Παραδοσιακό Γιουβέτσι

#tsoulotip: Ανάλογα το μαγειρικό σκεύος συμπληρώνουμε νερό όταν είναι να μπει το κριθάρι. Συνήθως χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό στις πήλινες επιφάνειες/ σκεύη.

ΥΛΙΚΑ

1 kg μοσχάρι ελιά κομμένο σε κομμάτια μέγεθος αυγού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κιλό κριθαράκι χοντρό
1 κσ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κον κασέ (κονσέρβας)
¼ κγ. κανέλα σκόνη
¼ κγ. γαρύφαλλο σκόνη
2 φύλλα δάφνης
5-6 κσ. ελαιόλαδο
1-1,5 λίτρο νερό
Τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Περισσότερα για τη συνταγή εδώ.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved