Οι καλύτερες αντρικές προτάσεις για το binge watching του Μαΐου

Γύρισες από το χωριό και το μοναδικό πράγμα που σου έλειψε είναι το streaming;

Είναι γεγονός ότι το Netflix περνάει ίσως την πρώτη του μεγάλη κρίση σαν streaming πλατφόρμα. Οι ακυρώσεις συνδρομών έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα. Οι συνεχείς απειλές της εταιρείας ότι θα πατάξει το κολλεκτιβίστικης μορφής μοίρασμα κωδικών δεν φαίνεται να βρίσκουν πεδίο υλοποίησης, αλλά το ζήτημα είναι άλλο. 

 

 

Το Netflix πλέον έχει σοβαρό ανταγωνισμό και δεν είναι τόσο αυτονόητη η πρωτοκαθεδρία του. Οι συνεχείς επενδύσεις της Amazon και της Disney με εξαγορές και επέκταση του τιράζ τους βάζουν το κοινό σε σκέψεις ως προς τη διαχείριση των συνδρομών τους. Πλέον καμία συνδρομή δεν είναι δεδομένη και αν μια πλατφόρμα θέλει να κρατήσει τους συνδρομητές του πρέπει να είναι πραγματικά ανταγωνιστική ως προς το περιεχόμενό της. 

Ίσως το Netflix να πήρε κάπως το μήνυμα. Ο Μάιος μπαίνει με αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα, τόσο σε ταινίες, όσο και σε σειρές. Σίγουρα σε αυτές ξεχωρίζει το Operation Mincemeat (το οποίο έχει και ελληνικό ενδιαφέρον) και η 4η σεζόν του Stranger Things που έδωσε νέο νόημα στη νοσταλγία των millennials. Πάμε να δούμε τι φέρνει ο Μάιος.   

Operation Mincemeat 

Σε αυτή την ταινία ο Colin Firth υποδύεται τον Ewen Montagu, έναν δαιμόνιο έφεδρο αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών του βρετανικού ναυτικού. Ο Montagu θα έλεγε κανείς ότι ήταν ένας M, από τις ταινίες του James Bond, της πραγματικής ζωής. Δουλεύοντας πίσω από ένα γραφείο κατάφερε να στήσει τη μεγαλύτερη ιστορία εξαπάτησης σε επίπεδο πληροφοριών. Για να κάνει πιο εύκολη την απόβαση των συμμάχων στη Σικελία κατά τη δεύτερη φάση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έπεισε τους Γερμανούς ότι θα κάνουν απόβαση στην Πελοπόννησο και τους ανάγκασε να μεταφέρουν εκεί στρατό.

 

 

Στην ταινία θα δούμε το πώς ακριβώς στήθηκε αυτή η εξαπάτηση από τον Montagu με το βοήθεια ενός πτώματος Βρετανού στρατιώτη που υποτίθεται ότι μετέφερε τα έγγραφα της απόβασης στην Πελοπόννησο. Ο Montagu έφτιαξε όλη την ψεύτικη ταυτότητα του στρατιώτη, ακόμα και ψεύτικη ερωμένη του βρήκε με φωτό και ιδιόχειρη αφιέρωση. Η απάτη αυτή έσωσε χιλιάδες ζωές άλλων στρατιωτών και αυτή είναι η ιστορία της. 

The Lincoln Lawyer 

 

 

Ο Matthew McConaughey έχει χτίσει τη δική του παράδοση πάνω σε σκοτεινούς ρόλους, αλλά ο Δικηγόρος με τη Lincoln έχει τη δική του ξεχωριστή θέση. Αυτή τη φορά ο κυνικός δικηγόρος που αποκτά ξαφνικά συνείδηση γίνεται τηλεοπτική σειρά και τον ρόλο του παίρνει ο Manuel Garcia-Rulfo. Οι πελάτες συνεχίζουν να είναι απόκληροι του περιθωρίου, η μαύρη Lincoln παραμένει το γραφείο του ως ένα ιδιότυπο τροχόσπιτο/επαγγελματική στέγη και οι σκοτεινές υποθέσεις δίνουν τον ρυθμό στην σεναρική πλοκή. Κάτι μας λέει ότι δεν θα νοσταλγήσουμε και πάρα πολύ τον Matthew McConaughey.    

The Takedown

Οι Diakité και Monge μπορεί να είναι και οι αστυνομικοί, αλλά αυτό είναι το μοναδικό τους κοινό χαρακτηριστικό. Οι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες αναγκάζονται να δουλέψουν για ακόμα μια φορά μαζί μετά από 5 χρόνια. Όσο και να αποφεύγει ο ένας τον άλλον πρέπει να δώσουν ραντεβού για ακόμα μία φορά στις γαλλικές άλπεις για μια απλή υπόθεση αγοραπωλησίας ναρκωτικών που δεν τη θέλει κανείς άλλος.   

 

 

Τελικά δεν πρόκειται για ένα απλό deal, αλλά για μια ολόκληρο εγκληματικό καρτέλ και αυτοί οί δύο είναι φυσικά οι πιο ακατάλληλοι αστυνομικοί για αυτή την υπόθεση. Κάπως έτσι έχουμε τη βασική ιδέα για το σενάριο μιας κλασικής γαλλικής κωμωδίας παρεξηγήσεων με φόντο την αστυνομική δράση. 

The Pentaverate 

Αν ο Mike Myers κατάφερε να αποδομήσει τον James Bond με τον Austin Powers, τότε με το Pentaverate θα καταφέρει να φέρει ένα καίριο πλήγμα σε όλους τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας και τους αναγνώστες του Dan Brown. Πρωταγωνιστής είναι ο Ken Scarborough, ένας απολυμένος δημοσιογράφος που βρίσκει επιτέλους το κουράγιο να ξεσκεπάσει τα σκοτεινά μυστικά των Pentaverate, μια μυστική οργάνωση στα πρότυπα των Illuminati.

 

 

Όπως συνέβη και με τον Austin Powers, ο Mike Myers υποδύεται 6-7 ρόλους ακόμα, από τα 4 ηγετικά μέλη της σέχτας κι έναν ακροδεξιό ραδιοφωνικό παραγωγό, μέχρι έναν χάκερ. Σε ρόλο έκπληξη θα ακούσουμε τον Jeremy Irons να αφηγείται την ιστορία της μυστικής οργάνωσης.  

Meltdown: Three Mile Island 

Ένα ντοκιμαντέρ που θα μπορούσε να έχει τίτλο κάτι σαν το Τσερνόμπιλ, πριν το Τσερνόμπιλ. Το 1979, 7 χρόνια πριν το ατύχημα στη Σοβιετική Ένωση ένα άλλο παρόμοιο ατύχημα κίνησε για πρώτη φορά τα νερά της πυρηνικής ενέργειας. Λάθη στη συντήρηση και στον χειρισμό οδήγησαν σε τμηματικό meltdown του πυρήνα του πυρηνικού εργοστασίου στην Αμερική και σαν από θαύμα αποφύγαμε τα χειρότερα. 

 

 

Από εκείνο το ατύχημα και μετά το κύρος της πυρηνικής ενέργειας δέχθηκε το πρώτο της μεγάλο πλήγμα, ενώ το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ έδωσε το τελικό στην ανάπτυξη νέων πυρηνικών εργοστασίων. Το ότι αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή μια μεγάλης έκτασης καταστροφή το κράτησε για πολλά χρόνια στη σκιά του Τσερνόμπιλ, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε την ιστορία του Three Mile Island.

Stranger Things 

H σειρά που επανακαθόρισε το πώς αντιλαμβανόμαστε τη νοσταλγία επιστρέφει για την 4η σεζόν του, αν και όχι ολόκληρη. Όπως και άλλες σειρές θα σπάσει σε 2 μέρη με το δεύτερο να έρχεται μέσα στο καλοκαίρι. Η μεταφυσική νοσταλγία της εφηβικής παρέας συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τη φλέβα χρυσού που έχει χτυπήσει και πραγματικά ευχόμαστε η επιτυχία της να μην την οδήγησε σε ακατανόητο σεναριακό ξεχείλωμα σαν του Dark.

 

 

Το ξεκίνημα της 4ης σεζόν βρίσκει την παρέα χωρισμένη για πρώτη φορά, έξι μήνες μετά από τη μάχη του Starcourt. Η πόλη του Hawkins παραμένει ισοπεδωμένη και ο ρόλος της Ρωσίας στην όλη καταστροφή αποδεικνύεται ακόμα μεγαλύτερος. Εκεί βρίσκεται φυλακισμένος ο Hopper, κάπου στη χερσόνησο της Kamchatka όπου εκτός από τους Ρώσους, έχει να αντιμετωπίσει και άλλου είδους απειλές…

Clark 

Όλοι μας ξέρουμε το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, αλλά ποιος ήταν αυτός ο πιονέρος εγκληματίας που ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία αθέλητης γοητείας; O Bill Skarsgård υποδύεται τον Clark Olofsson, τον ανθρωπο που κατάφερε να γοητεύσει το θύμα του, δίνοντας ακούσια εξήγηση σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνιολογικά κι εγκληματολογικά μυστήρια. 

 

 

Η μίνι σειρά βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Olofsson η οποία πιάνει το νήμα της ζωής του από την αρχή μέχρι το σήμερα. Έχοντας περάσει τη μισή του ζωή στη φυλακή και μετά από μια «λαμπρή» εγκληματική καριέρα που περιλαμβάνει εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρες δολοφονίας και κλοπές, καταλήγει στην περίφημη ομηρία της ληστείας σε μια τράπεζα της Στοκχόλμης. 

Senior Year

Μια feelgood εφηβική χαζοκωμωδία πάντα χρειάζεται για εκείνα τα δύσκολα βράδια στα μισά της εβδομάδας και για τον Μάιο μας τη φέρνει η Rebel Wilson. H Stephanie Conway ήταν ένα 17χρονο κορίτσι λίγο πριν την αποφοίτησή της που είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Σύμφωνα με το αμερικανικό κλισέ, η όμορφη μαζορέτα ήταν έτοιμη να γίνει prom queen μέχρι που ένα ατύχημα και μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση τα ανέτρεψε όλα κρατώντας τη σε κώμα για 20 χρόνια.

 

 

Ξυπνάει στα 37 της ανακαλύπτοντας ότι δεν κατάφερε να πάρει ποτέ το απολυτήριο λυκείου και με την υποστήριξη των γονιών της ξανακάνει τη την τελυταία χρονιά του σχολείου. Αυτή τη φορά ο στόχος της δεν είναι να γίνει prom queen, αλλά ξέρετε πώς πάνε αυτά στις αμερικανικές teen movies…  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved