Πόση φρίκη θα έτρωγε ο Γκόσλινγκ αν συναντούσε αυτές τις 8 εξωγήινες φυλές;

Βγήκε το First Man στα σινέμα και αναρωτιόμαστε για τα αυτονόητα.

H μεγάλη στιγμή του First Man έφτασε με τον Ryan Gosling στον ρόλο του Neil Armstrong. Και παρότι η τυπάρα έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα, σκεφτόμασταν πάντα αυτό: τι θα γινόταν αν διαπίστωνε πως στην Σελήνη, έχουν μπαστακωθεί οι παρακάτω Χολιγουντιανοί εξωγήινοι; Γιατί κακά τα ψέματα, άλλο να περπατάς στο φεγγάρι και άλλο να ανακαλύπτεις πως έχει μαζέψει κοσμάκη.

Όμως το Χόλιγουντ μας έχει προετοιμάσει χρόνια τώρα γι’ αυτά τα πράγματα. Θυμηθήκαμε λοιπόν 8 εμβληματικές εξωγήινες φυλές και προσπαθούμε να μαντέψουμε πόσες πιθανότητες επιβίωσης θα είχαμε αν τους βάζαμε στο απέναντι στρατόπεδο. Το Χόλιγουντ φταίει για όλα.

 

 

1. Ε.Τ.  ο καλοσυνάτος

Η τρυφερή, μπλοκμπαστερίκη, και ξεκάθαρα Σπιλμπερική μορφή των εξωγήινων. Αν δηλαδή είχαμε τέτοια όντα, θα έφερναν τα παιδιά τους τις Κυριακές να κάνουμε BBQ, θα βλέπαμε όλοι μαζί σειρές στο Netflix και μπορεί να έκαναν και οι ομάδες καμιά μεταγραφή της προκοπής από άλλο πλανήτη.  Το ''E.T. phone home'' καθόρισε μία ολόκληρη κινηματογραφική γενιά και έκανε τους εξωγήινους να δείχνουν ως οι καλοί γείτονες της διπλανής πόρτας.

- Kυρά Μαρίκα είναι σε σένα ο μικρός;
- Εδώ είναι τα παιδιά μωρέ παίζουν Xbox.

Με τι μοιάζει: Με λούτρινο από τα Jumbo.
Eλπίδες επιβίωσης: Κυριλέ όσο δεν γκρινιάζουν για τα κοινόχρηστα.

 

2. Alien το αδέσποτο

Ανάθεμα την φαντασία του Dan O’Bannon. Σκέψου τώρα να αμολήσεις στη Γη ελεύθερα αυτά τα μούλικα που θα συμπεριφέρονται σαν γιγαντιαίες, φονικές ακρίδες. Ουρά που στάζει δηλητήριο, δόντι που θυμίζει τον Christopher Walker στον Ακέφαλο Καβαλάρη και κορμιά που θα κουβαλούν μέσα τα νεογνά τους. Δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να παλουκώσεις και μετά να σταυρώσεις τον τύπο που γύρισε και είπε «Ωραίος πλανήτης αυτός, πάμε μία κάτω να δούμε τι παίζει». Και έτσι έγινε στο Prometheus γιατί οι μαλακίες πληρώνονται. Ξεκάθαρα από τις πιο τρομαχτικές εκδοχές εξωγήινης ζωής.

Με τι μοιάζει: Με ανάποδο γαμώτο, που να το πάρει και να το σηκώσει.
Ελπίδες επιβίωσης: Όσο και μιας μύγας που πετάει δίπλα σε ιστό αράχνης.

 

3. Predator ο Κυνηγός

Και φωνάζεις τους Predators να βάλουν τάξη σε αυτά τα μούλικα με τις δοντάρες. Μόνο που οι Predators δεν είναι ο Γιουνκέρ για να τον καλέσεις για φασολάδα και να πείτε αστειάκια. Μιλάμε για πολεμόχαρη φυλή που στάζει αίμα. ΠΡΩΤΑ θα σκοτώσουν εμάς που είμαστε ορεκτικό και μετά θα ασχοληθούν με τα «βαριά» περιστατικά των Xenomorphs. Μην ξεχνάμε ότι από την εμφάνιση του Predator σε πόσες ταινίες και fan films, ότι ο μόνος που κατάφερε να γλιτώσει από τον οπλισμό και τις ικανότητές του ήταν ο Άρνι. Αλλά πόσες ελπίδες πχια;

Με τι μοιάζει: Με ρασταφάρι που έκανε αποτυχημένη πλαστική.
Ελπίδες επιβίωσης: Καλύτερα να αυτοκτονήσεις για να τον βγάλεις από τον κόπο.

 

4. Harvesters οι ολιγαρχικοί

Αν εξαιρέσεις την Proud to be an American μορφή που έδινε η ταινία Independence Day, οι εξωγήινοι Harvesters είναι αυτή η μέρα που εύχεσαι να μην ξημερώσει. Όπου θα σκάσουν μύτη κάτι όντα με πολύ υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, με την προηγμένη τους τεχνολογία να μην σε αφήνει να κουνήσεις ρούπι. Αν εξαιρέσουμε τον Jeff Goldblum που έπαιξε την διάνοια και τον Will Smith σε ρόλο Top Gun, σε πραγματικές συνθήκες την είχαμε κάτσει τόσο άσχημα που θα είχαμε παραδοθεί στο πρώτο 24ωρο. Επίσης με τέτοια εξωγήινα κεφάλια που μοιάζουν με δίσκους για πικ απ και πετάγονται πλοκάμια, μάλλον θα είχαμε πεθάνει πρώτα από τον φόβο μας.

Με τι μοιάζουν: Με τους εξωγήινους Daft Punk
Ελπίδες επιβίωσης: Όσο τους ρίχνουμε τις ασπίδες, τους έχουμε.

 

5. Prawns οι φιλήσυχοι

Το District 9 του Neill Blomkamp, έδειξε πόσο μπορεί να ξεπέσει το ανθρώπινο είδος άπαξ και κάνει τη πρώτη επαφή με εξωγήινους. Οι Prawns αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στον πλανήτη, δεν θέλησαν ποτέ να μας κάνουν κακό και παρόλα αυτά τους κρατήσαμε ομήρους στον πλανήτη μας. Είχαν όπλα με τα οποία θα μπορούσαν να μας εξαϋλώσουν και δεν θέλησαν να το κάνουν. Και παρότι η ταινία του Blomkamp μεταμορφώνεται από περιπέτεια σε κοινωνικό φαινόμενο, διαπιστώνεις πως ένα τέτοιο γεγονός δεν θα απείχε και τόσο μακριά από την πραγματικότητα.

Με τι μοιάζουν: Με κατσαριδοακρίδες που πήραν αναβολικά.
Ελπίδες επιβίωσης: Είναι καλοί μέχρι να τους πατήσεις τον κάλο.

 

6. Greens οι αδιάβαστοι

Τους γνωρίσαμε μέσα από την ταινία Signs του Mel Gibson. Εμφανιζόντουσαν αό το πουθενά, άφηναν creepy X-files στοιχεία στις καλλιέργειες με το καλαμπόκι και τελικά έκαναν την εμφάνιση τους σε ένα παιδικό πάρτι με την TV να τους δείχνει πρώτη μούρη. Και κάπου εκεί η ανθρωπότητα χέστηκε πάνω της. Όχι όμως πριν πέσει -κατά λάθος- στο δέρμα τους ένα ποτήρι με νερό, που αποδείχτηκε ότι είναι ο κρυπτονίτης τους. Και καλά όλα αυτά ρε συ Mel, αλλά μία ερώτηση: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΕΜΑΤΟ ΝΕΡΟ;

Με τι μοιάζουν: Με πανήψυλα κολοκύθια (σόρρι, δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο).
Ελπίδες επιβίωσης: Μιλάμε για τρελή πλάκα. Τους παίρνεις στο κυνήγι με μπουγελόφατσες.

 

7. Na’vi οι Παγανιστές

Μητέρα Φύση, κυνηγοί, ιπτάμενοι τύπου δράκοι και γενικά ένας πλανήτης βγαλμένος από τα όνειρα. Αλλά όταν είσαι άνθρωπος και σε έχει πιάσει το Χιτλερικό σου, θες να τα καταστρέψεις όλα. Παρότι ο Sam Worthington στάθηκε τυχερός και αναστήθηκε, σε κανονικές συνθήκες είναι από τις λίγες φυλές εξωγήινων που θα τα βγάζαμε πέρα χωρίς ουσιαστικά προβλήματα. Το πρόβλημα είναι πως για να τους ξαναδούμε σε Avatar ταινία πρέπει να κάνουμε τάμα.

Με τι μοιάζουν: Με αυτά που έβλεπε ο George Harrison όταν έπαιρνε πολύ LSD.
Ελπίδες επιβίωσης: Αν φέρουν τους δράκους μαζί δεν σε σώζει ούτε η Καλίσι.

 

8. Greys οι ξεχωριστοί

Οι κλασσικοί γκρι, κοντοί εξωγήινοι με τα μεγάλα μάτια, που για κάποιον λόγο το Χόλιγουντ έχει τρελαθεί μαζί τους – ίσως επειδή ακούγονται πολλά για απαγωγές από δαύτους. Στο Close Encounters of the Third Kind του Spielberg, είδαμε την επαφή που θα θέλαμε να έχουμε. Αυτή της ειρήνης, της επικοινωνίας, της ανταλλαγής γνώσης και το ταξίδι μαζί τους για εμπειρίες πέρα από τα άστρα. Μία κινηματογραφική μαγική στιγμή που αν και sci-fi, θέλεις έντονα να γίνει πραγματικότητα και παρακαλάς να βρίσκεσαι σε μία γωνιά όταν αυτό θα συμβεί.

Με τι μοιάζουν: Με εξωγήινους.
Ελπίδες επιβίωσης: Προηγμένη τεχνολογία, νοημοσύνη και πειράματα πάνω μας. Οπότε εσύ τι λες;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved