Creed 3: Ευχαριστηθήκαμε το ξύλο περισσότερο από το στόρι

Η τρίτη ταινία με την υπογραφή του Michael B. Jordan έχει θέαμα, αλλά της λείπουν στοιχεία που θα την έκαναν πραγματικά ξεχωριστή.

Το Creed 3 ολοκλήρωσε την τριλογία του Adonis Creed και εδώ που τα λέμε δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση πως αυτή θα είναι η τελευταία ταινία του Michael B. Jordan στο ρόλο του διάσημου πυγμάχου. Είναι σίγουρα ωστόσο ένα κλείσιμο εποχής που, αν και προσέφερε φοβερό θέαμα, είχε ξεκάθαρα το πιο αδύναμο στόρι από τις δύο υπόλοιπες ταινίες.

Ο κεντρικός κορμός της ιστορία δεν είναι άσχημος. Ένας φίλος από τα παλιά με προβληματικό παρελθόν, έρχεται να πάρει τα πάντα από τον Adonis. Toν τίτλο του, την φήμη του, την σκληρή του δουλειά. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που νομίζουν ότι η ζωή τους χρωστάει με τον Jonathan Majors στο ρόλο του Damien Anderson να μετατρέπεται σε πολεμική μηχανή – και πραγματικά σε κάποια του ξεσπάσματα, θύμιζε τον Mike Tyson στα νιάτα του.

 

 creed3maj

 

Αρχικά πρέπει να πούμε το εξής. Η σύγκριση με τις ταινίες Rocky είναι τελείως εξωπραγματική. Όχι μόνο λόγω εποχής, αλλά κυρίως λόγων των εφέ και της χορογραφίας. Όλες οι action movies σήμερα, είναι πολύ πιο εντυπωσιακές από οποιαδήποτε άλλη ταινία – στο κομμάτι πάντα της χορογραφίας. Το μποξ, είναι κάτι δύσκολο γιατί οι ηθοποιοί είναι περιορισμένοι στις κινήσεις και μπορούν να κάνουν βασικά πράγματα. Έχουμε όμως πλέον στην κινηματογραφική βιομηχανία, μια σειρά από ειδικούς stuntmen και χορογράφους που γνωρίζουν ακριβώς πως να αποτυπώσουν το θέαμα και τη μάχη πάνω στην κίνηση. Σε αυτό, το Creed 3 τα καταφέρνει περίφημα, ακριβώς όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες. Οπότε για αυτούς που αγαπούν το αγνό ξύλο στο μποξ, θα το απολαύσουν.

Διάβασε επίσης: Αυτή είναι η διατροφή του Michael B. Jordan για το Creed 3.

Το πρόβλημα είναι το πώς εξελίσσεται η ιστορία. Υπάρχει μία τάση για drama αλλά χάνει τη δυναμική του. Επίσης ο Jonathan Majors μπαίνει σε μία διαδικασία να γίνει ο Clubber Lang του Adonis. Ναι, είναι τρομακτικός στην όψη και εστιασμένος σε αυτό που θέλει, αλλά ο Mr. T ήταν μία μηχανή βγαλμένη από τον τρόμο. Μπορεί σήμερα να φαίνεται γραφικός, αλλά ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που τρόμαξε τον Rocky παρότι αντιμετώπισε ένα Ρώσο δύο κεφάλια ψηλότερο με τρομακτική δύναμη. Ο χαρακτήρας του Majors λοιπόν «χάνει» κάπως και θα μπορούσαν να εντρυφήσουν περισσότερο στο στόρι του. Υπήρχαν κάποιες ενδιαφέρουσες πινελιές, όπως η κόρη του Adonis, η μαχητικότητα που είχε αποκτήσει από τον πατέρα της, αλλά και η εμφάνιση του Drago που προφητεύουμε ότι σίγουρα θα παίξει ρόλο στην τέταρτη ταινία – όταν αυτή θα γυριστεί.

 

 

Θα λέγαμε ψέματα αν δεν αναφέραμε ότι κάπως πόνεσε η απώλεια του Rocky. Δεν ήταν ανάγκη να υπάρξει ρόλος, αλλά ένα flashback δεν θα ήταν κακό. Πολύ περισσότερο, εγώ προσωπικά, θα ήθελα να δω μερικά flashbacks μέσα στο κεφάλι του Adonis από τον Apollo Creed. Στο φινάλε όλη η τριλογία, έχει να κάνει με την τεράστια καρδιά που κληρονόμησε ο γιος από τον πατέρα. Δεν ξέρω αν ήταν σκόπιμη αυτή η αποφυγή, να μην υπάρξει δηλαδή καμία αναφορά σε παλιούς ήρωες, αλλά δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη να ξεφορτωθείς αυτό που ονομάζουμε κληρονομιά. Σε αυτά, πιστεύω ότι το Creed 3 έχασε. Υπήρχε πάντα κάτι που έλειπε στην ιστορία και την έκανε αδύναμη, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι και η πρώτη φορά που ανέλαβε δικό του project o Michael B. Jordan.

 

creed2

 

Όμως το ίδιο το μποξ είναι θεαματικό. Άλλωστε οι ταινίες αυτές είναι αφιερωμένες στο μποξ και στους γερόλυκους που γοητεύτηκαν με το Rocky, αλλά και στα νέα παιδιά που βρίσκουν έμπνευση στο πρόσωπο του Adonis Creed. Aυτό ττο «πίεσε τον εαυτό σου να γίνει ο καλύτερος και κυνήγα αυτό που θέλεις», είναι μαθήματα που πολλές φορές δεν τα δίνουν ούτε οι Οσκαρικές ταινίες.

Να το δείτε το Creed 3 αλλά μην περιμένετε να πετάξετε και τα γάντια στον αέρα. Και στα επόμενα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved