Γιατί η κολόνια δεν κρατάει χρόνια, οεο;

Απλές συμβουλές για να μην λες «αυτό ήταν, πάει, ξεθύμανε».

Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω, τότε στην εφηβεία σου που είχε εμφανιστεί αυτό το καταραμένο χνούδι που σε έκανε να μοιάζεις με ξεμαλλιασμένο γατί. Ω ντροπή, ω μέγας πόνος και κατάρα!

Κάποιος πατέρας σου έδειξε τη μαγική λύση: σαπουνάδα, ξυράφι και βαριά old school κολόνια. Μετά σου καλάρεσε και άρχισες να αγοράζεις από μόνος σου τα μαγικά αρωματικά όντας σίγουρος πως έτσι θα τα ρίξεις τα γκομενάκια πιο εύκολα. (Δεν είναι πανάκεια η κολόνια αλλά όντως παίζει ρόλο ρε κομάντο αυτή είναι η αλήθεια!)

proto gif kolonia

Τι γίνεται όμως και δε μυρίζει η κολόνια σου όπως παλιά; Τι της συμβαίνει; Γιατί σου ξηγιέται έτσι; Χαλάρωσε. Υπάρχουν όλες οι απαντήσεις (και οι λύσεις στο πρόβλημα) και εμείς θα σου τις παρουσιάσουμε μία μία. Δεν υπάρχει λόγος για άγχος, το άγχος προκαλεί κακό μεταβολισμό, ρυτίδες και δυσοσμία ή αλλιώς «μασχαλίλα».

 

1. Την έχεις από το λύκειο. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΛΟΝΙΑ.

Το ουίσκι μπορεί να αντέξει στο μπουκάλι για δεκαετίες, το κρασί όμως δεν έχει την ίδια ιδιότητα, κάποια στιγμή γίνεται ξύδι. Το ίδιο συμβαίνει και με την κολόνια φίλε μου, αν έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από τότε που την αγόρασες, λογικό είναι να μην έχει πια την ίδια ένταση.

1 cologne

 

2. Ο καθρέφτης του μπάνιου δεν είναι η ιδανική θέση για αυτή.

Το ξέρω ότι μπορεί να σου ακούγεται περίεργο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η θέση δίπλα στον καθρέφτη του μπάνιου όπου η κολόνια τρώει όλη τη ζέστη και την υγρασία δεν είναι η καλύτερη. Μπορεί εργένη  να θες να δείξεις στο «πρόσωπο» τη συλλογή από κολόνιες που διατηρείς αλλά να ξέρεις ότι αυτό επηρεάζει την απόδοσή τους. Βάλτες στο ντουλάπι καλύτερα για να την διατηρήσεις πιο «φρέσκες».

2 kolonia

3. Λάθος κολόνια την λάθος εποχή

Αν νομίζεις ότι είναι έξυπνο να φοράς μία βαριά και ασήκωτη χειμωνιάτικη κολόνια μες στο κατακαλόκαιρο, ήρθε η ώρα να σε ενημερώσουμε πως κάνεις λάθος. Το ίδιο συμβαίνει και στην αντίθετη περίπτωση που φοράς κάτι «καλοκαιρινό» δίπλα στην κάπνα από το τζάκι. Και προφανώς θα επηρεάζει τη μυρωδιά της και θα σε βάζει σε σκέψεις τύπου «μήπως ξεθύμανε;».

3 kolonia

4. Βάζεις «πέντε» διαφορετικά αρώματα πάνω σου

Κανόνας ιερός σχετικά με τις κολόνιες: ποτέ δε βάζουμε δύο διαφορετικές που να χαλάσει ο κόσμος! Μη γελάς, τα έχουνε δει και αυτά τα ματάκια μας, γι’ αυτό οφείλουμε να τα πούμε. Από εκεί και πέρα αν νομίζεις ότι θα βάλεις εφτά κιλά βαρύ αφρόλουτρο, τρία κιλά αποσμητικό σπρέι και από πάνω την κολόνια και αυτή θα «πιάσει», ε τι να σου πω, απλά είσαι γελασμένος.

4 kolonia

5. Είναι «ιμιτασιόν» ρε γαβ-γαβ, δεν είναι αυθεντική

Κοίτα, εμείς δεν υιοθετούμε, ούτε βέβαια κατακρίνουμε. Ισχύει πάντως ότι έχουν ανοίξει πολλά μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα που πουλάνε «απομιμήσεις» από γνωστές κολόνιες που είναι αρκετά καλής ποιότητας αλλά, προφανώς, δεν είναι τόσο καλές όσο οι αυθεντικές. Δε θα μπορούσαν κοστίζουν εφτά φορές λιγότερα. Οπότε κατεργάρη αν «παίζεις» με αυτή τη λύση μην παραπονιέσαι μετά πως η κολόνια σου δε μυρίζει όσο πριν.

5 kolonia

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved