μήπως θέλει να το μάθει ο πρώην για να «κόψει» αντιδράσεις;

 

 

Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο tricky αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με τη στιγμή που θα πρέπει να μιλήσεις στον φίλο σου. Διότι αν σκοπεύεις να δεις την πρώην του κρυφά από εκείνον, καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου. Προφανώς θα το μάθει και πιθανότατα να τον χάσεις, κάτι που μάλλον δεν θέλεις. Εξάλλου για ένα κούτελο ζούμε. Ασυζητητί τον ενημερώνεις και από εκεί και πέρα πράττεις αναλόγως.

Σε όλο αυτό βέβαια, υπάρχει και η κρυφή παγίδα. Διότι μπορεί εσύ με τον κολλητό σου να τα βρήκατε και όλα καλά, αλλά κράτησε τις επιφυλάξεις σου και για τις προθέσεις τις δικές της. Στον έρωτα άλλωστε και στην πανδημία όλα επιτρέπονται. Έχει σίγουρα το στομάχι για να το αντέξεις;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved