Ποιος είπε ότι επειδή δεν έχεις δουλειά δεν μπορείς να κάνεις και σχέση;

Μία γυναίκα καταρρίπτει έναν μύθο που προβληματίζει τους περισσότερους άντρες. 

«Μη βιάζεσαι να μεγαλώσεις Γωγούλα» μου έλεγαν οι παλαιότεροι όταν ήμουν ένα αθώο νήπιο, συμβουλή που πιστεύω ότι ακολούθησα τυφλά, μιας και για χρόνια αρνούμουν κατηγορηματικά να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι είμαι ενήλικη. Διότι η ενηλικίωση είναι σκληρή, αγχωτική και γεμάτη τύψεις και ενοχές. Δεν έχω αρκετά χρήματα, δεν περνάω καλά στη δουλειά μου, δεν έχω σχέση, δεν βλέπω την οικογένειά μου, δεν έκανα δώρο στο ανίψι μου. Μικρά καθημερινά γεγονότα, τα οποία διογκώνονται στο πλαίσιο της σκληρής και περίεργης πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να αδυνατείς να δεις την παραμικρή αισιοδοξία και χαρά, που μπορεί να κρύβει η ζωή.

Οι σχέσεις για παράδειγμα, ενώ από τη φύση τους υπάρχουν για να προσφέρουν χαρά και θετικά συναισθήματα, πλέον σε γεμίζουν με τέτοιο άγχος, ικανό να σου αφήσει έλκος στο στομάχι. Θέλεις και κάτι ακόμα χειρότερο;

 

 

 

Πώς να κάνω σχέση από τη στιγμή που δεν έχω δουλειά;

Ζήτημα σημαντικό και περίπλοκο το οποίο απασχολεί έντονα τους νεαρούς άντρες. Δυστυχώς, η ζωή τον τελευταίο χρόνο, έχει αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτη, και ότι οποιοσδήποτε προγραμματισμός, είναι τουλάχιστον προκλητικός. Δεν θα συμφωνήσω, αλλά δεν με βοηθούν και τα γεγονότα για να επιχειρηματολογήσω. Άνθρωποι πεθαίνουν, αρρωσταίνουν και χάνουν τις δουλειές τους. Όχι, τα νέα δεν είναι ευχάριστα και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα είναι μαύρα και ζοφερά.

Αναμφισβήτητα μεγάλο βάλσαμο στα προβλήματα της καθημερινότητας, θα μπορούσε να είναι μία σχέση, μία σύντροφος με την οποία θα περνάς καλά και θα μπορείς να μοιραστείς σκέψεις και φόβους. Απαγορευτικό στα όνειρά σου, μπαίνει το γεγονός ότι είσαι άνεργος. Και κάπως έτσι αρχίζει η απαισιοδοξία και τελικά η παραίτηση από τη ζωή. Ώπα βάστα λιγάκι γιατί δεν το πας καλά.

 

 

Είμαι άνεργος δεν σημαίνει ότι δεν έχω ενδιαφέροντα και θέληση για ζωή. Το ότι για κάποιο χρονικό διάστημα στη ζωή σου έχεις σταθεί άτυχος σε έναν τομέα, δεν σημαίνει ότι θα είσαι και στους υπόλοιπους. Κράτα σε εγρήγορση το πνεύμα σου, διάβασε, γυμνάσου και σύντομα η ψυχολογία σου θα φτιάξει. Διότι η αλήθεια είναι, ότι όταν η ψυχολογία είναι κακή, είναι δύσκολο για τους γύρω μας να αντιληφθούν την αξία και τη λάμψη μας.

Σημαντικό επίσης ρόλο, παίζει και η επιλογή της γυναίκας που θα θέλεις να έχεις δίπλα σου. Προφανώς αν δεις μία κοπέλα στο Instagram που είναι με μία βαλίτσα στο χέρι, η τελευταία της φωτογραφία είναι από τις Άλπεις ή το Ντουμπάι και κρατάει τσάντα των 1000 ευρώ και πάνω, η σοφή κίνηση δεν θα ήταν να της στείλεις μήνυμα για να βγείτε. Όχι γιατί δεν θα της αρέσεις, αλλά γιατί πιθανότατα ο τρόπος ζωής σας να είναι εντελώς διαφορετικός. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω, που θα προσπεράσουν το γεγονός ότι δεν έχεις δουλειά, και θα σταθούν στην προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σου. Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, πίστεψέ με υπάρχουν.

 

 

Εσύ από την πλευρά σου, οφείλεις να είσαι ειλικρινής και ντόμπρος: Μην κρύψεις το γεγονός ότι αυτή την περίοδο δεν εργάζεσαι, δήλωσε προφανώς ότι ψάχνεσαι (κάτι το οποίο εύχομαι) και αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ-σε καμία δεν αρέσουν οι απαισιόδοξοι άντρες πόσο μάλλον στο πρώτο ραντεβού-. Μίλα για τα όνειρά σου, για τα πράγματα με τα οποία θα ήθελες να ασχοληθείς και τις φιλοδοξίες σου. Δείξε της ποιος πραγματικά είσαι, και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα χάσεις.

Θα μου πεις τώρα: «Εδώ δεν έχω μαντήλι να κλάψω, οι σχέσεις μου έλειπαν;». Είπαμε βρε αγάπη, αν θέλεις και αν βρεθεί κάποια που θα σου αρέσει. Εν κατακλείδι, η εργασία είναι πολύτιμη και αναγκαία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η απουσία της θα πρέπει να στιγματίζει ή να χαρακτηρίζει αρνητικά έναν άνθρωπο. Εξάλλου, η ιστορία έχει δείξει, ότι όποιος θέλει πραγματικά να εργαστεί, ποτέ δεν μένει για καιρό χωρίς δουλειά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved