Οι καλύτερες αντρικές προτάσεις για το binge watching του Απριλίου

Μια γεμάτη λίστα από την οποία απουσιάζουν spoilers και πρωταπριλιάτικα αστεία.

Πάνω που είχαμε πιστέψει ότι αυτός ο χειμώνας δεν θα τελειώσει ποτέ, ανέβηκε επιτέλους λίγο η θερμοκρασία και καταφέραμε να βγούμε επιτέλους λίγο από τα βαριά κλινοσκεπάσματα και τα ζεστά ρούχα. Έξω όμως παραμονεύει η κυριολεκτικά οργιάζουσα φύση με τη γύρη να είναι στα φόρτε της με όσους νιώθουν αυτή τη λεπτή και αθώα σκόνη να απειλεί το αναπνευστικό τους, να κάνουν δεύτερες σκέψεις για μεγαλεπήβολες εξόδους. 

Ευτυχώς για όλους αυτούς, αλλά και για όσους δεν έχουν ακόμα μια ελαφριά άρνηση να βγουν στον έξω κόσμο μέχρι να μπει ο Μάιος για τα καλά, το Netflix έχει μια καλή σοδειά σειρών ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ ικανά να μας κρατήσουν για λίγο ακόμα δέσμιους της θαλπωρής του συμπλέγματος καναπές/κρεβάτι. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι από τη λίστα, θα είναι το οριστικό αντίο του Ozark και η αρχή του τέλους για το Better Call Saul, αλλά και μια οσκαρική δικαίωση από το πρόσφατο παρελθόν. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχει ο Απρίλιος για τις μικρές και πολύ μικρές οθόνες μας.

Better Call Saul

 

 

Ξεκίνησε σαν ένα spin off του πιο περιθωριακού χαρακτήρα του Breaking Bad για να φτάσει να εξελιχθεί σε ένα έξοχο neo noir με φόντο στην Αριζόνα. O Saul επιστρέφει για την τελευταία του σεζόν, αν και δεν θα δούμε άμεσα το τελευταίο επεισόδιο. Σε ένα τελευταίο βασανιστικό τρικ του πιο σκοτεινού δικηγόρου, η τελευταία σεζόν του Better Call Saul θα σπάσει σε δύο μέρη.

Επιτέλους θα δούμε την ολοκληρωτική μεταμόρφωση του Jimmy McGill σε Saul Goodman και το τέλος (;) της διαδρομής μεταξύ cartel και δικαστηρίων. Οργανωμένο έγκλημα, υπαρξιακές κρίσεις και η πιο περίπλοκη ερωτική σχέση που έχουμε δει σε τηλεοπτική σειρά παίρνουν τον δρόμο τους και φτάνουν στην κάθαρση. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο κομμάτι της σειράς, γι’αυτό μάλλον θα πρέπει να κόψουμε στη μέση τις καλοκαιρινές μας διακοπές ή να έχουμε καλή σύνδεση ίντερνετ εκεί που θα πάμε.

Ozark 

 

 

Η σειρά που δικαίωσε όσο καμία άλλη τον όρο outsider, φτάνει στο οριστικό της γλυκόπικρο αντίο. H πιο προβληματική τηλεοπτική οικογένεια δύσκολα θα έχει καλό τέλος σε αυτή την περιπέτεια που γέμισε με νόημα τον όρο slow burn. Τα ψυχρά χρώματα και η τρομερά αργή πλοκή στο ξεκίνημα της σειράς δεν μας προϊδέασε με τίποτα για αυτή την τρομερή γροθιά στο στομάχι που θα ακολουθούσε.

Το τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, και ούτε θέλουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αγία Οικογένεια σκοπεύει να πάει ακόμα πιο βαθιά στην εγκληματική της δραστηριότητα και να πάει το ξέπλυμα χρήματος ένα βήμα πιο κοντά στην τέχνη και την επιστήμη. 

Metal Lords

 

 

Αν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι η μεσαιωνική αισθητική ταιριάζει ιδανικά με τη metal μουσική, το Metal Lords έρχεται να το επιβεβαιώσει. Ο συμπαραγωγός του Game of Thrones D.B. Weiss ενώνει τις δυνάμεις του με τον Tom Morello για μια ταινία που θα μιλήσει απευθείας στην καρδιά του εφήβου μέσα μας που πάντα ήθελε να φτιάξει τη δική του μπάντα. 

Η πλοκή της ταινίας βρίσκεται γύρω από δύο πιτσιρικάδες που πάνε κόντρα στο ρεύμα της εποχής και θέλουν να φτιάξουν μια μπάντα για τους λίγους και εκλεκτούς που βάζουν τους Black Sabbath πάνω από τον Justin Bieber όπως λένε και οι ίδιοι. Με τους Rage Against the Machine να στηρίζουν μουσικά την παραγωγή, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν και ότι η ταινία θα καταφέρει να ξυπνήσει από τον λήθαργο τον μεταλλά μέσα μας. 

Return to Space 

 

 

Ο Elon Musk είχε μια επαναστατική ιδέα πριν από 20 χρόνια, ότι η εξερεύνηση του διαστήματος δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά υπόθεση των διαστημικών υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα ντοκιμαντέρ για μια ιστορία που ξεκίνησε σαν τρελή ιδέα ενός εκκεντρικού επιχειρηματία για να καταλήξει στην αποστολή αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Μέσα από αυτή τη την ιστορία θα μάθουμε όλες τις πτυχές αυτού του ταξιδιού που έδωσε νέο ενδιαφέρον στην εξερεύνηση του διαστήματος από τον άνθρωπο, έφερε τους πρώτους διαστημικούς τουρίστες και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.   

Anatomy of a Scandal

 

 

Αν υπάρχει ένα είδος σειράς που ξέρεις ότι δεν μπορεί να απογοητεύσει ποτέ, τότε αυτό δεν είναι άλλο από ένα κλασικό βρετανικό σκάνδαλο στη συσκευασία μιας μίνι σειράς. Οι Rupert Friend και Sienna Miller είναι η ενσάρκωση της βρετανικής ελίτ που βρίσκεται κάποια στιγμή στο μάτι του κυκλώνα ενός σκοτεινού σκανδάλου με πολιτικές, και όχι μόνο, προεκτάσεις. 

Η μίνι σειρά των 6 επεισοδίων βασίζεται σε ένα βιβλίο που γράφτηκε στο πνεύμα του #metoo και μπορεί να μην βασίζεται σε πραγματική ιστορία, όμως  η συγγραφέας του βιβλίου Sarah Vaughan, έχει προϋπηρεσία ως δικαστική ρεπόρτερ και μέσα στη σειρά υπάρχουν στοιχεία από πραγματικά σεξουαλικά και πολιτικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν ή γαργάλησαν την βρετανική κοινή γνώμη.   

Choose or Die 

 

 

Μια ταινία που μας έρχεται από το παρελθόν, τότε που εικονική πραγματικότητα δεν υπήρχες ούτε καν σαν σκέψη, αλλά η επιστημονική φαντασία είχε ήδη βάλει σε βιβλία και ταινίες. Λίγο Black Mirror, λίγο Jumanji, λίγο Saw και ένας 8bit αέρας από το παλιό καλό Tron συνθέτουν ένα κράμα που ή θα είναι εκπληκτικό ή τελείως φόλα.

Μια παρέα εφήβων θα βρεθεί αιχμάλωτη ενός πρωτόγονου video game και για να γλιτώσουν από αυτό αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ανατριχιαστικές δοκιμασίες βγαλμένες από το πιο hardcore θρίλερ.

The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes

 

 

Ο θάνατος της Marilyn Monroe ως μυστήριο μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη δολοφονία του JFK για τους Αμερικάνους και δεκαετίες μετά συνεχίζει να απασχολεί ερευνητές, αλλά και συνωμοσιολόγους. O τραγικός θάνατός της συνέπεσε με τη φάση που η ίδια βρισκόταν στην κορυφή της καριέρας της και το Hollywood μοιάζει να μην ξεπέρασε ποτέ το τραύμα από την απώλειά της.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ του Netflix γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν κομμάτια από το παζλ των τελευταίων στιγμών της ζωής της Monroe και των ημερών που ακολούθησαν την είδηση του θανάτου της. Πρωτογενές υλικό και μαρτυρίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που κρατάει την ουσία και αποφεύγει τον κιτρινισμό.

The Departed

 

 

Τέλος το Netflix προσφέρει σε προβολή την ταινία που έμεινε στην ιστορία ως αυτή που δικαίωσε επιτέλους τον Martin Scorsese με ένα Όσκαρ. Μπορεί να μην είναι η αντικειμενικά καλύτερη ταινία του πιο αδικημένου σκηνοθέτη, αλλά είναι εξόχως ατμοσφαιρική με ένα κυριολεκτικά all star cast. Αν βάλουμε στην εξίσωση και το ότι σπάει την παράδοση της Νέας Υόρκης και το «θέατρο των επιχειρήσεων» είναι η Βοστώνη με την ιρλανδική μαφία στο προσκήνιο, τότε έχουμε μια ταινία αξιώσεων και μια υπενθύμιση του πόσο σπουδαίος είναι ο Jack Nicholson.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved