H τέλεια δικαιολογία για να μη γυμναστείς ποτέ ξανά

Το όνειρό σου, μάλλον έγινε πραγματικότητα!

Είσαι μήπως από εκείνους, που βλέπουν την κοιλιά να μεγαλώνει επικίνδυνα, και αντί να κάνουν κάτι για να τη φέρουν στα ίσα της, τρώνε ακόμη ένα σουβλάκι; Το γυμναστήριο είναι ένας χώρος, το κατώφλι του οποίου θα ήθελες ιδανικά να μην περάσεις ποτέ; Είσαι υπέρβαρος αλλά δεν είναι δα και τόσο τραγικό γιατί φοράς φαρδιές μπλούζες; Η τελευταία φορά που έτρεξες είναι όταν σε κυνηγούσε το κανίς του γείτονα το οποίο τελικά σε πρόφτασε (το κανίς πάντα) και σου έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι από τη φόρμα σου; Συγχαρητήρια φίλε μου. Αφενός είσαι το απόλυτο αντί-fitness ίνδαλμα, και αφετέτου σου έχω μερικά εξαιρετικά νέα!

Δεν πίστευα ποτέ μου, ότι θα έγραφα κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι άντρες που δεν γυμνάζονται, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο… σεξ (ΤΑΤΑ!!!). Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διεξήχθη το καλοκαίρι που μας πέρασε από το Πανεπιστήμιο της Βόρεια Καρολίνα, και έπειτα από ανάλυση των απαντήσεων 1000 συμμετεχόντων, οι ειδικοί κατέληξαν ότι όσο λιγότερο γυμνάζεσαι τόσο καλύτερος είσαι στο σεξ.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι συμμετέχοντες που απάντησαν ότι γυμνάζονται τακτικά και αρκετά έντονα, είχαν λιγότερες και πιο σύντομες σεξουαλικές επαφές, σε σχέση με τους… μερακλήδες που αράζουν και οι οποίοι πιθανότατα να μην γνωρίζουν καν τι είναι η γυμναστική.

Σε περίπτωση βέβαια που χαίρεσαι μικρό ζουμπουρλούδικο αγόρι, και ετοιμάζεσαι να ρίξεις κάτι αραχνιασμένα βαράκια που έχεις από το 2002, στην πυρά, θα σου έλεγα να μη βιαστείς. Όπως οι ίδιοι οι ερευνητές συμπληρώνουν, ένας άντρας που γυμνάζεται έντονα, στο τέλος της ημέρας έχει συσσωρεύσει περισσότερη σωματική κόπωση από έναν άλλο, που γύρισε από τη δουλειά και παρακολούθησε σειρά. Κατά συνέπεια, ο πρώτος πιθανότατα να κοιμηθεί λόγω εξάντλησης, και ο άλλος να… κάνει το σεξ του, γιατί πολύ απλά είναι ξεκούραστος.

Οπότε μάλλον τα ευρήματα έχουν να κάνουν περισσότερο με τη σωματική κόπωση και όχι με κάποια επιβάρυνση του… συστήματος εκεί κάτω, λόγω γυμναστικής. Σε περίπτωση βέβαια, που αγαπάς την άσκηση και δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου χωρίς τους εντυπωσιακούς του κοιλιακούς, μεταξύ μας, γι’ αυτό γυμνάζεσαι, συνιστώ ψυχραιμία. Οι ειδικοί συστήνουν μέτρο σε όλα. Ούτε το γνωστό «λιώσιμο» ούτε και η παντελής έλλειψη σωματικής άσκησης.

Δε σε χάλασε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved