Emmy's 2018: Αποδόθηκε επιτέλους και λίγη δικαιοσύνη

Η μεγάλη στιγμή του Americans, το στανταράκι του GoT και ο πάτος του Handmaid's Tale.

Στην εποχή του Ίντερνετ, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να σου συστήσουμε τα Emmy’s, τα μεγάλα τηλεοπτικά βραβεία που δικαιώνουν τα κανάλια, τις παραγωγές, τους ηθοποιούς αλλά και όλους εμάς τους φανς.

Σίγουρα όμως χρειάζεται να αναφέρουμε τις μεγάλες και ευχάριστες εκπλήξεις – τόσο στα στανταράκια όσο και στα outsiders που ξεχώρισαν φέτος.

Οι νικητές πολλοί, η ικανοποίηση μεγαλύτερη και φυσικά δικαιώνονται και κάποιες μικρές σειρές που κάποιοι είδαν με αλλόκοτη ματιά και δεν περίμεναν την επιτυχία.

 

Το στανταράκι

game of thrones season 7 dragonstone 1500295175164

Σε μία χρονιά που ο κόσμος βλέπει τον Ιανουάριο του 2019 και ξεροσταλιάζει για την τελευταία σεζόν Game of Thrones, το HBO είδε για ακόμη μία φορά την ναυαρχίδα του να δοξάζεται. Το GoT άφησε πίσω του τα Crown, Americans, Stranger Things, Handmaid’s Tale, Westworld και This Is Us, κερδίζοντας το «βαρύ τρόπαιο» του Best Drama Series, την κατηγορία που θεωρείται το λουκουμάκι στο πιάτο. Είναι το 3ο τρόπαιο για την κατηγορία και το 23ο συνολικά για την σειρά, που έχει βάλει το κεφάλι κάτω για να προσφέρει ένα φινάλε αντάξιο των προσδοκιών.

 

Το καμάρι που επιστρέφει

Tyrion Lannister Eastwatch

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η υπεροχή του Peter Dinklage που χθες κέρδισε το 3ο του Emmy σε μία μακρά λίστα με 14 βραβεία. Ο χαρακτήρας του Tyrion Lannister δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αλλά είναι πραγματικά αξιέπαινο να κρατάς τον χαρακτήρα σου «ζωντανό» σε κάθε σεζόν, είτε αυτός απασχολεί μεγάλο χρόνο στις γραμμές των σεναριογράφων, είτε όχι.

 

Η μεγάλη έκπληξη

matthew rhys the americans 620x360

Και δεν μπορείς να το πεις και «έκπληξη» καθώς ο Matthew Rhys όχι μόνο δεν είναι χθεσινός, αλλά υπήρξε η ψυχή του Americans, μία από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη σειρά του FX: το Americans. Ένα ταξίδι συνολικά 6 σεζόν, που μας παρουσίασε τον Ψυχρό Πόλεμο μέσα από την καρδιά της Αμερικής: την διπλανή, γειτονική οικογένεια. Ο Matthew Rhys, o νικητής του A' Ανδρικού Ρόλου σε Drama Series, υπήρξε ίσως ο καλύτερος νεότερος κατάσκοπος της μικρής οθόνης, που παρουσίασε το παιχνίδι των μυστικών υπηρεσιών και το πώς δρούσαν οι πραγματικοί πράκτορες της εποχής. Όλα αυτά υπό το καθοδηγητικό ταλέντο του δημιουργού της σειράς και πρώην πράκτορα της CIA, Joe Weisberg, ο οποίος σήκωσε το Emmy για το Σενάριο σε Drama Series και συγκεκριμένα για το ‘‘Start’’.

 

Oι τροπαιούχες

wom

Ήταν σίγουρα οι πιο σοφές και αναμενόμενες επιλογές της βραδιάς. Χαρήκαμε για την επιλογή της Claire Foy και της αρχοντιάς που έδειξε ως βασίλισσα Ελισάβετ στο The Crown, αλλά όλο το χειροκρότημα πήγε στην παλιά -πλέον- καραβάνα Thandie Newton και τον A.I. ρόλο της στο Westworld, μία πραγματικά δύσκολη σειρά που εξίσου δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει ένας χαρακτήρας σε τόσους συμμετέχοντας. Και οι δύο γυναίκες σίγουρα, τα αξίζουν και με το παραπάνω.


Η κωμωδία στα καλύτερά της

amy sherman palladino

Το The Marvelous Mrs. Maisel είναι από τις σειρές που πρέπει να τσεκάρεις στο Amazon για να πάρεις μία γεύση από καλή κωμωδία. Είναι το νεότερο παιδί της Amy Sherman-Palladino, που οι κοπέλες την γνωρίζουν καλύτερα λόγω του Gilmore Girls. Μέχρι και χθες δεν είχε ούτε ένα Emmy στην κατοχή της, αλλά πήρε στο σπίτι 4 από αυτά – για σενάριο, σκηνοθεσία, κωμωδία, μουσική και την ίδια την κατηγορία του Comedy Series με κερασάκι στην τούρτα και την Rachel Brosnahan που σήκωσε το Γυναικείου Ρόλου σε Comedy Series. Και όταν αφήνεις πίσω σου μεγαθήρια όπως το Silicon Valley και το Barry, δεν το λες και λίγο.

 

Το δίκαιο γούεστερν και το διαστημικό σενάριο

dsg

Η χθεσινή επιτυχία του Godless είναι ουσιαστικά η επιτυχία του Netflix. Όχι μόνο για τις επιλογές των Jeff Daniels και της Merritt  Wever, όσο για το γεγονός ότι αποδείχτηκε πως ένα καλό γουέστερν μπορεί να γυριστεί σε επεισόδια και δεν χρειάζεται να βάλεις έναν Jesse James ή Wyatt Earp χαρακτήρα για να το κάνεις να πουλήσει. Και οι δύο ηθοποιοί πήραν σπίτι το τρόπαιο για τα Β’ Ανδρικό και Γυναικείο σε Limited Series και δικαίωσαν το Netflix με τις επιλογές του για παραγωγή. Όμως τα εύσημα και μαζί το Emmy για το Σενάριο σε Limited Series, το πήρε το επεισόδιο USS Callister του Black Mirror, παρότι ήταν το Hang the DJ το επεισόδιο με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Και εδώ που τα λέμε, ήταν αρκετά τρελό σε κόνσεπτ για να επηρεάσει την επιτροπή.

 

Και μιλώντας για Limited Series…

mtyst

Η φετινή χρονιά ωστόσο τίμησε δύο ακόμα σειρές μικρού μήκους: το αστυνομικό και κορυφαία γραμμένο σε σενάριο Seven Seconds και το The Assassination of Giovanni Versace. O Darren Criss έδωσε κυριολεκτικά ρέστα ως ο ψυχοπαθής δολοφόνος Andrew Cunanan παίρνοντας το Α’ Ανδρικό σε Limited Series, με την Regina King να σηκώνει το αντίστοιχο γυναικείο για το Seven Seconds. Αν μας απέδειξε κάτι ο χαρακτήρας της, είναι πως στην Εισαγγελία δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις όλους τους δικηγόρους american heroes. Ο χαρακτήρας της ήταν προβληματικός, με εμπάθειες, με αλκοολικό πρόβλημα, αλλά και με μυαλό ξυράφι που δεν δίστασε να τα βάλει με ένα ολόκληρο σύστημα. Και ναι, αυτή ήταν άλλη μία καλή επιλογή του Netflix. Αξίζει να σημειωθεί και το Emmy του σκηνοθέτη Ryan Murphy, που το σήκωσε για την σκηνοθεσία του καλύτερου επεισοδίου του Assassination of Giovanni Versace, το ‘‘The Man Who Would Be Vogue’’.

 

Και οι υπόλοιποι

psjty

Ο Henry Winkler μπορεί να πήρε το Β’ Ανδρικό σε Comedy Series για το Barry, όμως η σειρά αποσκοπούσε σίγουρα σε πολλά περισσότερα. Ας μην κρυβόμαστε, ωστόσο, μιας και εκμηδενίστηκε από το The Marvelous Mrs. Maisel. Μηδέν στο πηλίκο για το Atlanta και το Handmaid’s Tale που έφυγαν με άδεια τα χέρια αφήνοντας την Elisabeth Moss στη γωνιά της και τον Brian Tyree Henry του Atlanta χωρίς βραβείο. Ωστόσο η Αμερική φαίνεται να γουστάρει λίγα παραπάνω χτυπήματα κάτω από την μέση στο πολιτικό σχόλιο, με τον John Oliver να κερδίζει το Talk Series για την ειδική κατηγορία Variety με το Last Week Tonight.

Και του χρόνου βλέπουμε...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved