Νευρωτικοί και καθόλου ευχάριστοι οι φανς των Placebo και Marilyn Manson

Μια έρευνα σου λέει τι είδους άνθρωπος είσαι ανάλογα με την μπάντα που ακούς.

Χαμούλης έχει γίνει με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τις έρευνες που πραγματοποιούσε χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook. Τέτοιος, που έκανε μέχρι και τον ίδιο τον Ζούκερμπεργκ να βγει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. 

Οι έρευνες και οι μελέτες έγιναν, δημοσιεύτηκαν από Πανεπιστήμια, αναδημοσιεύτηκαν από εφημερίδες και ό,τι γράφει δεν ξεγράφει.

Μία εξ αυτών, λοιπόν, ήταν και εκείνη που έγινε συνεργατικά από το Πανεπιστήμιο του Stanford και το Κέντρο Ψυχομετρίας του Πανεπιστημίου του Cambridge, που αναζήτησαν τα ενδιαφέροντα των χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τσεκάροντας τις σελίδες και πιο συγκεκριμένα τις μπάντες που τους αρέσουν. Έτσι δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο 100 ερωτήσεων, γνωστό και ως «My Personality», εξετάζοντας την εξωστρέφεια, την ευχαρίστηση, τον νευρωτισμό και την ευσυνειδησία τους σε συνάρτηση με τις μπάντες που ακούν. 

 

maxresdefault

 

Η μελέτη αυτή, που αναδημοσιεύτηκε πρόσφατα από τους «New York Times», ως απτό παράδειγμα του σκανδάλου της Cambridge Analytica, έδειξε λοιπόν ότι οι fans των The Smiths και των Bring Me The Horizon είναι οι «πιο νευρωτικοί», ενώ σε δύο διαφορετικές (και καθόλου κολακευτικές) κατηγορίες ανήκουν οι οπαδοί του Marilyn Manson και των Placebo, που εκτός από νευρωτικοί είναι και «λιγότερο ευχάριστοι», μαζί με τους πιστούς ακόλουθους των Rammstein και των Judas Priest. Δύο κατηγορίες «πιάνουν» πάντως και οι fans των Bring Me The Horizon, αφού εκτός από νευρόσπαστα είναι και «λιγότερο ευσυνείδητοι». 

Από εκεί και πέρα, «πιο ανοιχτοί» είναι όσοι ακούν φανατικά Björk και Tom Waits, «λιγότερο ευσυνείδητοι» όσοι γουστάρουν τους rappers Gucci Mane και Waka Flocka Flame είναι «πιο εξωστρεφείς», ενώ όσοι τη βρίσκουν με Nightwish είναι το ακριβώς ανάποδο. «λιγότερο εξωστρεφείς».

Με το τελευταίο συμφωνούμε και εμείς και η εικόνα:
 

maxresdefault 1

 

Η ερώτηση που εγείρεται πάντως και αμφισβητεί την αξιοπιστία της έρευνας, ως προς τη δειγματοληψία της κυρίως, είναι η εξής: Για την ταμπακιέρα των οπαδών της Metal θα μας πείτε τίποτα; 

Και εν πάσει περιπτώσει, οι fans των παρακάτω φωτό, τι στο καλό είναι; Νευρωτικοί ή ευχάριστοι: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved