4 σειρές για εσένα που γουστάρεις διαπλανητικά ταξίδια και εξωγήινους

Σε φτιάξαμε πάλι...

Μπορεί το Lost In Space να κρατάει από το 1965, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η τεχνολογία του σήμερα δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για πιο λεπτομερή και ζωντανά γραφικά. Πήραμε ήδη μία γεύση από το series που έρχεται στο Netflix, με τον αγαπημένο του Black Sails, Toby Stephens, στον ρόλο του John Robinson.

Η διάσημη οικογένεια, ετοιμάζεται για ταξίδι στο άγνωστο...


Όμως πριν φτάσεις εκεί, απαιτείται να δεις 4 επικά διαστημικά sci-fi που θα προετοιμάσουν τον δρόμο σου για να υποδεχθείς τηn νέα σειρά όπως πρέπει. Πέρα από τα Star Trek (σ.σ.: τα οποία αξίζουν αλλά χρειάζεσαι μία ζωή για να τα τελειώσεις) ρίξε μία ματιά στα παρακάτω.

 

1. Ascension

Αν και mini-series, το Ascension κατάφερε να παντρέψει μοναδικά την δολοπλοκία, την περιπέτεια, αλλά και τα σκοτεινά παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του κοσμάκη. Το 1960, η Αμερική κατάφερε να εκτοξεύσει κρυφά ένα διαστημόπλοιο με 600 επιβαίνοντες για ένα ταξίδι στο Άλφα του Κενταύρου χωρίς επιστροφή. Στόχος τους, ήταν να αποικίσουν έναν πλανήτη και να συνεχίσουν την επέκταση της ανθρώπινης φυλής. Στο κατάστρωμα του διαστημοπλοίου ωστόσο, γίνεται η πρώτη δολοφονία. Μία γυναίκα βρίσκεται νεκρή αλλά ο θάνατος της έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ όσο πιστεύουν οι επικεφαλής του σταθμού. Ένα απολαυστικό mini-series επεισοδίων που θα σε κρατήσει σε εγρήγορση.

 

2. Firefly

Θα μπορούσε να πει κανείς πως το Firefly πρόκειται για ένα είδος space western, το οποίο είναι πλασμένο από τα χεράκια του Μαρβελίστα Joss Whedon (Avengers, Justice League, Agents of SHIELD κλπ). Με τι έχεις να κάνεις; Διαγαλαξιακό πόλεμο, λαθρέμπορους και μάχες που θυμίζουν Πόλεμο των  Άστρων. Το ημερολόγιο δείχνει 2157, η ανθρώπινη φυλή έχει κατοικήσει για τα καλά σε άλλους πλανήτες, αλλά οι πόλεμοι συνεχίζονται. Μέσα σε όλο αυτό, υπάρχει το πλήρωμα του Serenity και του τυχοδιώκτη καπετάνιου του, Malcolm Reynolds, που προσπαθεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης και ταυτόχρονα να βάλει κανένα φράγκο στην τσέπη. Βγήκαν μόλις 14 επεισόδια μιας και ο Whedon δέχτηκε συμβόλαιο από την Marvel και εγκατέλειψε την σειρά. Όμως το ότι θα σε συναρπάσει, είναι το μόνο βέβαιο.

Ρίξε μία ματιά και στο επικό Britannia.

 

3. Farscape

Το σενάριο της Αυστραλέζικης παραγωγής ήταν τόσο καλό, που οι παραγωγοί σκέφτηκαν μέχρι και να βγάλουν ξεχωριστή ταινία. Ένας αστροναύτης καταλήγει σε μία σκουληκότρυπα που τον «φτύνει» σε ένα άγνωστο μέρος του Γαλαξία. Θα βρεθεί σε ένα διαστημόπλοιο που μεταφέρει εξωγήινους βαρυποινίτες και θα προσπαθήσει να επιβιώσει στις πιο αντίξοες συνθήκες. Φαντάσου έναν γήινο στη μέση του πουθενά, που πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να ενταχθεί στα νέα δεδομένα και να αντιταχθεί στους εξωγήινους εχθρούς. Απολαυστικό, γεμάτο δράση και με 4 γεμάτες σεζόν. Κρίμα που τελείωσε τόσο νωρίς.

 

4. Babylon 5

Κάθε τηλεοπτικό genre, έχει πάντα μία-δύο σειρές που το απογείωσαν. Που το χαρακτήρισαν. Που έκαναν το όνομά τους συνώνυμο με την εν λόγω κατηγορία. Μετά το Star Trek έρχεται αναμφισβήτητα το Babylon 5. Μία τηλεοπτική σειρά που εκτός από μάχες και σκοτωμούς, εστίασε στο κοινωνικό κομμάτι της μελλοντικής ανθρώπινης φυλής και των σχέσεων της με τους εξωγήινους. Δεν θέλουμε να σου κάνουμε ούτε ένα spoiler για το Babylon 5. Θα αρκεστούμε να πούμε πως παραμένει μία τηλεοπτική σειρά με υψηλά ratings. Αρκεί να έχεις την όρεξη να δεις τους 5 κύκλους της. Αξίζει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved