Ένα βίντεο που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Προσπαθούμε να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς σινεμά. Χωρίς καλογραμμένα σενάρια και μοναδικές ερμηνείες, χωρίς ηθοποιούς που ονομάστηκαν ιερά τέρατα και χωρίς μαγικά ταξίδια σε άλλους κόσμους μέσα από ιστορίες. Και αυτός ο κόσμος θα ήταν φτωχότερος και χωρίς φαντασία. Ίσως αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που η 13η ημέρα του Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου.

Είναι όμως και κάτι ακόμη: οι ατάκες. Αυτές οι φράσεις πέντε-δέκα ή και περισσοτέρων λέξεων, που χαρακτήρισαν αυτές τις μεγάλες ταινίες. Οι οποίες είναι τόσο πετυχημένες που δεν χρειάζεσαι μία εικόνα, ένα soundtrack ή κάποιο άλλο στοιχείο για να τις καταλάβεις. Αρκεί να τις ακούσεις. Και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα είναι φουλ αναγνωρίσιμες από το κοινό, πιστοποιεί την all-time επιτυχία τους.

 

photo

 

Σε έναν κινηματογράφο που μετράει εκατοντάδες από αυτές, διαλέξαμε τις 10 πιο εμβληματικές ως δώρο προς το ίδιο σινεμά. Για όλες εκείνες τις στιγμές που μας έχει προσφέρει και για όλα όσα έχει ακόμα να δώσει.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved