Οι 10 απέθαντοι του Χόλιγουντ που θα μας θάψουν ΟΛΟΥΣ

Sean Bean ΔΕΝ είσαι στη λίστα. Σόρι μαν.

Ο πατέρας χρόνος δεν τους αγγίζει. Δεν πα να περάσουν τα 100 εκείνοι ακόμα εκεί. Και όχι μόνο δεν μεγάλωσαν, αλλά δεν πήραν καν χαμπάρι από γεράματα οι μπαγάσες. Θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα αδέρφια καθώς έχουν ένα μεγάλο κοινό: Το απέθαντο στοιχείο.

Κάποιοι από αυτούς δεν πεθαίνουν, εκτός και αν τους σκοτώσεις. Οι υπόλοιποι, και ο κόσμος να χαλάσει θα βρουν κάποιον τρόπο να επιζήσουν ή να επανέλθουν στη δράση.

Υπάρχει βέβαια και ο Sean Bean ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να μην πεθάνει σε κάποια ταινία του.

Με αφορμή τα 61α γενέθλια του Christopher Lambert, του διαχρονικού, του «there can be only one», Highlander θυμηθήκαμε τους 10 χαρακτήρες του Χόλιγουντ που ούτε ο χρόνος, ούτε και κανείς άλλος, όσο και αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να στείλει στον Άδη.

Σου δίνουμε λοιπόν την ταινία, τα στοιχεία του αθάνατου και αν έχει ανακαλυφθεί τελικά ο τρόπος για να μην τον ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη.

 

 

1. Dr. Manhattan (Watchmen) 

Τι κάνει: Ένα λάθος πείραμα δημιούργησε τον δυνατότερο ήρωα στην ιστορία των κόμικς. Ένα τύπο που έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ύλη, να αλλάζει μεγέθη, να σταματά πολέμους. Προφανώς, όσοι Watchmen και να πεθάνουν αυτός θα βρίσκεται σταθερά εκεί για να εφαρμόζει τη δικαιοσύνη. 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Αν τον βρεις, σφύρα μας.

 

2. Jason Vorhees (Friday the 13th)

Τι κάνει: Φορά τη μάσκα του χόκεϊ, παίρνει το μαχαίρι και αρχίζει να θερίζει όποιον δει μπροστά του. Δεν χρειάζεται να του ‘χεις κάνει κάτι για να σε σφάξει. Απλά άμα βρεθείς στον διάβα του την έκατσες. Μέχρι και ο Kruegger δεν κατάφερε να κάτσει να τα πει μαζί του πολιτισμένα και να βγάλει άκρη. 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα:  Σε 11 ταινίες τον σφάζουν, τον κόβουν, τον πυροβολούν και ακόμα να καεί στην Κόλαση. Ασ' το, δεν παίζει.

 

3. Peter Pan

Τι κάνει: Περιφέρεται στη Χώρα του Ποτέ και όσο θα το κάνει αυτό, η ηλικία του θα παραμένει η ίδια. Θα σπάει τα νεύρα του Captain Hook, θα είναι πάντα καψούρης με τη Wendy και η Tinkerbell θα τρελαίνεται από τη ζήλια της. 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Με φυσιολογικό τρόπο. Όπως κάθε άνθρωπος. Μόνο που με τον Hook να αποτελεί τη μοναδική απειλή για την ύπαρξή του, δεν το βλέπουμε να γίνεται ποτέ.

 

 

4. Terminator

Τι κάνει: Αρχικά ήταν το κακό ρομπότ που προσπαθούσε να σκοτώσει τη μητέρα του John Connor. Από το «Terminator: Judgement Day» και μετά, έγινε ο προστάτης του τελευταίου όταν αυτός μεγάλωσε. Σε κάθε ταινία στο τέλος πέθαινε, όμως πάντα έβρισκε τον τρόπο να γυρίζει στο επόμενο επεισόδιο. 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Οι σφαίρες δεν του κάνουν τίποτα. Μόνος τρόπος να τον τελειώσεις είναι να του διαλύσεις το λογισμικό. Και αν δεν είσαι ο ίδιος εξολοθρευτής (ή ο καλυτερότερος προγραμματιστής της εταιρίας σου), δύσκολα τα πράγματα.

 

5. Davy Jones (Pirates of the Caribbean)

Τι κάνει: Είναι ο καπετάνιος του «Ιπτάμενου Ολλανδού» (όχι του Κρόιφ), και περιφέρεται στη θάλασσα προκειμένου να μαζεύει ψυχές και να προκαλεί ναυάγια. Καμιά φορά όταν τα βρίσκει μπαστούνια, εξαπολύει το Κράκεν και όλα τελειώνουν. Τόσο απλά. 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Η καρδιά του χτυπά εκτός του σώματός του και αν την καρφώσεις ο Davy θα πάει στα τάρταρα. Μόνο που πρέπει να συνυπολογίσεις το ότι αν το κάνεις πρέπει να πάρεις τη θέση του στον «Ιπτάμενο Ολλανδό». Ρώτα και τον Orlando Bloom που το ‘κανε, πώς νιώθει.

 

6.  Lord Voldemort (Harry Potter)

Τι κάνει: Είναι ό,τι πιο σατανικό είδαμε στο μαγικό κόσμο του Harry Potter. Ένας τύπος που δεν έλεγε να πεθάνει με τίποτα. Λες και είχε κάνει ασφάλεια ζωής πολλών επιπέδων μαγείας. Και κακίας. 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Μία θανατική κατάρα δεν αρκούσε για να τον βλάψει. Έπρεπε να καταστραφούν κάτι κειμήλια και κάμποσα άτομα -μέχρι και ο Harry- για να πάει στα τσακίδια.

 

7. Connor MacLeod (The Highlander)

Τι κάνει: Γεννημένος από το 1536 στα Highlands της Σκωτίας, ο Connor McLeod περιφέρεται με το σπαθί του ανάμεσα σε θνητούς και αθανάτους περιμένοντας την ώρα της τελικής μάχης. Τότε που μαζί με τους τελευταίους του είδους του θα δώσουν την τελική μάχη για το Έπαθλο. Φτάσαμε βέβαια στον 21ο αιώνα και ακόμα να μάθουμε ποιος αθάνατος επέζησε. 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Αν του πάρεις το κεφάλι κερδίζεις και τον ίδιο και τις δυνάμεις του. Αφού απέτυχε μέχρι και ο Kurgan, αποφάσισε να το πάρει (ουσιαστικά) μόνος του στην τέταρτη ταινία.

 

8. Lord Elrod (Lord of the Rings)

Τι κάνει: Η ήρεμη δύναμη των Ξωτικών. Ο τύπος είδε από κοντά την πρώτη ήττα του Sauron και έζησε -δίχως μάλιστα να γεράσει μία μέρα - τη στιγμή που το δαχτυλίδι καταστράφηκε οριστικά. Σοφός γέροντας, αν και δεν του φαινόταν. 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Μόνο αν τον σκότωνες ο ίδιος. Από μόνος του, δεν. Μόνο που τον Hugo Weaving δεν βρέθηκε ο τύπος που θα τον αφανίσει με απλό τρόπο σε ταινία. Εδώ ο Neo δυσκολεύτηκε στο Matrix, τα χαζο-ορκ θα τον απειλούσαν;

 

9. Count Dracula (Bram Stoker's Dracula)

Τι κάνει: Κάθεται στο κάστρο του και περιμένει. Περιμένει υπομονετικά τον πρώτο θνητό που θα πλησιάσει. Και τότε... τσααααακ! Την πάτησες περίεργε άνθρωπε.


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Κάρφωσέ τον με μια σφήνα στην καρδιά και τον καθάρισες. Άμα τα καταφέρεις πες το και στον Blade που του 'χει βγει η πίστη...

Τα 'γραψε υπέροχα και ο Χρήστου για τον Άρχοντα του Σκότους.

 

10. James Bond (Πράκτωρ 007)

Τι κάνει: Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότης, αποτρέπει καταστροφές, σπάει στο ξύλο κακοποιούς, ντύνεται στυλάτα, οδηγά Aston Martin και ρίχνει γυναίκες. Τίποτα άλλο; 


Τρόπος για να δει τα ραδίκια ανάποδα: Είναι ο μοναδικός μη αθάνατος της λίστας. Μπορεί και με μια σφαίρα, με ένα κώνειο, με ένα σπρώξιμο στον γκρεμό, βρε αδελφέ, να πάει στο καλό. Αμ δε. Το θέμα με το πιο φονικό όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι το αν θα γεράσει αλλά το αν θα βγει ποτέ στη σύνταξη. Κομματάκι δύσκολο, για αυτό και περνά με την αξία του στην συνομοταξία των αθανάτων.