Για πόσα χιλιοστά του δευτερολέπτου σε χτυπάει ο κεραυνοβόλος έρωτας;

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας υπάρχει και μάλιστα προσδιόρισαν με ακρίβεια την ταχύτητά του.

Το αν αισθάνεσαι ερωτική έλξη για κάποιο πρόσωπο που γνωρίζεις είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που εκτελεί ο εγκεφαλός σου χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Με το που αντιλαμβάνονται τα μάτια σου ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος, το σώμα σου κάνει χιλιάδες υπολογισμούς.

Παίρνει το οπτικό ερέθισμα και το μετατρέπει σε πληροφορία. Στη συνέχεια συγκρίνει αυτή την πληροφορία με τη λίστα που έχεις για τα χαρακτηριστικά που θεωρείς ωραία σε μια γυναίκα και τα συγκρίνει ένα-ένα. Μετά προχωράει στη διαδικασία του αποκλεισμού των πρώην. Δηλαδή αν έχει τα στοιχεία αυτά που θεωρείς θελκτικά και ταυτόχρονα σου θυμίζει κάποια δυσάρεστη εμπειρία με πρώην, φροντίζει να στο θυμίσει. Τότε δίνει σήμα για τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος. 

Στην περίπτωση όμως που αυτή που έχεις απέναντί σου έχει κάνει τικ σε όλα στα σωστά κουτάκια, ο εγκέφαλός σου δίνει το πράσινο φως σε ολόκληρο το σώμα σου για να κάνει την επόμενη κίνηση. Και πόσο διαρκεί όλη αυτή διαδιακασία; Μόλις 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου αρκούν για να αποφασίσει το σώμα σου για σένα. Λες να βιάζεται πολύ και να κάνει λάθος;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved