Σε έχω δει κάπου, κάπου, σε ξέρω...

Έξι ηθοποιοί που ποτέ δεν μπορούμε να θυμηθούμε πού τους έχουμε δει.

Σκάει στην οθόνη σου από το πουθενά και ξαφνικά το μυαλό σου κολλάει. «Ρε συ κάπου τον έχω δει αυτόν». Προσπαθείς να θυμηθείς όνομα αλλά δεν γίνεται τίποτα. Τελικά καταφεύγεις σε λύσεις του τύπου «Είναι αυτός που έχει παίξει εκεί», «Είναι αυτός που μοιάζει με εκείνον», «Είναι ο τάδε χαρακτήρας από την τάδε σειρά». Και τους πονάμε γιατί αν μας έβλεπαν από μία γωνιά να προσπαθούμε να θυμηθούμε τα ονόματά τους, θα μας έδερναν.

Επειδή όμως η μνήμη δεν είναι για όλους, πιάσαμε τα 6 πιο βαρβάτα πρόσωπα που βλέπουμε μονίμως αλλά χωρίς να γνωρίζουμε ούτε το παρατσούκλι τους. Και ναι. Τελικά θα διαπιστώσεις πως τους ξέρεις όλους.

 

1. Udo Kier

udo4

Πώς τον λέμε εμείς: «Ο βρυκόλακας από το Blade»
Πού έχει παίξει: Σε ό,τι δρακουλιάρικο μπορείς να φανταστείς με highlight στην καριέρα του το 100 Jahre που υποδύθηκε τον Χίτλερ.

Ο Γερμανοτραφής Udo Kier είναι τόσο δρακουλιάρης στις επιλογές του όσο και στο παρουσιαστικό του. Σε κάθε ταινία τρόμου που έχεις δει, το πιο πιθανό είναι πως έχει πάρει κάποιο ρολάκι. Σαν δαίμονας, σαν τέρας, σαν βαμπίρ. Δεν τον λένε και αδίκως αντικαταστάτη του Christopher Lee.

 

2. Tcheky Karyo

6043287bfa5f02fb9603f7bec000fc49

Πώς τον λέμε εμείς: «Α ναι μωρέ! Αυτός!»
Πού έχει παίξει: Σε αρκετές ταινίες, αλλά λίγες είναι οι εμβληματικές.

Οι παλιοί τον θυμούνται συνήθως από το 1990 που έπαιξε στο Nikita και οι πιο νέοι από τον ρόλο του στο Patriot με τον Mel Gibson. Συνήθως τον μπερδεύεις με άλλους του είδους του (σ.σ.: βλέπε Marton Csokas) και είναι ελάχιστοι οι σινεφίλ που τον θυμούνται και σε άλλα διαμάντια όπως την Ζαν Ντ’ Αρκ με την Milla Jovovich ή το Taking Lives με το δίδυμο Ethan Hawke – Angelina Jolie.

 

Θυμόσουν ότι παίζαν σε αυτές τις ταινίες αυτοί εδώ;

 

3. Peter Stormare

kzcsunlk 720

Πώς τον λέμε εμείς: «Αυτός που κάνει τον Ρώσο»
Πού έχει παίξει: Σε ένα σωρό επιτυχίες που ξεκινούν από το Big Lebowski και φτάνουν στο Prison Break και το American Gods, αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν τον θυμόμαστε.

Και  είναι πολύ άδικο για τον Peter Stormare, για δύο βασικούς λόγους: ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ρωσία γιατί είναι Σουηδός και γιατί έχει παίξει σε αρκετές μπλοκμπαστεριές ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην τον θυμηθείς. Και πάλι όμως κολλάει μονίμως το κεφάλι μας με το όνομα του και αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε στο Constantine για να τον θυμηθούν.

 

Θυμίσου και αυτούς που ζήτησαν από τους παραγωγούς να σκοτωθεί ο χαρακτήρας τους.

 

4. Elya Baskin

ELYA BASKIN

Πώς τον λέμε εμείς: «Αυτός που παίζει τον καθηγητή».
Πού έχει παίξει: Εμείς τον θυμόμαστε έντονα από τα Spy Hard, Moscow on the Hudson και Spider-Man 3.

O Baskin μεσουράνησε την δεκαετία του ’80, αλλά έκτοτε έχει παίξει τόσες πολλές φορές κάποιον καθηγητή ή επιστήμονα που στο τέλος θα το πιστέψει μέχρι και ο ίδιος. Fun Fact: Έχει παίξει σε 3 ταινίες με τον Chuck Norris. Θα σέβεστε.

 

5. Tommy Flanagan

b91f0b864c01e1916fd8dbb8394c0c57

Πώς τον λέμε εμείς: Ο μουσάτος από το Sons of Anarchy
Πού έχει παίξει: Λίγες και καλές οι εμφανίσεις αλλά όλοι τον θυμούνται από δύο πράγματα: το Sons of Anarchy και το Gladiator. Και το δεύτερο δύσκολο γιατί δεν έχει μούσι.

Αρχικά ήταν DJ στο επάγγελμα ώσπου του την πέσανε έξω από ένα μπαρ στην Γλασκώβη και τον σημάδεψαν με μαχαίρι στο πρόσωπο. Έκτοτε έχει παίξει κυρίως ζόρικους ρόλους, με πιο πρόσφατες δουλειές τον πατέρα των Shelby στο Peaky Blinders και τον Tom The Knife στο Gotham.

 

6. Luis Guzman

preview

Πώς τον λέμε εμείς: «Ο τύπος από το Carlito»
Πού έχει παίξει: Σε πάνω από 60 ταινίες συμπεριλαμβανομένων των Magnolia, Snake Eyes και Traffic.

Πουερτορικανός που αγαπάει πολύ να παίζει κακοποιούς και αστυνομικούς. Καμιά φορά σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις ποιον κάνει. Όμως ο Guzman ανήκει στην μεγάλη παλιά γενιά των «καρατεριστών», των ανθρώπων που ξεχωρίζουν στους ρόλους τους για τον έντονο χαρακτήρα τους. Και ναι, σε αυτό, ο Luis τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved