Σου έχουμε 5 ντοκιμαντέρ για να κλείσεις ωραία την Κυριακή σου

Πορνογραφία, ομηρίες, ναρκωτικά και δύο ακόμη θεματικές που θα σε υποτάξουν στο binge-watching.

Σίγουρα έχεις δεκάδες σειρές που σε περιμένουν στην library του podcast σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να επενδύσεις και σε μερικά καλά ντοκιμαντέρ. Άλλωστε διευρύνουν τους ορίζοντές μας με μοναδικό τρόπο.

Από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου μέχρι τις πιο τρομαχτικές ιστορίες ομηρίας, σου παρουσιάζουμε 5 κορυφαία ντοκιμαντέρ που πιθανόν να μην γνώριζες ότι υπάρχουν και που πρέπει να δεις οπωσδήποτε.

 

1. Captive

Ιδανικό για όσους γουστάρουν τις ταινίες με καταστάσεις τρομοκρατικών επιθέσεων και ομηρίες. Με μία μικρή διαφορά ωστόσο. Τα γεγονότα που εμφανίζονται στα 8 επεισόδια του Captive, δεν είναι κάποιο αποκύημα φαντασίας των σεναριογράφων. Είναι πραγματικές καταστάσεις, με πρωταγωνιστές που βρέθηκαν σε κατάσταση ομηρίας από ληστές τραπεζών μέχρι μέλη της Αλ-Κάιντα. H κορυφαία αναπαράσταση των σκηνικών από ηθοποιούς σε συνδυασμό με βίντεο-αποσπάσματα, δημιουργούν μία εξίσου εξαιρετική αφήγηση που θα σε κάνει να πιστέψεις ότι θα μπορούσες να είσαι και εσύ δεμένος πισθάγκωνα.

 

 

2. Chef’s Table

Αν το καλό φαγητό και ο σεβασμός στις πρώτες ύλες του είναι κάτι που σε εξιτάρει να διαβάζεις και να ερευνείς, ετοιμάσου για ένα εναλλακτικό ταξίδι στα μεγαλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Κάθε επεισόδιο δεν είναι μόνο μία γνωριμία με μία νέα γεύση, αλλά και με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτές. Κάποιοι έχουν ήδη αστέρια Michelin στο δυναμικό τους και άλλοι πασχίζουν να δημιουργήσουν όνομα. Υπάρχει όμως μία κοινή αγάπη σε όλους που είναι και ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ. Την ανιδιοτελή αγάπη για το φαγητό.

 

 

3. Hot Girls Wanted: Turned On

hgw 104 sg 00045r jpg

Το πρώτο κομμάτι του ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε νωρίτερα, το Hot Girls Wanted, εξερευνούσε το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η ερωτική βιομηχανία στον κόσμο του Ίντερνετ. Τι γίνεται όπως με τις πρωταγωνίστριες στην βιομηχανία αυτή; Από τα κορίτσια που εργάζονται ως cam girls μέχρι τις γυναίκες που δουλεύουν ως παραγωγοί σε ταινίες πορνό, το δεύτερο μέρος εξετάζει τον αντίκτυπο των παραπάνω τόσο σε μία κοινωνία που διψάει για ολοένα και περισσότερο περιεχόμενο, όσο και στον ίδιο τον εαυτό των κοριτσιών στην βιομηχανία αυτή.

 

 

4. Evil Genius

H αλήθεια είναι πως υπάρχουν ένα σωρό ιστορίες εκεί έξω για ληστείες και τον σατανικό σχεδιασμό που υπήρξε πίσω από αυτές. Όμως το Evil Genius του Netflix δείχνει πως πίσω από ένα μεμονωμένο συμβάν, μπορεί να υπάρχει ένα στόρι που δεν το είχες φανταστεί και είναι ικανό να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Όλα ξεκινούν από έναν πιτσιρικά που μπαίνει να ληστέψει μία τράπεζα με εκρηκτικά ζωσμένα στο στήθος, αλλά το τούνελ της υπόθεσης γίνεται ολοένα και πιο βαθύ. Ξεκάθαρα από τα καλύτερα που θα δεις στο Netflix.

 

 

5. Cocaine

cocaine documentary series netflix

Έχουμε τόσες σειρές γύρω από τους μεγαλέμπορους και το εμπόριο ναρκωτικών, που ένα ντοκιμαντέρ που ασχολείται με την κοκαΐνη αυτή καθαυτή δεν είναι δα και τόσο ασυνήθιστο. Να όμως που μέσα σε μόλις 3 επεισόδια μαθαίνεις όλο και κάτι καινούργιο. Από τους Περουβιανούς αγρότες που προμηθεύουν τους εμπόρους με τα φύλλα της κόκας, μέχρι τον σκληρό υπόκοσμο του Ρίο ντε Τζανέιρο όπου πεθαίνει κόσμος για 1 γραμμάριο. Το ταξίδι τελειώνει στην Κολομβία που μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε έναν άτυπο εμφύλιο μεταξύ εμπόρων εξαιτίας της κοκαΐνης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved