Το St. Patrick's Day είναι καλύτερο αν γνωρίζεις και τα παραδοσιακά τραγούδια του

5 φολκ τραγούδια που έκαναν διάσημη την ημέρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Πες ό,τι θέλεις για τα ήθη και τα έθιμα του St. Patrick’s Day. Στο δικό μας το μυαλό, θα είναι πάντα η παγκόσμια ημέρα του πότη. Και μάλλον όχι μόνο στο δικό μας. Μία αφορμή για να πιεις και να πιεις , και να πιεις λίγο ακόμα και να πιεις κι άλλο. Όμως μαζί με το ποτό ταιριάζει και το τραγούδι και ειδικά όταν έχεις να κάνεις με μία τέτοια μέρα, όπου καλείσαι να ξημεροβραδιαστείς στις irish pubs

Αν λοιπόν έχεις σκοπό να τιμήσεις την ημέρα με την παρέα, καλείσαι να μάθεις ότι τα παρακάτω τραγούδια θα παίξουν στανταράκι στο μαγαζί και είναι κρίμα να ανακαλύψεις ότι σ’ αρέσουν αλλά να μην καταλαβαίνεις γιατί μιλάνε. Γι’ αυτό είμαστε και εμείς εδώ. Ένας οδηγός για κάθε φαν του St. Patrick’s Day που σέβεται τον εαυτό του ακόμη και μουσικά. Cheers lads.

 

1. The Drunk Scotsman (Irish Rovers)

Ποιος είπε ότι μόνο οι Ιρλανδοί είναι γερά ποτήρια. Drunk Scotsman. Τραγουδάκι που χρονολογείται από την εποχή του Μεσαίωνα και δείχνει ότι η περιέργεια για τα κιλτ των Σκωτσέζων υπήρχε ανέκαθεν. Ακόμα και στα ντόπια κορίτσια.  Το στιχουργικό της υπόθεσης απλό. Ένα παλικάρι λιώμα από το ποτό και δύο κορίτσια που ψάχνουν να δουν αν οι φήμες ισχύουν. Ρισπέκτ.

 

2. An Irish Pub Song (The Rumjacks)

Εδώ συμβαίνει το εξής μοναδικό. Οι Rumjacks που τραγουδούν το συγκεκριμένο, όχι μόνο δεν κατάγονται από την Ιρλανδία αλλά μάλιστα κοροϊδεύουν και όλους εκείνους εκεί έξω που προσπαθούν να μιμηθούν την αυθεντικότητα μίας αληθινής Ιρλανδικής pub. Καλώς ή κακώς ωστόσο, το τραγούδι είναι ένα από τα πιο δυναμικά folk rock τραγούδια που υπάρχουν εκεί έξω. Έτσι και αλλιώς, μετά την 6η μπίρα, πολλοί λίγοι δίνουν σημασία στο αληθινό νόημα του τραγουδιού. Οπότε τραγούδα το σαν να μην υπάρχει αύριο.

 

3. The Wild Rover (Dropkick Murphys)

Aν και ήταν οι Pogues που σύστησαν το τραγούδι στο ευρύ κοινό, οι Dropkick Murphys φρόντισαν να το επανασυστήσουν κάπου στις αρχές των 00s. Τυπικά, το Wild Rover μιλάει για εκείνες τις μοναδικές στιγμές που τα λεφτά τελειώνουν, αλλά η δίψα για μπίρα και ουίσκι δεν σταματά. Από τον 19ο αιώνα χρονολογείται το τραγούδι και η δίψα σίγουρα δεν έχει κορεστεί από τότε. Πάντως μην κάνεις σήμερα το λάθος που γράφουν οι στίχοι. Να παρακαλάς την σερβιτόρα να σε κεράσει επειδή σου τέλειωσαν τα φράγκα.

Πάντως μάθαμε από έρευνα ότι όσο πιο συχνάς πας για μπίρες τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι.

 

4. Bugger Off! (The Dubliners)

Να και ένα τραγούδι που θα έπρεπε να τραγουδάει το προσωπικό της κάθε pub ξεχωριστά. Για να συνοψίσουμε, το τραγούδι λέει το εξής. Ήρθατε, ήπιατε, αλλά μας τα πρήξατε. Πληρώστε και όλοι σπίτια σας. Ένα τραγούδι με την μοναδική εκτέλεση των Dubliners, για κάθε μπάρμαν και σερβιτόρο, μπαργούμαν και σερβιτόρες, που θα ανεχτούν τις αγριοφωνάρες μας, τα ποτά που θα μας χυθούν στο πάτωμα και τις ανάσες που θα βρομοκοπούν αλκοόλ.

 

5. Fuck You I’m Drunk (Flogging Molly)

Αν πρέπει να είσαι τύφλα στο St. Patrick’s Day, τουλάχιστον φρόντισε να είσαι περήφανος. Ωστόσο το τραγούδι δίνει και ένα πολύτιμο μάθημα. Στην περίπτωση που δεν μπορείς να φτάσεις σπίτι σου, είτε γιατί έχασες τα κλειδιά είτε επειδή εκείνη σε κλείδωσε απ’ έξω, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίσεις πίσω στην αγαπημένη σου pub. Γιατί μόνο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που μοιράζονται το ποτό όπως εσύ θα σε καταλάβουν αληθινά. Και σε όποιον δεν θέλει να σε καταλάβει; Ας πάρει την απάντηση του από τον τίτλο του τραγουδιού.

 

Και κλείνουμε με αυτό

Όχι απαραίτητα επειδή η σημερινή ημέρα έχει πολύ ποτό, καλό θα είναι να θυμάσαι το παρακάτω. Αν πρόκειται να του δώσεις να καταλάβει, ΑΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Είναι κρίμα μία ωραία βραδιά να εξελιχθεί σε τραγωδία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved