Watchmen: Οι Μασκοφόροι Εκδικητές δεν είναι πια ήρωες

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη νέα σειρά του ΗΒΟ που υπόσχεται να μας καθηλώσει.

Ο Alan Moore έχει μια σπουδαία ικανότητα κάθε φορά που αφηγείται μια ιστορία. Δεν είναι κάνας συνηθισμένος συγγραφέας κόμικς, καθώς τα story του παρουσιάζουν πολλές ανατροπές. Μην περιμένεις ποτέ να δεις τον καλό να υπερτερεί, τον κακό να τις τρώει και στο τέλος ο πρώτος να φεύγει με το κορίτσι και δεύτερος να καταλήγει στη φυλακή.

Οι ήρωές του είναι συνήθως προβληματισμένοι, η ζωή δεν τους έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο –και ας έχουν υπερ-δυνάμεις-, ζουν το δράμα της διπλής ζωής (του εκδικητή και του απλού πολίτη) και το χρώμα του φινάλε είναι πάντοτε μια πολύχρωμη απόχρωση. Ούτε λευκό, ούτε μαύρο. Κάτι στη μέση. Τρανά παραδείγματα άλλωστε αποτελούν τα «V for Vendeta» και το «Batman: The Killing Joke» που αμφότερα μεταφέρθηκαν σε μεγάλη και μικρή οθόνη αντίστοιχα, με το δεύτερο να αποτελεί έμπνευση για το Joker του Todd Phillips

Διάβασες τι γράψαμε για τον Joker;

Κάπου ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και το story της υπερ-ηρωικής παρέας που φαντάστηκε το 1986. Πρόκειται για τη συμμορία των εναλλακτικών ηρώων, της αλέγκρας παρέας που προσπάθησε ο Zach Snyder να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το 2009 και εν πολλοίς το κατάφερε. Τους «Watchmen».

Αυτή η παρέα λοιπόν, του προβληματισμένου Rorschach, της εκθαμβωτικής και επικίνδυνης Silk Spectre, του ρομαντικού Nite Owl, του πανούργου Ozymandias, του σιχαμερού Comedian και του αστέρα της ομάδας, Jon Osterman -πιο γνωστός ως Doctor Manhattan- έρχεται με νέα επεισόδια στο ΗΒΟ και αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα μετά το Game of Thrones και κάνει πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου. Το τοπίο βέβαια είναι λίγο διαφοροποιημένο από αυτό που περίμενες.

 

Τα δεδομένα

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η σειρά την οποία υπογράφει ο Damon Lindelof, («Lost» και «The Leftovers») θα συνεχίσει το story μετά τα πεπραγμένα της ταινίας του Snyder.

Εκεί που ο Ozymandias κατάφερε με ένα απλό τρικ να σπείρει διχόνοια μέσα στο τιμ, καταφέρνοντας αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: Να φέρει παγκόσμια ειρήνη στον κόσμο στοχοποιώντας όμως τον Doctor Manhattan ο οποίος από απόλυτος ήρωας των Αμερικανών έχει μετατραπεί στον πιο μισητό άνθρωπο στη Γη, με αποτέλεσμα να μετακομίσει στον πλανήτη Άρη.

Ταυτόχρονα ο πλακατζής (και βιαστής) Comedian μαζί με τον εμβληματικό anti-hero Rorschach δεν θα βρίσκονται στη σειρά καθώς έχουν αποχαιρετήσει τα εγκόσμια από τα χρονικά της ταινίας. Ο θάνατος του δευτέρου μάλιστα πόνεσε πολύ.

 

 

Το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής…

Τα χρόνια πέρασαν (34 για την ακρίβεια) και το τοπίο έχει αλλάξει αρκετά από την τελευταία σκηνή της σειράς. Το σκηνικό πλέον έχει αλλάξει εντελώς, ιδιαίτερα για τους μασκοφόρους εκδικητές οι αποτελούν εγκληματίες. Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένοι που συνεχίζουν τη δράση τους, ενώ άλλοι έχουν μαζευτεί για να τους εξαφανίσουν οριστικά.

Σε μια Tulsa των ΗΠΑ η οποία μαστίζεται από το έγκλημα, ένα νέο γκρουπ εγκληματιών ονόματι «Έβδομο Ιππικό» φέρει τη μάσκα του Rorschach και επιτίθεται στα σπίτια αστυνομικών. Η αστυνομία βλέποντας πλέον ότι έχει και άλλο μέτωπο να αντιμετωπίσει επιβάλλει στους εργαζόμενούς της να φοράνε μάσκες προκειμένου να προστατέψουν τα σπίτια και της οικογένειές τους. Τα πάντα είναι ρευστά και οι μόνοι που μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση είναι οι εναπομείναντες Watchmen.

H Sister Night (Regina King) και Looking Glass (Tim Blake Nelson) θα είναι μόνιμα στο επίκεντρο επιβάλλοντας τον νόμο με τα κλασικά υπερ-ηρωικά μέσα εκεί που η δικαιοσύνη δεν έχει πλέον δικαιοδοσία: Με αγνή βία. Αποστολή τους; Η έρευνα της μυστηριώδους δολοφονίας ενός άλλου ήρωα η οποία όμως θα τους φέρει μπροστά σε μια τεράστια αποκάλυψη. Πρόκειται για μια συνωμοσία που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του κόσμου.

Μαζί τους χωρίς όμως να είναι σαφείς οι προθέσεις τους κινούνται οι αυθεντικοί Watchmen, o μυστήριος Adrian Veidt ή Ozymandias (Jeremy Irons) αλλά και η Laurie Blake ή αλλιώς Silk Spectre (Jean Smart) η οποία πλέον έχει αναλάβει θέση ντετέκτιβ στον σύγχρονο κόσμο.  

Μπορεί οι ήρωες να είναι άγνωστοι, αλλά η παρουσία των Jeremy Irons, Regina King και Robert Redford στο ρόλο του… εαυτού του, αλλά και η παρουσία του Damon Lindelof στο σκαμνί του σκηνοθέτη μας δίνουν μια σιγουριά ότι κάτι καλό ετοιμάζουν εκεί στο ΗΒΟ.

Η στιγμή που ο Doctor Manhattan θα κάνει το comeback του για να αποκαταστήσει την αδικία βρίσκεται πολύ κοντά - φήμες κάνουν λόγο ότι θα τον υποδυθεί ο John Cena έχει ήδη βαφτεί γαλάζιος αλλά μέχρις ότου κάνει την εμφάνισή του δύσκολα θα μάθουμε κάτι.

drmanhattangif



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved