Και οι μονόχνωτοι χόρεψαν με Jamiroquai-Parov Stelar στο φινάλε του Release Athens

Όλα όσα ζήσαμε χτες στην Πλατεία Νερού.

Η αλήθεια είναι ότι ένα άγχος το είχαμε χτες (17/6) για την τελευταία μέρα του Release Athens 2018. Βλέπεις, βρήκε μέρα για να ανοίξουν οι ουρανοί με αποτέλεσμα λίγες ώρες πριν την έναρξη της τρίτης μέρας του φεστιβάλ η Πλατεία Νερού να γίνει κυριολεκτικά… νερού. Το ότι οι πόρτες άνοιξαν με μία ώρα καθυστέρηση δεν ήταν δα και ο καλύτερος οιωνός.

Όμως όσο έφτανε η ώρα για την έναρξη της συναυλίας τα σύννεφα έκαναν στην μπάντα και ο κόσμος –παρέα και εμείς - έσπευσε στο χώρο του Φαλήρου προκειμένου να μπει στο ρυθμό του κυρίως μενού του τριημέρου. Των Parov Stelar και Jamiroquai.

Βέβαια αντί για εκείνους το κοινό... απόλαυσε τη μάπα μας στο μάτριξ των χορηγών επικοινωνίας.

 

 

Με ένα ωραίο ζέσταμα από τους «Sillyboy's Ghost Relatives» και μια αισθησιακή πινελιά των «Cigarettes After Sex» η πλατεία ήταν πλέον στο πόδι. Κάπου εκεί λίγο μετά τις 9 μ.μ., λοιπόν, η σκηνή άδειασε και άπαντες ήμασταν έτοιμοι.

Οι περισσότεροι με μια μπύρα στο χέρι και γεμάτοι διάθεση για χορό περίμεναμε τον Parov Stelar και τη «συνοδεία» του να πάρουν θέση. Και ο διάσημος μουσικός παραγωγός-Dj δεν μας χάλασε το χατίρι. Ρυθμός, ήχος, φώτα και εντυπωσιακά χρώματα επί της electronic dance σκηνής έδωσαν παράταση στο πέπλο της ημέρας ανεβάζοντας ταυτόχρονα τα ντεσιμπέλ στα ύψη.

 

 

Μετά από ένα τόσο εκρηκτικό δίωρο ήμασταν πλέον έτοιμοι για το επικό κλείσιμο. Οι Jamiroquai λίγο μετά τις 23:15 ήταν δεδομένο ότι θα μας ξεσήκωναν ακόμα περισσότερο και το μόνο που μας ανησυχούσε ήταν μήπως θα έβγαιναν για πολύ λίγο. Κι όμως διαψευστήκαμε...

Ο Jay Kay έγινε λούτσα, κουράστηκε - μάς «πέταξε» και ότι ήταν πολύ πιο εύκολο 16 χρόνια πριν που ήταν 32 ετών -αλλά δεν τον πολυένοιαξε. Τα έδωσε όλα, έκανε τις σβούρες του και το έζησε μαζί με το κοινό.

 

 

Δύο ώρες κοπάνημα, δίχως να μας νοιάζει που χάσαμε τον τελευταίο τελικό Παναθηναϊκός Superfoods-Ολυμπιακός. Δίχως να μας ακουμπά η κούραση λόγω της περασμένης ώρας. Δίχως να δίνουμε μία που η Δευτερίλα περιπλανιόταν στον αέρα. 

Αυτό ήταν και το καλύτερο φινάλε σε ένα επικό τριήμερο. Άντε και του χρόνου!

Τσέκαρε στιγμιότυπα της υπέρτατης συναυλίας στο παρακάτω άλμπουμ του φωτογράφου μας, Λευτέρη Παρτσάλη.

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved