8 sci-fi ταινίες που πρέπει να δεις φέτος στο σινεμά

Γιατί δεν είναι μόνο το Star Wars που έρχεται ολοταχώς.

Να και μερικά καλά νέα για τον κινηματογράφο: οι φανς του sci-fi θα κάνουν πάρτι φέτος. Πίθηκοι, εξωγήινοι, φωτόσπαθα και τέρατα, πλησιάζουν στην μεγάλη οθόνη για να μας κάνουν να καταναλώσουμε όσο ποπ-κορν δεν φάγαμε ποτέ. Μέσα στον κυκεώνα ταινιών που έρχονται, οι 8 παρακάτω ταινίες δεν πρέπει να αγνοηθούν από κανένα ισόβιο φαν της επιστημονικής φαντασίας. 

Καλό σάπισμα σε όλους μας.

 

O Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 8

Luke Star Wars VII luke skywalker 39503853 462 250

Ναι εντάξει, ο Δεκέμβριος είναι μακριά αλλά τι να κάνουμε; Για καλή μας τύχη είχαμε το Rogue One που κατάφερε να μας κρατήσει σε αναμμένα κάρβουνα και να προετοιμάσει τον δρόμο για το 8ο Επεισόδιο του saga. Και έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι και να περιμένουμε τα καλύτερα, μιας και το 70 Επεισόδιο άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο για τα Star Wars. Χώρια που θέλουμε να δούμε τον Luke Skywalker με τα μπούνια.

Πότε καταφθάνει: 15 Δεκεμβρίου.

 

Blade Runner 2049

 

 

Ένα ακόμη φιλμ που ευελπιστεί να μυήσει τις νεότερες γενιές στα αγαπημένα σενάρια επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’80. Μετά το πιάνο και την τζαζ, ο Ryan Gosling έρχεται στο πλευρό του Harrison Ford, όχι για κάποιο reboot, αλλά για τη συνέχεια της πιο εμβληματικής ταινίας στο χώρο του sci-fi. Ευελπιστούμε πως τα ειδικά εφέ της εποχής μας θα βοηθήσουν στο να αντικρίσουμε μία πιο ολοκληρωμένη συνέχεια του Blade Runner και ένα σενάριο εξίσου καλοδουλεμένο  με το πρώτο. Από τα must της φετινής χρονιάς.

Πότε καταφθάνει: 6 Οκτωβρίου.


Το Φάντασμα στο Κέλυφος

 

 

Όσο ξενέρωτος και αν είναι ο επίσημος ελληνικός τίτλος του Ghost in The Shell, o μεγάλος προβληματισμός έρχεται από τις πρώτες κριτικές που το θέλουν να είναι φλόμπα. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι οι hardcore φανς του sci-fi θα το δουν, μόνο και μόνο για να έχουν ολοκληρωμένη άποψη  για το εμβληματικό anime που ήρθε στη μεγάλη οθόνη. Και παρότι η επιλογή της Johansson ξεσήκωσε την κοινή γνώμη (σ.σ.: επειδή δεν πρωταγωνίστησε Ασιάτισσα ηθοποιός), θέλουμε να ελπίζουμε πως οι κριτικές υπερβάλλουν.

Πότε καταφθάνει: Είναι ήδη εδώ.

 

Οι Φύλακες του Γαλαξία 2

 

 

Μην κρυβόμαστε παιδιά. Η πρώτη ταινία ήταν αποκάλυψη. Από τις ωραιότερες που είδαμε με σούπερ ήρωες και θέλουμε να ελπίζουμε πως η ίδια συνταγή θα παραμείνει και για την δεύτερη. Το  trailer ούτως ή άλλως κατάφερε να κερδίσει την προσοχή όλων και περιμένουμε τον Star Lord και την συμμορία σε νέες περιπέτειες. Χωρίς να σκοντάψουν στον Thanos δηλαδή.

Πότε καταφθάνει: 5 Μαΐου.

 

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση

 

 

Επιτέλους ο Πόλεμος ξεσπά. Ο υπέροχος Andy Serkis στον ρόλο του Caesar παίρνει επίσημα τα όπλα και ετοιμάζεται να ξεπαστρέψει μία και καλή την ανθρώπινη φυλή – με τον Woody Harrelson απέναντί του. Σε γενικότερες γραμμές, ο Πλανήτης των Πιθήκων ήταν από τα remakes που έπρεπε να γίνουν και που δεν έχουμε μεγαλώσει με την πορεία που ακολούθησαν οι επόμενες ταινίες. Πολλά μπράβο.

Πότε καταφθάνει: 14 Ιουλίου.

 

Alien: Covenant

 

 

Τι κάνει το νέο Alien διά χειρός Ridley Scott να ξεχωρίζει; Το γεγονός ότι δείχνει βίαιο και άγριο. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι όλα τα Alien.  Και αν έρχεται να διδάξει κάτι το νέο trailer στον κόσμο, είναι πως μερικά πράγματα στη ζωή δεν πρέπει να τα εξετάζεις μόνο και μόνο επειδή είσαι περίεργος. Μένεις με την άγνοια και τα αφήνεις να παραμείνουν ως έχουν γιατί κρύβουν τους μεγαλύτερους εφιάλτες. Και το Covenant είναι ο εφιάλτης του Alien που παίρνει σάρκα και οστά.

Πότε καταφθάνει: 19 Μαΐου.

 

The Circle

 

 

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του David Eggers, το Circle είναι από τις ταινίες που θα σου θυμίσουν -λίγο- το περιβάλλον του Mr. Robot. Μία κοπέλα κερδίζει μία θέση εργασίας σε έναν πανίσχυρο ιντερνετικό όμιλο (βλέπε Emma Watson) και ανακαλύπτει σιγά-σιγά πως η γνώση και η τεχνολογική εξέλιξη που έχει στα χέρια του, μπορούν να αλλάξουν και παράλληλα να κατευθύνουν τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας. Παρότι το μυθιστόρημα επικεντρώνεται στο sci-fi thriller, ευελπιστούμε να μην το «σκοτώσουν» στη μεγάλη οθόνη.

Πότε καταφθάνει: 28 Απριλίου.

 

The Dark Tower

1483637126 syn esq 1483547650 the dark tower movie idris elba

Είναι η κινηματογραφική μεταφορά της σειράς βιβλίων του Stephen King με τον Idris Elba να αναλαμβάνει τον ρόλο του μοναχικού Roland Deschain. Σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζεις, επέτρεψέ μας να σε ενημερώσουμε. Ένας πιτσιρικάς, ένας ιππότης, μία άλλη διάσταση και αρκετά τέρατα. Ένα μοναδικό σύμπαν που πλάστηκε μέσα από τις σελίδες του άρχοντα των ιστοριών θρίλερ και έρχεται για να διδάξει το κοινό. Εκτός από τον Elba και τον πιτσιρικά Tom Taylor, συμμετέχει και ο Matthew McConaughey στον ρόλο του μάγου Walter Padick.

Πότε καταφθάνει: 28 Ιουλίου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved