5 ταινίες που κάνουν τους Ξενοφώντες και τους Ζορμπάδες να νιώθουν φλούφληδες

Για να δεις το βράδυ της Κυριακής καναπεδάτος κι ασφαλής.

Hρθαν, φύσηξαν, τα έκαναν άνω-κάτω και εμείς κλειστήκαμε στα σπίτια μας. Μας τα έλεγε ο διάσημος επιστήμονας και μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός αλλά εμείς πιστεύαμε πως το καλοκαίρι θα κρατήσει μέχρι το Νοέμβριο.

Τέλος πάντων, καλά να πάθουμε.

Μια και είδαμε αυτές τις μέρες τα μποφόρ να αποκτούν σάρκα και οστά, τα σχολεία να κλείνουν και την Ελλάδα να θυμίζει ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ευκαιρία είναι (μια και δεν σε βλέπουμε να το κουνάς από το σπίτι) να δεις καμιά ταινιούλα με πραγματικά μεγάλες καταστροφές. Έργα που η φύση τα έχει πάρει στην κράνα με τον άνθρωπο και τον απειλεί με αφανισμό, 5 φιλμ που αν τα έβλεπε ο Ξενοφώντας θα ένιωθε μέγιστος φλούφλης.

Έχουμε και λέμε:

1. Μόνο το ηφαίστειο έλειπε στο «Τhe Day after Tomorrow»

Τσουνάμι, τυφώνες, ανεμοστρόβιλους, χιονοστιβάδες. Τα πάντα όλα. Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας μια μέρα θα μας προκαλέσει πρόβλημα και το «The Day after Tomorrow» μας πήγε λίγο «να» με αυτό που είδαμε.

Και τι είδαμε δηλαδή; Ένα απλό λιώσιμο των πάγων που προκάλεσε τριπλό superstorm σε Καναδά, Σκωτία και Σιβηρία. Σιγά το πράγμα. Βέβαια εδώ η μεγάλη καταστροφή έγινε στη Νέα Υόρκη. Και πώς το έπαθαν ο Jake Gyllenhaal και η παρέα του, εκεί που ήταν μια χαρά στη Βοστόνη, να πάνε σε ακαδημαϊκό δέκαθλο στην πόλη του «Μεγάλου Μήλου», αναγκάζοντας τον Dennis Quaid (πατέρας του στην ταινία) να τρέχει και να μην φτάνει για να τους σώσει.

 

 

 

2. Τι να πει ένα τσουνάμι μπροστά στην ανθρώπινη θέληση στο «The Impossible»;

Μια στιγμή μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Η οικογένεια Bennet -το ζεύγος (Ewan McGregor και Naomi Watts) και τα 3 παιδιά τους (μεταξύ τους ο μικρός Tom Holland) καταφθάνει το 2004 στην υπέροχη Ταϊλάνδη για διακοπές. Μαζί με αυτούς όμως σκάει μύτη και το δολοφονικό τσουνάμι. Η χώρα βυθίζεται στη λάσπη και τους νεκρούς, την ίδια ώρα που η οικογένεια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιζήσει. Από τη δύνη του κυκλώνα, Watts και μικρός Holland θα βρεθούν στη μία άκρη της χώρας την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη βρίσκονται στην άλλη.

Μια αληθινή ιστορία, που διδάσκει ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να κάνει θαύματα. Ένα δράμα που σε κάνει να δακρύσεις και κυρίως να ανατριχιάσεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία.

 

 

 

3. Δεν χαμπαριάζουμε από ανεμοστρόβιλους στο «Twister»

Να και κάτι παράδοξο. Σε αυτή την ταινία οι νόμοι της φύσης δεν είχαν βάση. Καμία όμως. Ο ανεμοστρόβιλος δεν τρόμαζε τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ τον ανεμοστρόβιλο ΔΙΑΟΛΕ!

Ο αείμνηστος Bill Paxton -στον πιο εικονικό ρόλο της καριέρας του- ένα διαζύγιο πήγε να πάρει, αλλά κατέληξε να βοηθά την πρώην γυναίκα του να εγκλωβίσει ανεμοστρόβιλους. Θα το πάρει άραγε το διαζύγιο; Χλωμότατον.

 

 

 

4. Θα έπαιζες κορόνα-γράμματα τη ζωή σου στο «Perfect Storm»;

Ο τίτλος τα δηλώνει όλα. Η τέλεια, η απόλυτη καταιγίδα. Δύο -μπορεί και τρεις- τυφώνες ενωμένοι και στη μέση του ωκεανού οι George Clooney, Mark Wahlberg και μια παρέα ψαράδων. Το πλήρωμα Andrea Gail έχει πιάσει μπόλικο ψάρι στα ανοιχτά της θάλασσας αλλά μια μεγάλη αναποδιά -χάλασε το ψυγείο- θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα τεράστιο δίλημμα.

Να περιμένουν μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα, ή να γκαζώσουν μέσα από αυτή προκειμένου να μην πάει χαμένος ο ιδρώτας τους;

 

 

 

 

Όπως κατάλαβες οι φίλοι μας, αν και δεν ήταν φυσιολογικό, προτίμησαν να παίξουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα μέσα στην καταιγίδα. Τι τύχη μπορούσε να έχει το πλήρωμα ψαράδων του Andrea Gail απέναντι στην τρομακτικότερη καταιγίδα ever;  

 

 

 

5. Θα χορτάσεις λάβα στο «Dante’s Peak»

Όταν ένας ηφαιστειολόγος επιμένει ότι το ηφαίστειο πάνω από την πόλη σου είναι ενεργό, τότε καλό είναι να πακετάρεις ρούχα, να κάνεις μια ασφάλεια… λάβας και να την κάνεις όσο πιο μακριά γίνεται.

Εν έτει 1997 –ένα χρόνο αφού φόρεσε για πρώτη φορά το σμόκιν του James Bond- ο Pierce Brosnan ντύθηκε ηφαιστειολόγος και εστάλη να μελετήσει την Κορυφή του Δάντη. Η διαπίστωσή του ότι το ηφαίστειο θα εκραγεί δεν έπεισε ούτε τη δήμαρχο Linda Hamilton, ούτε και τους κατοίκους της πόλης, αλλά κακό του κεφαλιού τους... Ένας Pierce Brosnan δεν κάνει ποτέ λάθος, κουφάλες!  

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved