#tsoulotip: Σε περίπτωση που δεν έχουμε σιρόπι σφενδάμου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
250 γρ. ώριμες μπανάνες
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αχλάδια, κομμένα σε κυβάκια
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
1 Αυγό, large
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Μισό κ.γ. σόδα
50 γρ. καρύδια, πολύ ψιλοκομμένα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
2 Βουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 25x15 εκατοστά και στρώνουμε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους αφήνοντας να προεξέχει ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε το κέικ εύκολα.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή στο giorgostsoulis.com