Το Beyond Limitations του Αντώνη Ζαχαριάδη μάς ταξίδεψε στο Καμερούν και την δράση των Heart Doctors.

Ο Αντώνης Ζαχαριάδης είναι από αυτούς τους ωραίους τύπους που αντιλαμβάνονται την λέξη «μεράκι». Με ό,τι και αν καταπιάνεται, δίνει τον καλύτερο δυνατό του εαυτό. Είτε αυτό είναι οι live εμφανίσεις με την γνωστή Αθηναϊκή ροκ μπάντα, τους Cellar Dogs, είτε όταν κάνει τις προπονήσεις του στο Wing Chun.

Ωστόσο η πρόσφατη δουλειά του Αντώνη ως κινηματογραφιστής (σ.σ.: που είναι και η κύρια εργασία του), είναι από αυτές τις δουλειές που επιβάλλονται να δημιουργούνται. Που ανοίγουν τα μάτια του κόσμου όχι μέσα από ανόητες καμπάνιες των social media, αλλά μέσα από δράση και πράξη. Τα δύο βασικά συστατικά που αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας.

beyond2

 

Ο Αντώνης ταξίδεψε τον Δεκέμβριο του 2017 στο Καμερούν μαζί με τους Heart Doctors, έναν ανθρωπιστικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό με δράση πάνω από 16 χρόνια, που δραστηριοποιείται στις χώρες του Τρίτου Κόσμου προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες: ξεκινούν από φάρμακα και εξετάσεις και φτάνουν μέχρι την σίτισή και την φροντίδα ανθρώπων που έχουν γνωρίσει τον πόλεμο, τις κακουχίες αλλά και τις φυσικές καταστροφές. Πέρα από αυτά, ο οργανισμός φροντίζει τόσο για την διανομή βασικών αγαθών (κουβέρτες, πόσιμο νερό, φαγητό) όσο και για την οικονομική βοήθεια για ανέγερση και ενίσχυση εγκαταστάσεων όπως σχολεία και παιδικοί σταθμοί, μέχρι δημιουργία πηγαδιών και δεξαμενών για την αποθήκευση του νερού.

beyond3

 

Μέσα από το μίνι ντοκιμαντέρ του Αντώνη, Beyond Limitations, παρουσιάζεται όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια των ξεχωριστών ανθρώπων που κάνουν την διαφορά. Ο φακός του ήταν και εκεί, για να απαθανατίσει την καθημερινότητα με τον πιο όμορφο τρόπο. Με εικόνες που παρουσιάζουν τόσο την άγρια ομορφιά της φύσης, όσο και τους ανθρώπους που έχουν μάθει να επιβιώνουν σε αυτή κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Στο βίντεο που έχει ανεβάσει ο ίδιος στο Vimeο, θα δεις καρέ-καρέ όλη την δράση και την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών, που θα σε κάνει να νιώσεις λίγο καλύτερα για τον άνθρωπο σαν οντότητα.

28377695 10215578517959394 8147690280328396778 n

 

Όλα αυτά στο υπέροχο βίντεο που ακολουθεί...

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved