Το trailer της ταινίας για τη ζωή του Morrissey βλέπεται δυνατά

Στο «England is Mine» μαθαίνουμε τα πάντα για τα νεανικά χρόνια του τραγουδιστή των Smiths. 

Μεταξύ μας ήταν θέμα χρόνου να δούμε ένα biopic για τον Morrissey. Το «England is Mine» είναι η πρώτη τέτοια προσπάθεια που γίνεται και πλέον έχουμε στα χέρια μας το πρώτο (και αναμενόμενα στυλιζαρισμένο) trailer.

Η ταινία καλύπτει ένα μικρό κομμάτι της ζωής του Moz, τα χρόνια πριν τους Smiths (και πριν τις γλαδιόλες),όταν βιοποριζόταν ως μουσικός συντάκτης στα τέλη της δεκαετίας του '70, χτυπώντας μανιασμένα μια Olivetti Lettera 32 (το στυλιζάρισμα που λέγαμε), και σχημάτιζε τη μία μπάντα μετά την άλλη χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Έπειτα, συνάντησε τον Marr, δημιούργησαν τους Smiths και έριξαν το δικό τους θαλερό σπίρτο στο μουσικά εύφλεκτο Μάντσεστερ που από το 1979 είχε ποτιστεί από τα σκοτεινά καύσιμα των Joy Division για να γίνει παρανάλωμα με τη rave και house κοσμογονία στα τέλη του '80.

england is mine morrissey biopic 1494519671 article 0

Σίγουρα, μία ταινία για τον Morrissey χωρίς τους Smiths ακούγεται και είναι λειψή, ωστόσο, από τη στιγμή που μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά σκοτεινά και ακόμα περισσότερες αντικρουόμενες μαρτυρίες σχετικά με τα όσα συνέβαλλαν στη διάλυση του γκρουπ, ενδεχομένως να μην γινόταν διαφορετικά. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα είχες μια κινηματογραφική βιογραφία που περισσότερο θα δίχασε, στηριζόμενη σε εικασίες, παρά θα φώτιζε πτυχές της προσωπικότητας του σπουδαίου καλλιτέχνη–καλό για μάρκετινγκ, κακό για ένα biopic.

Επομένως, ο Mark Gill (σκηνοθέτης και σεναριογράφος) και ο William Thacker (σεναριογράφος) σκέφτηκαν ορθώς να πιάσουν την ιστορία από την αρχή. Σε όσα καθόρισαν και διαμόρφωσαν τον Morrissey.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Jack Lowden, τον οποίο θα έχουμε προλάβει να δούμε στο Dunkirk του Nolan. Γενικά, ας συγκρατήσουμε το όνομά του, διότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να μας απασχολήσει έντονα στο πολύ προσεχές μέλλον.

Συμπρωταγωνίστρια η Jessica Brown Findlay (θα τη θυμάσαι αν παρακολουθούσες το Downton Abbey στο ρόλο της Sybil Crawley) που θα υποδυθεί την Linder Sterling, στενή φίλη του Moz και ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα.

To «England is Mine» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 2 Αυγούστου στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved