Ο πραγματικός λόγος που χάνεις τα μαλλιά σου μπορεί να σε εκπλήξει

Κι όμως δεν το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η ανδρική τριχόπτωση συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς. είτε πρόκειται για τον Dwayne «The Rock» Johnson, τον Zinedine Zidane ή ακόμα και τον Jason Statham. Πράγματι, οι άνδρες δεν είναι σε μεγάλο βαθμό σοφότεροι ως προς το ποιον θα επηρεάσει η φαλάκρα και γιατί. Πολλοί άντρες μιμούνται τον Wayne Rooney και επιλέγουν χειρουργική επέμβαση για να διορθώσουν τη γραμμή των μαλλιών που υποχωρεί, ενώ άλλοι ασπάζονται τη διαδικασία γήρανσης, αν και με διάφορους βαθμούς απροθυμίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι περισσότεροι άντρες τείνουν να συμφωνούν ότι προτιμούν να μην χάσουν τις «πλεξούδες» τους.

 

 
 

Ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι η γενετική είναι ο βασικός μοχλός πίσω από την τριχόπτωση, αλλά παράγοντες όπως η φαρμακευτική αγωγή, το άγχος ακόμη και η διατροφή επηρεάζουν επίσης τον αριθμό των τριχών που μένουν στο κεφάλι μας. Στην πραγματικότητα, ο Kevin Moore, ένας επιστήμονας για το τριχωτό της κεφαλής λέει ότι το πολύ αλάτι στη διατροφή σας μπορεί «σίγουρα» να βλάψει την υγεία των μαλλιών σας και ενδεχομένως να προκαλέσει την πτώση τους.

Αλάτι, λέτε; Λοιπόν, αν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας αραιώνουν, ίσως είναι καιρός να αξιολογήσετε την πρόσληψη νατρίου.

Πώς επηρεάζει το αλάτι στα μαλλιά του κεφαλιού μας;

«Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού θα προκαλέσει συσσώρευση νατρίου που στη συνέχεια θα αναπτυχθεί γύρω από τους θύλακες των τριχών. Αυτό επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος που ρέει στους θύλακες των τριχών και εμποδίζει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στους θύλακες. Τελικά, αυτό κάνει τα μαλλιά να γίνονται άτονα, θαμπά και ακόμη και να προκαλεί απώλεια μαλλιών», εξηγεί ο Moore.

 

 

Η άλλη πλευρά της ιστορίας

Ενώ η σχέση αλατιού-τριχόπτωσης είναι αληθινή σύμφωνα με τον Moore, ο διατροφολόγος Rob Hobson λέει στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να οφείλεται κυρίως στη γενετική.

«Δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τη φαλάκρα. Εάν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μπορεί να κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β εμπλέκονται στο πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σας, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε σε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η οποία θα επηρεάσει την ποιότητα των μαλλιών σας.»

Έτσι, απώλεια μαλλιών ή όχι, όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, η βέλτιστη κατάσταση που πρέπει όλοι να προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι να διατηρούμε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή ανά πάσα στιγμή. Και ενώ δεν μπορούμε να υπολογίσουμε αν ο the Rock, ο Rooney ή ο Statham έχουν κάτι τέτοιο, μπορούμε όμως να το κάνουμε για τον εαυτό μας, γι' αυτό προσέξτε και παρακολουθήστε αυτήν την υπερβολική κατανάλωση αλατιού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved