Οι καλύτερες αντρικές προτάσεις για το binge watching του Νοεμβρίου

Το καλύτερο αντίδοτο στην τιμή της βενζίνης είναι να κάθεσαι μέσα και να λιώνεις σε σειρές και ταινίες.

Εκτός από την Κρήτη και την Πελοπόννησο που περίμεναν τον Νοέμβριο για να μαζέψουν τις ελιές τους, στην υπόλοιπη Ελλάδα τον περίμεναν για να βγει η νέα σεζόν του The Crown που μετά την αλλαγή σκυτάλης στον βρετανικό θρόνο, έχει αποκτήσει νέα τροπή στο ενδιαφέρον που προκαλεί στον κόσμο. Όμως ο νέος μήνας δεν φέρνει μόνο τη νέα σεζόν του The Crown στις οθόνες μας.

Από σήμερα κιόλας έρχεται ένα βαρύ πρόγραμμα με πρεμιέρες σε ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, αλλά και επανακυκλοφορίες ταινιών που αξίζει να θυμηθούμε. Σε ό,τι αφορά τη θεματολογία του μήνα, αξίζει να αναφερθεί ότι το κλίμα του φανταστικού και του τρομακτικού έχει την τιμητική του ακόμα και μετά το πέρας του Halloween και αυτό δείχνει σίγουρα μια κάποια τάση που μάλλον θα μας πάει και μέχρι τα Χριστούγεννα.  

1899

 

 

Αυτή η αινιγματική χρονιά κρύβει ένα ταξίδι Ευρωπαίων μεταναστών προς την Αμερική λίγο πριν τον ερχομό του 20ου αιώνα. Ο πλους θα διαταραχτεί όταν στη ρότα τους βρεθεί ένα ακυβέρνητο πλοίο γεμάτο μυστήριους επιβάτες. Όσο για το είδος του μυστηρίου που τους περιβάλλει, υπεύθυνοι γι’αυτό είναι οι δημιουργοί του Dark. Όσο να’ναι ξέρουν από μυστήριο και σκοτεινές υποθέσεις κι ας προσπάθησαν να μας μπερδέψουν με τον αχρείαστο τελευταίο κύκλο της γερμανικής σειράς. 

Wednesday

 

 

Η πιο σκοτεινή οικογένεια που ξέρουμε, δεν είναι άλλη από την οικογένεια Addams και το πιο σκοτεινό μέλος αυτής οικογένειας είναι σίγουρα η μικρή και σατανική Wednesday. Πάνω σε αυτόν τον χαρακτήρα έχει στήσει τη νέα του δημιουργία ο άρχοντας του σκότους Tim Burton όπου βάζει την Jenna Ortega ως Wednesday Addams σε ρόλο ντετέκτιβ που προσπαθεί να εξιχνιάσει μια σειρά φόνων στο σχολείο της. Εκτός από την Jenna Ortega, θα θαυμάσουμε και την Catherine Zeta-Jones στον ρόλο της Morticia Addams. 

The Crown

 

 

H σειρά με την οποία κόλλησαν όλοι μπαίνει στη δεκαετία του ‘90. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι θα μάθουν και οι παλιότεροι θα θυμηθούν το μεγάλο σκανδαλοθηρικό σαφάρι του πολύκροτου διαζυγίου Καρόλου και Νταϊάνας. Η χρονική συγκυρία στη σκιά της ανέλιξης του Καρόλου στον θρόνο έχει ήδη προκαλέσει θόρυβο και συζητήσεις στη Μεγάλη Βρετανία με την παράγωγη να δέχεται σκληρή κριτική για την προσέγγιση που έχουν πάρει οι παραγωγοί της σειράς για μια σειρά από ευαίσθητα θέματα στις σχέσεις του παλατιού με την Νταϊάνα. Τουλάχιστον το ενδιαφέρον μας θα κρατηθεί αμείωτο. 

Enola Holmes 2

 

 

Το πετυχημένο spin off με τη μικρή αδερφή του Sherlock Holmes ενηλικιώνεται, από όλες τις απόψεις. Μετά την επίλυση του πρώτου μυστηρίου, η Millie Bobby Brown επιστρέφει στον ρόλο της Enola και τώρα που ενηλικιώθηκε, καλείται να λύσει ένα ακόμα πιο δύσκολο μυστήριο. Τόσο δύσκολο που τελικά θα χρειαστεί η βοήθεια του μεγάλου αδερφού, αλλά τον τελικό λόγο θα εξακολουθήσει να τον έχει η Enola.  

My Name is Vendetta

 

 

H βόρεια Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα το Südtirol, δεν είναι το κλασικό τοπίο για να εκτυλιχθεί ένα μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όμως η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. H οικογένεια του Santo έχει ξεκληριστεί από τη μαφία και τώρα ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή του με μοναδικό σύμμαχο την κόρη του Sofia που επιβίωσε από το μακελειό. Η πλοκή και η δράση θυμίζει σε πολλά σημεία Taken και John Wick, αλλά το μιλανέζικο φόντο στα σκηνικά και οι Καλαβρέζοι εκτελεστές δίνουν το κάτι παραπάνω.

Ghislaine Maxwell: Filthy Rich

 

 

Αφού μάθαμε την ιστορία πίσω από τη σκοτεινή περίπτωση του Epstein, τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε και την ιστορία της γυναίκας που υπήρξε το δεξί του χέρι. Όλο αυτό το κύκλωμα trafficking νεαρών και ανήλικων κοριτσιών δεν ήταν τόσο επαγγελματικά στημένο χωρίς τη βοήθεια της Maxwell και η πρόσφατη καταδίκη και φυλάκισή της έδωσε την αφορμή για ένα ντοκιμαντέρ γύρω από την ιστορία της. 

Take Your Pills: Xanax

 

 

Ένα ντοκιμαντέρ για ένα χάπι που είναι πολλά περισσότερα από ένα φάρμακο. Εκεί που η ιατρική συναντά το lifestyle και το στίγμα της ψυχικής υγείας μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο της κοινωνικές ζωής, έρχεται το Xanax σαν νήμα που τα ενώνει όλα μαζί. Το φάρμακο που είναι ταυτόχρονα η σωτηρία χιλιάδων ασθενών που υποφέρουν από διάφορες ψυχικές διαταραχές, έχει δημιουργήσει τον δικό του μύθο και φυσικά τους δικούς του πολέμιους. Εδώ θα μάθουμε περισσότερα για αυτό το σκεύασμα και ίσως λυθούν παρεξηγήσεις και προκαταλήψεις. 

The Exorcism of Emily Rose

Πολλοί ήταν αυτοί που τη χαρακτήρισαν ως τη μοναδική ταινία που κατάφερε να πατήσει στα χνάρια του Εξορκιστή, ο οποίος επιστρέφει κι αυτός στο Netflix αυτόν τον μήνα, και δεν έχουν άδικο. Αυτή η ατμοσφαιρική ταινία βάζει τον θεατή τόσο βαθιά στα απόκρυφα μυστήρια των δαιμόνων που παίζουν με την ψυχή του ανθρώπου που δεν είναι για να την βλέπεις μόνος σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο, ή μάλλον είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο φτιαγμένη αυτή η ταινία, όπως το πάρει κανείς.

Forrest Gump

Γίνεται μια ταινία να είναι συγκινητική, χωρίς να είναι γλυκερή, feelgood χωρίς να είναι πλαδαρή και διδακτική χωρίς να είναι δασκαλίστικη; Αν έχεις τον Tom Hanks ως βασικό συστατικό αυτής της ταινίας, γίνεται. Το Forrest Gump είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβει κάποιος τους μετασχηματισμούς στην Αμερικανική κοινωνία πριν και μετά από τη δεκαετία του ‘60. Ο Gump δεν είναι καρικατούρα ενός ανθρώπου με προβλήματα αντίληψης και κατανόησης, αλλά μια ενσάρκωση ενός δυσκίνητου μηχανισμού που αδυνατεί να κατανοήσει όσα γίνονται γύρω του, ακόμα και για αυτά που έχει βοηθήσει να γίνουν.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved