Είναι το «Bang Bang» του Twin Peaks το καλύτερο λαϊβάδικο της τηλεόρασης;

Κάθε Δευτέρα βράδυ γνωρίζεις καλύτερα την αμερικάνικη indie μουσική σκηνή.

Με τούτα και με εκείνα, ο αναμενόμενος τρίτος κύκλος του Twin Peaks, έχει συμπληρώσει ήδη το πρώτο του τρίτο. Έξι επεισόδια έχουν προβληθεί και… σταματάμε εδώ γιατί δεν σε κανέναν δεν αρέσουν τα spoiler.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αλλαγές σε αυτόν τον τρίτο κύκλο σε σχέση με όσα συνέβαιναν πριν από 26 χρόνια στη σειρά των Λιντς και Φροστ. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές είναι η μετατροπή του ροκόμπαρου της πόλης του Twin Peaks, του Bang Bang, σε χιπστερολαϊβάδικο. Ναι, στο πρώτο άκουσμα ίσως να μην ακούγεται καλή η προηγούμενη πρόταση, όμως μείνε μαζί μου γιατί τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν.

Κάθε επεισόδιο του νέου κύκλου κλείνει με ένα live μιας μπάντας στο θρυλικό μαγαζί. Άλλες φορές προωθείται κάπως η πλοκή την ώρα του live άλλες απλώς επιβεβαιώνεται η ισχυρή σύνδεση της σειράς με τη μουσική (θυμήσου τους εμβληματικούς τίτλους αρχής ή το Laura Palmer’s theme και τα δύο από το μυαλό και τα χεράκια του Άντζελο Μπρανταλαμέντι). Εξάλλου μιλάμε για μια μικρή μουσική σκηνή ενός χωριού –μην περιμένεις να παίξει και ο Σπρίνγκστιν.

Την αρχή έκαναν οι Chromatics με το «Shadow», που κουβάλησαν τα συνθζάιζερ και τα σκοτεινά φωνητικά τους στη σκηνή του Bang Bang. Τους Chromatics πιθανόν να τους θυμάσαι και από το εξίσου υπέροχο soundtrack του Drive.

Έπειτα, ήταν οι παλιομοδίτες Cactus Blossom να μας υπενθυμίσουν ότι το μπέρμπον το σωστό συνδυάζεται άψογα με ολίγη από αμερικάνικη νέο-φολκ.

Επιστροφή στα συνθεζάιζερ με την κοριτσίστικη τριάδα των Au Revoir Simon.

Στο 5ο επεισόδιο είχαμε μια, χμμ..ναι.. πώς να το πω κομψά, επίδειξη νεποτισμού, καθώς εμφανίστηκαν οι Trouble, μπάντα του γιου του σκηνοθέτη. Όμως, πριν κρίνεις αρνητικά δώσε μια ευκαιρία στο «Snake eyes» με τα βαριά ριφάκια και το σαξόφωνο που κάνει τα δικά του.

Χτες, (επεισόδιο 6) ανέβηκε η Sharon Van Etten αέρινη, αθέρια, σαν νύμφη που ζει στα δάση της μικρής κωμόπολης, για να μας τραγουδήσει το Tarifa (καμία σχέση με την «κίτρινη φυλή»).



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved